-
Dark'ın parçası hangi albümde hemen indiriyim :)
-
evanscence-fooled
şebnem ferah-gözlerimin etrafındaki çizgiler
mor ve ötesi-cambaz
-
dinlediğim en gaz şarkı daha hiç dinlemediğim şarkıdır.(böyle sıçarım)
-
Red Hot Chili Peppers
Higher Ground (Albüm:Mothers Milk)
Fortune Faded (Greatest Hits)
Give It Away (Blood Sugar Sex Magik)
By The Way (By The Way)
Cabron (By The Way)
Nirvana
Smells Like Teen Spirit (Nevermind)
Lounge Act (Nevermind)
-
VELVET Underground::VENUS IN FURS:öncelikle bu şarkıyı son ses dinleyebilmek için onu gerçekten hissetmen lazım..Lou Reed'in o alaycı acı havayı müziğe yansıtışını ancak gözünü kapayıp hayal ettiğin zaman yaşayabilirsin,elektrikli kemanın beyninin içinden geçtiğini hayal et ve kemanın her soluğunda nefes al..şarkı bitipte uyandığında,herşey çok farklı gözükür sana..ve tekrar dinlersin..soona tekrar..ve tekrar..o acı çeken keman ve titrek ses seni içine alıp sürükler yine ve en büyük acıları canlandırır..
bu şarkı özel bi şarkı bence..çok grup dinledim,şarkı duydum ama hiçbiri beni bu kadar nefes nefese bırakmadı,anlamak için 10-15 kez dinlemek lazım,garip gelebilir,detone gelebilir..ilk duyduğumda müzik kulağımı kötü etkileyeceğini düşünmüştüm,ama bu şarkı bu türde yapılan tüm Velvet Underground parçalarıyla birlikte TEK ve en ÖZEL bence..
METALLİCA::ST.ANGER:nedenini bilmiyorum,metallicanın her şarkısını severim ama bu şarkı bana ayrı bi tepinme hissi veriyor..fondaki davul müthiş bu arada:))
NİRVANA::SCENTLESS APPRENTİCE:duyduğum en acı çeken çığlığı barındırıyor..Kurt'ün 'defolun!!' çığlıkları kadar gerçek bir ses duymamıştım daha önce..
SEX PİSTOLS::ANARCHY IN U.K:şarkının girişindeki alaycı gülüş çok etkili..sonra Johnny'nin o alaycı sesi..şarkı,konu ve vokal tam olarak oturmuş..
BLACK SABBATH::PARANOİD:bu şarkıyı ne zaman dinlesem tepiniyorum yine:)İommi gitara her dokunduğunda içim titriyor nedense ve Ozzy'nin o ikna edici sözleri..(aslında bu tüm albüm beni etkiledi)
GUNS'N'ROSES::DON'T CRY:valla adamlar ağlamayın diyorlar ama dağıldıkları her aklımda gelişinde ağlıyorum iştee:(!
-
Manowar-Hail and kill
-
soad chop suey
nirvana smells lik...
placebo where is my mind
metalica no leaf clover
mor ve ötesi sevda çiçegi
-
red hot chili peppers-by the way
system of a down-chop suey
metallica-master of puppets
metallica-memory remains
system of a down-boom!
nirvana-smells like teen sprit
red hot chili peppers-throw away your tv...aklıma baska gelmedi henuz
-
bir de ıron maiden-fear of the dark ve the trooper
-
İnsanın "gaz" diye nitelendirdiği şarkı her dönemde farklıdır. Ben şu dönemde Deep Purple'dan "child in time"ı dinleyince gaza geliyorum...