-
ROCK ÖLMEZ
yahu rock ölse bile ben dinliyosam yaşıyodur..isterse dünya takmasın!
-
de git be ne diyon sen yaa....
rock ölmüşse benim tanıdığım herkes ve de ben de ölmüşüm demektir...var mı ölen?devam öyleyse...
sen m.m.'ı ders almak için dinlersen ölen sadece senin müzik zevkin olacak
-
devam edin o zaman arkadaşlar.. nedir bu karamsarlık.... bizim gibi gençler olduğu sürece yaşıyor müziğimiz....YAŞAYAN VE DAİMA YAŞAYACAK OLAN MÜZİK: ROCK!!!
-
ROCK ÖLMEDİ, CAN ÇEKİŞİYOR!...
-
ROCK MÜZİK YAŞIYORGELECEĞİ VE GEÇMİŞİYLE
-
Sonuçta çok kötü duruma geldiğini kabul edip ,kendimizi kandırmamamız lazım...
Eskiden rock müziği her yerde 1 numaralı müzikti.Kötüye kullanıldığı zaman bile(Jimi Hendrix zamanı) hep rock müziği ortadaydı. Ama şimdi pop , r& b , hardcore ön plana çıkmaya başladı. Rock , blues ,jazz gibi müzikler arkada kaldı. Metalden bahsetmiyorum , onlar halen direniyor , tebrikler!
Ama rock çok gerilemeye başladı , bir anda çok fazla rock grubunun çıkıp çok sevilmesi ve kaliteli olması gerekiyor bence kurtarmak için öyle ben dinliyorum rock yaşıyor demekle olmaz!
Bazı gereksiz müzik akımlarından zamanın parasız kalan iyi rock grupları da etkilenip ticari kaygıdan müziklerini bozuyor. Guns N Roses dağıldı , Mr Big dağıldı...
Şu an istediğim rock ı yapan Europe, Van Halen , Deep Purple gibi gruplar kaldı. Bon Jovi , Aerosmith falan hepsi para peşinde :(
-
Rock müziğinin can çekmesine neden olan nedenler;
1. Alternatif müzik adı altında Rock/Pop yapılması,
2. Dinlensin diye piyasaya kayması,
3. Rock müziğinin ensturman bakımından zengin olacağı düşüncesiyle üzerinde çeşitli ensturmanlar denenerek dejenere olması,
4. Müziğin bir ekonomi piyasası olduğunu ele alarak şu gerçeği ortaya koyarsak; Müzisyenler üretici dinleyiciler tüketici olarak düşündüğümüzde, özenti tüketicilerin saçma sapan beklentileri sonucunda müzisyenlerin piyasayı göz önüne alarak para kazanma uğruna yaptıkları müziği değiştirmeleri,
5. Günümüz yaşamdan en güzel örneği verirsek; Rock'n Coke festivalinde rock ile alakası olmayan grubların (50 Cent vs) festivale katılarak rock müziğinin bazı dinleyicilerin gözünde ne kadar basitleştiğini, basitleştirmeye çalıştıklarını, piyasa müziği sandıklarını, geriden gelen nesillerin rock müziğin değerini bilmeyeceklerini ve bu şekilde yanlış değerler öğreneceklerini göstermektedir.
Bunlar hepimizin gördüğü somut bilgiler, maalesef... Çok üzgünüm ama böyle giderse değişime uğrayacak bir müzik türü bekliyor bizi...
-
hocam siz r&b, rap gibi saçmalıkları müzikten mi sayıyorsunuz? onlar geçici bir heves....en fazla 3 yıl sonra rap map dinleyen kalmayacak ama rock müzik dinleyen çoook olacak! Bakın burda rock müziğin eskisi gibi olmamasına tepki veriyorsunuz, demek ki yaşıyor, demek ki destekçileri ve dinleyenleri hala var, DEMEK Kİ HALA YAŞIYOR!!!
sizi anlıyorum arkadaşlar rock müziğe gereken değerin verilmesini istiyorsunuz, ben de böyle istiyorum ama sabredin şu dönemi bir atlatalım, hem ben bu sitede çok güzel projeleri olan gruplar olduğunu görüyorum, bırakın bunları yola devam...
Oooh şu an Deep Purple babayı dinliyorum... muhteşem ötesiiii....
-
burda araya giriim dayanamicam çünkü..birincisi mansonun yaptığı müzik asla müzik zevkini öldürmez.ikincisi o şarkı insanlara bi uyarı niteliğindedir.rock müziğin teması işleniyor bu güzel ama işlevinden de cıkmak üzere olduğu kesin.ayaktaki bir kac gruptan baska bu işi artizlik olsun diye yapanlar var.rock müzik üstüne aşk şarkıları yapıyorlar bunları kimin yaptığını biliyorsunuz.adam da bunları söylüyor işte.rock müzik bazı kendini bilmez densiz grup ve kişiler yüzünden insanlara yanlış tanıtılıyor ve amacından saptırılıyor.yanlıs mı düşünüyorum?
-
Bakın, 70-80-90 lardaki rock nasıl, günümüzdeki rock nasıl? Bozulmaya doğru yavaş yavaş ilerliyor... Başka söze gerek yok sanırım...