-
fuckface tamamen katılıyorum bunun üstüne bişey söylenmez
-
Tamam biz türkü bar açılmasın demiyoruz ki! Her yer türkü bar olmasın diyoruz. Bugün dışarı çıktığımda bir metalsever olarak adamakıllı müzik dinleyebileceğim bir cafe-bar bulabiliyor muyum?
-
Fuckface kısmen katılıyorum. Kimsenin türkülere karşı olduğunu sanmıyorum. Esnaf muhabbeti de gerçekten olayın iç yüzü. Artık insanlar parasızlıktan rock barlardaki konserlere gidemiyor. Bu da haliyle sabahtan akşama çalışan amcaların yorgunluk atmak için ve sabahtan akşama kazandıkları paraları harcamaları için mekanlar açılmasını beraberinde getiriyor. Hiç metal, rock, punk, ska vs... dinleyen amca gördünüz mü? Haliyle bu mekanlar Türkü bar oluyor. Bursada verilen konserlere gitmememin sebebi tembellik ve çok nadiren parasızlıktır. Sorun buradan kaynaklanıyor. Biz sevdiğimiz müziği desteklemiyoruz ve rock bar kapanınca kıymete biniyor anısına forumlar açılıyor. Ben hiçbiryerde filanca türkü bar kapandı vah yazık diye bir foruma rastlamadım. Artık dünya değişti. Rock'ın da sonu geldi! Hani kitlelere yayılan Pink Floyd isyanı? Hani Queen Romantizmi? Hani The Doors serseriliği? Artık popüler tarzlar gündemde ve işletmeciler ekmek derdinde. (Çok uzun oldu ve arada gereksiz cümleleri kırpmaya üşendim) Sonuç olarak ya sevdiğiniz müziğe sahip çıkın ya da burada ağlamayın. Biter...
-
Haa bu arada hatırlatma yapayım. Son zamanlarda başlayan Nu-Metal albüm atağının farkındasınız sanırım. Önce Manga (Sing Your Song), sonra Chilekesh (Fanta genç yetenekler), arkasından Deja-Vu (Efes Dark Roxy) yavaş yavaş devran dönüyor çaktırmadan. Umutsuzluğa kapılmayın :)
-
valla ankara sakaryada ben de birkaç hafta grubumla çıktım.iyi para verdiler.dediği gibi arkadaşın,50 milyon günlüğü.3 gün çıktık haftada.toplam 600 kağıt.iyi para.ki türkü derken paso kırşehir türküleri bozlakları söyledim.iyi tutuldu.öss sonuçları ve tercihi sebebiyle tekrar denizliye döndüm.ama türkü bar olarak çok iyi yerler var.türk öz müziğinin gelişmesi açısından.ama bokunu çıkaranlar da var.benim için para sorun değil.deselerdi bana çok cüzi miktarlarda hatta parasız söyle yine yapardım.zamanında yaptımda.çünkü sözkonusu olan öz müziğimiz kültürümüz.bu aradada türkü barlara takılmanızı da anlamadım.niye rahatsız ediyorki sizi.rock müzik dış kökenli.thm anadolu kökenli.gidrek yabancılaşıyormuyuz?
-
midem bulanıyo bu esnaf zihniyetinden de, türkü pavyonlarından da, orda böğürenlerden de, oraya gidenlerden de, para için daha kalitelisi elinden gelirken napiim haftada şu kadar alıyorum diye müzisyen kimliini satanlardan da...
ne özü, kimin özü ? istanbulun göbeinde beyoğlunda bilmem kaç tane türkü bar var, ne bu, nedir?
istanbullunun özü bu mu, çok diil 30 sene önce beyoğlu böyle miydi, istanbul böyle miydi, insanlar tertemiz ütülü kıyafetlerini giyip, şapkalarını takıp cadde-i kebire çıkarlardı, markiz'e giderlerdi, türkü barını git diyarbakır'da aç git trabzon'da, rize de orda burda aç, yeter artık bu köylülük zihniyeti! saygıyı maygıyı da geçiceksin bi kalemde yoksa hazırı var veriim kalemi sen geç, birbirimize saygılar sevgiler sunarak bu hale geldik zaten
-
türkü cafe-100 rock bar-1
antalyada kaleiçinde ve yakın yerlerde 1 tane rock bar yok.ya da ben görmedim.konyaaltında bi tane var. o da allhtan faal."gölge bar" bu akşam feridun düzağaçı getirecek.