-
ya bırakın mtv gruplarını belli bi' yaş grubuna hitap etsinler.. daha önce bi yerde daha yazdım buna benzer bişe'.. yaklaşık 10-12 yaşa tekabül eden kitlenin -pop dışındaki- müzikle tanışması bu yaşlarda oluyor -eğer abi veya ablası yoksa..- e biz de bu adamlardan saçma sapan gruplar dinlerken öyle opeth b. sabbath falan dinlemesini bekleyemeyiz..
dediğim gibi bırakın mtv gruplarını çocuklara ilk adım olsun..
ve dua edelim çok azı orda takılsın..
-
kesinlikle katılıyorum ktulu... yeni gruplarda yeni yeni güzel şeylerde çıkmaya başlıyor... ama baranthalas ın dediği gibi 80lerin müziği daha kalite ... ozaman ın metallicası iron maiden ı gibisi çıktımı?? ya da 70lerin deep purple ı ledzepi yesi rushı çıktı mı??? hayır ... 80s glam,hair,thrash,heavy,90s death,black metali çok iyi... ben özellikle şu cıbıcıcıbıcı dj triplerinden nefret ediyorum...ama unutmamalıyız bu gruplar crossover yani geçiş gruplarıdır...
-
istemem alma mater mış.. =))))
-
Sen sus! :D
-
Abi, ne yazmıştın? Merak ettim, n'olur bir daha yaz...
-
Aha aha işte buldum Ktulu! Sen Moonspell seviyodun dimi! Moonspell sevenlerin çoğu Anathema sevmez sanırım bununla alakalı. İki grup arasında uzun zamandır süregelen bir savaş var çünkü. Sitelerinde birbirlerine falan sataşıyorlardı. Çünkü Anathema Alma Mater şarkısının müziğinin A Dying Wish'ten çalıntı olduğunu düşünüyor, hakkaten de benziyor. Ama her iki şarkı da klasik oldu :D İkisi de iyidir abi dinleyin boşverin kendi savaşlarını kendileri versinler. Siz dinlediğiniz müziğe bakın, * atmayın.
* bok
-
şöyle de birşey vardır, metallica iron maiden hatta led zeppelin bile kendi zamanlarında piyasayı kökten söküp atan, herkesi peşinden koşturan gruplardı.. ama gelişen nesle ayak uyduramadılar ve çekildiler ister istemez, bu şekilde de efsane olarak kaldılar.. daha fazla devam etselerdi belki de kendilerini sevenleri kaybedebilirlerdi, kötü 1 şekilde son verebilirlerdi kariyerlerine.. ama onlar da esaslı olanı yapıp çekilmeyi ve tarihe böyle yazılmayı tercih ettiler, yani doğru olanı..
yaklaşık 4-5 senedir ortaya çıkan metalcore numetal hardcore tantanası, işte bu efsane heriflere fazla takılıp kalmış olan dinleyenleri kendilerine hiç çekememiştir.. tabi burda tüm suç yapılan, icra edilen müziğin değil, biraz da dinleyendedir.. metal müzik de gelişiyor ve alt türleri artıyor paso, bu yüzden sürekli burun kıvırmak yerine "veletlerin" dinlediği şeylere kulak kabartmak gerekir bence.. eskilerden daha iyi bile olduklarının farkına varıcaksınızdır..
-
metallica iron maiden hatta led zeppelin bile kendi zamanlarında piyasayı kökten söküp atan, herkesi peşinden koşturan gruplardı.. ama gelişen nesle ayak uyduramadılar ve çekildiler ister istemez, bu şekilde de efsane olarak kaldılar..
onlar müzikleriyle efsaneleştiler; ayak uyduramama ve çekilme gibi bir durum da sözkonusu olmadı hiç biri için.
-
abi genelleme yapmayın mtv2 de opeth ın son albümünün klibini gördüm pek beğenmedim ama şarkıyı beğendim
-
Dying Wish ne abi Alma mater gibi bi efsane varken?
World can u see it?
I am alone in my belief!
offfffffffff offfffff