Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gruplar birbirini destekliyor mu?

• thelastbreath • 19 Nisan 2004 10:10 • #431948
    ..
  • dt • 19 Nisan 2004 12:54 • #431949
    gruplar arasinda destekleme var bence.benim $ahid oldugum kadariyla var. en ufak ornek ; ankarada saklikentte 13 grupluk zoo fest te ciktigimizda, tek istanbullu grup bizdik.. sanki cok unlu bi grupmu$ gibi kar$ilandik, otelimiz, yemegimiz, otobusumuz , seyircimiz. ordaki gruplarin yakinligi beni feci $a$irtti hemen aralarina aldilar. muhabbete daldik, feci motive ettiler. sahnedeyken en one geldiler, balkondan bagirdilar cagirdilar, acikcasi cok etkilendim bundan, o zaman biraz inandim bu destekleme olayina. ama bazi gruplar var ki, sadece biz olalim, en iyisi biziz, bizden ba$kasindan bizene tribinde olan, dierlerini ezen muzigini ele$tiren. destek olacagina kostek olan, onada $ahit olmadik degil. ama genel olarak yardimla$ma olduguna inaniorum..
  • fibonacci • 20 Nisan 2004 15:32 • #431962
    kendi birşeyler üreten heryerde desteklenir zaten. daha önceki arkadaşların dediği gibi, ortalıktaki çoğu "grup" şarkıları dinledikleri albümlerdekinin aynısı şeklinde çalıyorlar. tek farkı canlı çalınması. eh, birşey üretmeyene de sanatçı denmiyor maalesef.
  • Silvermage • 20 Nisan 2004 16:56 • #431964
    Katılıyorum dostum, bu konuda haklısın.
    Mesela ben, parçaların orjinal sololarını çalmaktan kaçınırım yetenek problemi olduğunu düşünmüyorum :) Sadece adam belli bir anda o şarkıyı bestelerken, ne hissettiyse, onu veremem o yüzden yaptığım coverlardaki sololar tamamen (birbirinden dahi) farklıdır o an ne hissediyorsam onu çalarım.
    Piyasadaki gruplara bakacak olursak da...
    Aynı şarkılar,
    Aynı şarkılarda aynı yerlerde yapılan aynı atraksiyonlar,
    değişen?
    Şarkı sıralaması ve alkol oranı.....

Müzisyen bazında düşünecek olursak, her programda kendini tekrarlayan adamın gelişmesi daha ne kadar optimum olacaktır?
    Şunu anlarım:
    Parçanın bir yerinde öyle bir numara yaparsın ki, bunu dinleyen hep seni aklına getirir.

Bu grubun veya elemanın işaretidir, damgasıdır.

Bence cover demek bir parçayı grubun tarzına uydurmaktır, grubu parçaya uydurmak değil. (bkz. Kim Wilde: Born to be wild, Sonata Arctica coverları)
    Yani alternatif parçayı power metal yaparsan cover yapmış olursun bence. Albümdekinin aynısını sahnede eğlenmek için gittiğim yerde çalacaksan ben sana neden para kazandırayım? Evde albümden dinlerim, masrafa da girmem..... Ama bana birşeyler vereceksen sahnede, o zaman sonuna kadar arkandayım derim.
  • garabagera • 26 Nisan 2004 17:25 • #432005
    Kesinlikle haklısınız...Daha başka ne denebilir ki...
  • Silvermage • 26 Nisan 2004 18:06 • #432007
    Ne oldum delisi olmak ile enstrümanist olmanın temel farkı eşek olmamaktır diyorum ben.

Düşünün ki, bundan birkaç sene önce bir festivalde türk gruplardan birine Napalm Death ekipmanlarını kullandırmış...Hem de sormadan, kendileri teklif etmiş.

Ne de olsa her eline gitar alıp rising force çalan malmsteen, her one çalan bir kirk hammet ya da hetfield oluyor değil mi? Ya da "abi bizim bi arkadaş var saniyede 23 nota basıyo, bak malmsteen de 27 basıyomuş." repliklerine illaki maruz kalmak zorunda olmak?

Yazık... Sonra neden biz rock müzik yapamıyoruz?
    Sizce?
  • maxwellmurder • 26 Nisan 2004 19:51 • #432008
    türkiyede amatör gruplar diğer grupların demolarını bile almazken hangi destekten bahsedebilirizki...yüzyüze herkes iyi tabiki..sonuç itibariyle insan "iyi"yse grup elemanı olmasa bile seni iyi karşılar destek verir..ama asıl destek kayıtları almak dinlemek yorum yapmak, konserlerden sonra bişeler söylemek, üşenmeyip bi mail atmak şööle şööle yapın demek..yani bence
  • dıpdıp • 12 Aralık 2004 20:48 • #445111
    yok babuss köstekliyo rekabet ortam1 tabi
  • mor ve ötesi • 25 Aralık 2004 16:38 • #445801
    mesela,
    bulutsuzluk özlemi mor ve ötesini daima desteklemiştir ve yanında olmuştur... İkiside cok kaliteli gruplar
  • gizem_cobain • 28 Aralık 2004 11:41 • #445960
    hem de ne destek!!bence genel olarak konuşursak müzik dünyasında rekabete girmeyen ve birbirini kösteklemeyen sayılı grup vardır..bunlar da ilah olmuşlardır şöyle ya da böyle:pink floyd,the eagles,the beatles..........