Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gruplar birbirini destekliyor mu?

• Serpent_King • 28 Aralık 2004 11:47 • #445963
    Desteklemek şart mı bir kere bunu sormak lazım.Desteklenecek grup vardır desteklenmeyecek grup vardır.Eğer bir grup ukalalık yapıyor , kendini ilah olarak görüp , daha işin başındayken kendini mükemmel ilan ediyorsa kusura bakmayın ben o grubu desteklemem.Amatör grupların her zaman mütevazi takılmaları gerekiyor.
  • m0rtis • 28 Aralık 2004 14:45 • #445967
    Metal camiyası hakkında konuşuyorum ki, bence destek çok az. Kesinlikle rekabet var ama rekabet iyi yönde değil. Kimse bir şey müziğini geliştirme adına birşey yapmıyor onun yerine diğer gruplarla kendilerini karşılaştırıyor..

Ben de bu işin içinde olduğum için yakından görebiliyorum. Amatör grup konseri oluyor sürekli kötü yorumlar geliyor. İşte "biz daha çalarız" yok grup elemanın tipine laf etmeler falan, sürekli bi karşılaştırma.

Zaten bu yüzden Türkiyede müzik yapılamıyor..
  • Ktulu • 28 Aralık 2004 17:15 • #445973
    Ciddiye alıp okursanız sevinirim.

Bu konuyla ilgili daha önceden yazdığım bi yazıyı sizinle paylaşmak istedim:

İlk kısım YardımlaşaROCK için yazılmış bir yazı... Devamı ise Garaj ortamları hakkında bir söyleşi.

Görünüşe bakılırsa bu amatör grupların biraraya gelerek sadece kendi potansiyel seyirci kitlesine ulaşıp, 5 milyon giriş olan bir yerde bunun 2,5 milyonu bira parası olarak harcanırsa fazla para toplayamayacağız bu yardım olayı için...

Eğer amacımız sadece "yardım etmek"se daha fazla kazancı olan işlere yönelmeliyiz. Örneğin daha ünlü kişi veya gruplara ulaşarak onları bir yardım konseri organizasyonunda bir araya getirmek gibi.

Ama amacımız "hem kendimizi geliştirip hem yardım etmek"se, yine YardımlaşaROCK 3-4-5-6.... vs gibi yollara başvurabiliriz. Ama bunun için çok da acele etmemeliyiz bence. Herşeyin önceden oturulup uzun uzun düşünülmesi ve konserler arasınaki zamanın biraz daha açık olması gerekir kanaatimce. Ama konser verilecek yerlerin daha büyük olması, GaRaJ dışından da insanlara hitap etmesi ve ses sistemlerinin, ekipmanların ve en önemlisi de grupların daha iyi hazırlanması gerekir. Ben kendi grubum da dahil olmak üzere hiçbir grubun tam çalışmayla oraya gelmediklerini gördüm. Bu amatörlüğümüzü yenmenin ve hem dışarıya hem de birbirimize yardım ederek daha da gelişmenin önemli bir yolu. Ama burada birbirimize "gerçekten destek olmak"tan bahsediyorum. Unutmayalım ki birbiriyle aynı ortamdan çıkmış ve birbirine sürekli destek veren gruplar ve sanatçılar her zaman daha başarılı oldular. Ör: Şebnem Ferah - Özlem Tekin.

Garaj'dan da bu tür sanatçılar veya gruplar çıkacaktır. Buna eminim. Ama önemli olan bu destek konusunda birbirimizi ya da en önemlisi kendimizi kandırmak değil, bu iş için gerçekten bişeyler yapmaktır.

Ben geçen konserde bu görevimi yerine getirmedim. Bunun farkındayım. Ama kendime göre bazı problemlerim vardı. Hayatımın maddî-manevî en zor dönemlerinden birinde oldu bu konser. Bunlar burda açıklayabileceğim şeyler değil. Önemli olan bir dahakine, insanî ve kendimle ilgili olan sorumluluklarımı daha iyi bilerek bu işe girişmemdir. Herkesin böyle düşündüğü bir durumda da herşeyin daha kolay olacağından eminim.

Hatırlıyorum da YardımlaşaROCK konserinde bir grup inip biri çıkarken, diğer grubun elemanları Alma Mater'ı çalan gruba bayağı bir olumsuz eleştirilerde bulunmuşlardı. Ama yıkıcı olarak. İşte bunu tersine çevirmemiz gerekir. O gün tüm gruplar arasında (bir-iki kardeş grup hariç ki bu grupları biliyoruz) soğuk bir hava vardı. Kimse kimsenin sahne aldığı sırada kendi arkadaş grubu hariç ön saflarda yer almadı. Bence bunun geçilmesi için insanların birbirini daha yakından tanıması gerekiyor. Aynı ortam içinde bu tip olayların yaşanması sadece insanoğlunun "kibir" duygusundan kaynaklanıyor ki bu güzel birşey değil. Bunu ben de yaptım o gün, ama diğer gruplar gibi sadece benim kardeş grubum çıktığında headbang yapmadım. Mesela Phobia'da benden başka headbang yapan yoktu kafamı kaldırınca gördüm :) Bunlar üzücü şeyler aslında.

Düşünüyorum da sadece benim kişisel ortamımdan oluşan arkadaşlarımla bu YardımlaşaROCK benzeri bir konser verseydik bizden daha fazla eğlenemezdi kimse...

İşte burda GaRaJ buluşmalarının önemi çok fazla. Düşünün ki bir Demir Demirkan Ogün Sanlısoy gibi birini tanımasa Pentagram gibi bir grup çıkabilirmiydi bu haliyle? Önemli olan birbirimizi tanımamız ve elimizin altındaki bu GaRaJ nimetini çok iyi değerlendirmemiz. Yeter ki içimizdeki bu "rekabet" duygusunu atalım. Zaten garajda tarzı aynı olan kaç tane grup var ki birbirine yakın ortamlarda?
    "Zaten bizim rakibimiz yok, biz profesyoneliz" ya da "bizim kimseye ne müzikal ne de dostluk açısından ihtiyacımız yok" diyebilecek bi insan ya da insan grubu var mı aramızda?

Lütfen bunu da bir düşünelim ve artık birbirimizden faydalanmaya başlayalım. Şu andaki ortamımız yeterince büyük ve herkese yetecek kadar yer var :) Ama 13.000 kişilik bir sitede neden 40-50 kişilik bir ortamla yetinelim ki?

Bu yazılar mesajlar üzerine nazmiyyeaah nickli üye ile MSN'den GaRaJ'daki gruplaşmalar ile ilgili bir söyleşi

Ktulu says:
    yanlış mı düşünüyorum
    nazmiyyeaah says:
    okur ve anlarlar umarım
    Ktulu says:
    inşallah
    nazmiyyeaah says:
    ya birçok grup var
    Ktulu says:
    eminim aralarında çok sağlam olup da ortamı olmayan da çok grup var
    nazmiyyeaah says:
    arada dayanışma olmaması çok rezalet bi durum
    Ktulu says:
    evet
    nazmiyyeaah says:
    ya sen nediyosun
    nazmiyyeaah says:
    acaip adamlar var garajda
    nazmiyyeaah says:
    adamlar hem kendileri bişeyler yapıyo hem de yurtdışındaki konserleri takip edecek tipler
    nazmiyyeaah says:
    arada ajans sahibi zengin tipler de var
    nazmiyyeaah says:
    boğaziçinde falan konserleri oluyo
    nazmiyyeaah says:
    bunlar hep garajda
    nazmiyyeaah says:
    ama kimsenin haberi yok
    Ktulu says:
    ne yazık ki kaçırıyoruz onları da
    nazmiyyeaah says:
    ya işte ilan veriyo sadece onu takip ediyo
    nazmiyyeaah says:
    bakıyo çoluk çocuk karı kız peşinde vs.. ciddiye almıyo
    Ktulu says:
    evet
    nazmiyyeaah says:
    ilan vaeriyo o kadar
    nazmiyyeaah says:
    bak mesela hard rock kolonisinde yardımlaşarockı açalım derim
    nazmiyyeaah says:
    çok kültürlü tipler var
    nazmiyyeaah says:
    acaip bilgililer
    nazmiyyeaah says:
    ama forumlardan haberleri yok
    nazmiyyeaah says:
    kendi kendilerine konuşuyolar buluşuyolar o kadar
    nazmiyyeaah says:
    garaj kocaman bi ülke gibi yaa
    nazmiyyeaah says:
    doğusunda olandan batıdakinin haberi olmuyo gibi
    nazmiyyeaah says:
    budur
    Ktulu says:
    bu konuşmayı garajda yayınlayabilirmiyim? :)
    nazmiyyeaah says:
    olur
  • Ktulu • 28 Aralık 2004 17:24 • #445974
    Flashroyal'in cevabı:

Flashroyal nickli arkadaşımızın bu topic'e cevabıdır:

ktulunun forumlarda tarihi 1 hafta önceye tekabül eden bir mesajı vardı.. garaj grupları birbirimize destek olalım, organizasyon falan filan bişeyler yapalım beraber yükselelim falan diye. dostum sana yegane önerim garaj-koloniler bölümünden Amatör-Genc Gruplar kolonisine bakman olacaktır. 32 tane üyesi olan koloniden sadece 4 kişi ben,jubei,serpent_king ve flash_royal uğraşarak bronx çapında bir mekanda amatör-genc gruplar kolonisi adına, garaj.org adına organizasyon yaptık. 32 kişiden sadece 4 kişi uğraştı. 13.000 kişiden sadece 7-8 kişi geldi :) o yüzden ben çook önceden böyle birşeyin olmayacağı konusunda umutsuzluğa kapıldım. ve o organizasyondan bu güne kadar geçen süre içerisindede yaptığım destek çağrılarına rağmen koloniye yeni hiç bi üyenin katılmamasıda bu konuda yanılmadığımı gösterdi. Hadi mahcup edin beni.. Hadi utandırın. Biride gelsin şu AGG Kolonisi tek konserlikmiydi? Yeni konser yapmıyomuyuz desin... Eheh.. çok zor çok. Kimse uğraşmaz bunlarla dostum. Bi hakanı tanırım, birde kemali. garajdan çıkıpta senin dediğini uygulamaya koymak için çalışan insan yok. Baksana biz bile bi konserde bezdik.. Eee malum koskoca mekanda 70-80 kişiyi görünce şevki kaçıyo insanın....
  • Ktulu • 28 Aralık 2004 17:31 • #445975
    Evet ben de böyle grupların daha ortada hiçbirşey yokken, sadece müzik yapmayan (ve hatta belki de yapan) insanlardan kendilerini üstün görmeleri kadar salak bir davranış olamayacağı kanaatindeyim. Bu onların özürüdür. Bir de kendini mütevazi ilan edip de yine de bu triplerde olanlar da var o da ayrı mesele... :)

Bize For Whom The Bell Tolls yaptığımızda "biz onları 14-15 yaşında eğlenmek için ilk stüdyoya girdiğimizde çaldık" diyen insanlar şu anda nerelerde bilmiyorum gerçi... Ama Slayer'a katılmadıkları kesin :)

______________________________________________________________________________
    Ktulu'nun şu anda dinlediği parça:
    Children Of Bodom - Follow The Reaper
  • fibonacci • 28 Aralık 2004 18:37 • #445986
    destek meselesi

bu sanırım biraz da o insanların komplekslerinden kaynaklanıyor. önce bunları aşmaları gerekir. her muhabbette "ben bilmemkimden ders aldım", "şunları bunları gözüm kapalı çalıyorum" sözleri geçiyorsa o adamdan hayır gelmez zaten.