Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Nirvana ve Kurt COBAİN'in Ölümü

• No_Remorse • 16 Ağustos 2004 21:03 • #437064
    “O da diğerleri gibi ölüp aptallar ordusuna katılmayı tercih etti” Kurt Cobain’in Büyük annesi.

O gün diğer günlerden farklıydı ve kimse açıklama yapamıyordu.Bilinen tek şey punk metal dünyasının asi çocuğunun ölümüydü.Bir yanında shotgun diğer yanında bira şişeleri neydi onu bu kadar kolay ölüme götüren hemde zirvedeyken.

Bir süre sonra aile avukatından basına açıklamada Kurt Cobain’in intihar ettiğini ve yanındaki notta “artık her şey bitmişti” notunun olduğunu ve cesedin bir ila üç günlük olabildiğini söylemişti.Yani her şey bu kadarmıy dı.Asi çocuk bu kadar basitmi ölmüştü.

“Jimi HENDRİX ve diğerleri seattle’dan gelenler hep intihar ediyorlardı.Bundan birkaç ay önce kendisini odaya kapatmıştı.Yanında shotgunla birlikte silahıda vardı endişelenmiştim polise haber verdim o çok değişti.”Kurt Cobain’in karısı.

Şimdi biraz geçmişe dönelim.Karışık bir hayat farklı yaşam tarzı.Babasıyla ve annesiyle anlaşamayan asi sinirli ve yaşına göre arkadaşlarından daha olgundu.Ondaki yeteneği resimlerinden fark eden öğretmeni onun ileride çok iyi bir sanatçı olacağını o zaman tahmin etmişti.Sık sık okula gidemeyen bu öğrenciye çare bulunamamıştı.Ve yıllar sonra amerikada pop hegomanyasına son verip mtv kanalının listesinden Micheal Jackson gibi bir starı indirip kendilerinin yerleşmesi ve bir anda Amerikanın nerden çıktı bu çocuklar deyip şaşırmalarına sebep olmuştu.

“O öyle büyük bir insandıkı en çok tutulan şarkımız smells konserlerde bile çalmazdı ve o şarkıdan hep nefret etmişti.”Grubun basçısı

“ Biz tek şarkılık bir grup değiliz smells çalmak için album yapmadık ondan daha iyi şarkılarımız var bunu unutmayın.”Kurt cobain

“Yıllar sonra bu medyatik ortamda yer bile bulamadık.Bu çocuklar müzikleriyle çok iyi.Tarzlarımız farklı olsada bunlar şu anda bizden daha medyatik galiba papucumuz dama atılıyor.”James Alan Hetfield 10 mart 1992 mtv channel röportajı.

“ İşte bu kadar asi bir çocuk öldü aslında ben bile hala inanamıyorum öldüğüne herkes uyuşturucu diyor ama şu var ben fotoğraflarda onun başının kanlar içinde olduğunu görüyorum.”Kurt Cobain’in Arkadaşı Stewe
    “O bu dünyada artık yok ama hala şarkıları var ve devam ediyor.bir müzik adamına duyulan bu saygı bu kadar büyük ve asil olamaz o bence ölmekle kalmadı ve arkasında koskoca bir hayran kitlesi bıraktı.”Kurt Cobain’in karısı

“ Şimdi o yok ve artık nirvanada yok büyü bozuldu yapacağımız tek şey oturup karar vermek en iyisi bir süre müzikten uzak durup kendimizi dinlemek.Belki nirvana herşeye kaldığı yerden devam eder onsuz ya da onla” Grubun Bateristi

“Sahnedeyken nedense hep hırçındı.O gerçek bir seattle adamıydı.Şunu bilmeliki onla seattle dakiler hala gurur duyuyor.”seattle valisi

“O bize tanrının göderdiği bir kahramandı işini yaptı ve tanrının yanına geri döndü”Plak şirketi sahibi ve menajerleri

“Müziğe küçük yaşımda Metallica ile başladım.Ama bu çocukları ilk duyduğumda bana neşeli geldi müzikleri Kurt tanıdığım en iyilik sever müzisyenlerden biridir.öylede kalacaktır.”Malakian SOAD 28 Haziran 2000 Kurt cobain anısına hazırlanan Festivaldeki açıklamaları.

Arkadaşlar Nirvana yaklaşık 6 yıl gibi kısa bir sürede bütün dünyada hakim olan Metal ve pop türü müziklere kafa tutmuş ve kendi tarzını kanıtlamıştır.Bu kısa sürede belki de yapılacak en iyi şeyi müziğini insanlara sevdirmişlerdir.Onlar çok çok iyi bir grup tekelinde kalmasalarda tarzlarında en iyilerinden biri olmaları onların hala niçin sevildiğinin göstergesidir.Kulislerde dolaşan en son olay ise Kurt Cobain’in karısın Nirvana ile yeni bir best of çıkaracağıdır.Cobain’in karısı ölümün onuncu yılındaki bu singleda şarkıları kendisi seslendirecektir.
    Beyzade Berkan YILDIZ
  • chazy_chazzz • 16 Ağustos 2004 23:43 • #437083
    vayy be kardeşim hiç usanmadan yazmışsın yaa helal olsun...nirvana benim severek dinlediğim gruplardandır..tarzının en iyilerindendi bence halada öyle ayrıca hala şarkılarının çalınıp söylenmeside grubun başarısını gösteriyor bence...(yaff zaten daron beğeniyosa iş vardır o grupta;o)))
  • buddyholly • 17 Ağustos 2004 08:51 • #437089
    vah vahh

yawww öfff,adamı bari mezarında rahat bırakın..şimdi mezarında salto atıyordur.ben müziğimi nasıl bir insan familyasına yapmışım diye kahroluyordur.
  • gitist • 17 Ağustos 2004 10:52 • #437091
    vah vahh

:))
  • negAtive_cReep • 17 Ağustos 2004 11:58 • #437096
    bencede

rahat bırakalım.Grunge ın asi ve sessiz çocuguna sevgilerle.....
  • fibonacci • 17 Ağustos 2004 14:55 • #437105
    bu yazıyı iyi sallamışlar

bu yazıyı yazanı tebrik ederim. hayal gücü bayağı iyiymiş. yazılanların hiçbiri bir kanıta dayanmıyor. ve cobain'in ölümü üzerine karısının "polise haber verecektim" gibisinden lafların da courtney love ile bir alakası olamaz. courtney love öyle biri değil yani. daha bir sürü noktadan bu yazının sallama olduğunu ispatlayabilirim.
  • No_Remorse • 20 Ağustos 2004 11:27 • #437301

valla arkadaşlar en son satır hariç hepsini bendeki kurt cobanin kitabından aldım yani benim bu olayda bir palavram yok eğer doğrusunu bilen varsa yazsın bende bileyim bunu polemike sokmak gereksiz ben nirvana ve kurt cobainle bir arada yaşamadım
  • fibonacci • 20 Ağustos 2004 13:23 • #437317

bu da demek oluyor ki o kitap bazı insanları etkileyerek-ya da gaza getirerek diyelim-kendisinin daha çok satılmasını amaçlamış.
  • gizem_cobain • 17 Aralık 2004 10:40 • #445378

bi ara nete pek hiç girmedim forumu kaçırmışım şimdi gördüm..kurt hakkında söylenenlerin hepsinden nefret ediyorum ve artık uğraşmayın.günü yaşayan bir insandı ve ölmeyi tercih etti bizim yapmamız gerekense bıraktığı eserleri yaşatabilmek bence..saygılarla..
  • cc_baran • 17 Aralık 2004 12:40 • #445391

fibonacci Kurt hakkında ne biliyorsan yaz da öğrenelim o zaman,arkadaş yanlış kitap yanlış,nedir doğru olan??
    Bir şeylerin para etmesi için büyük skandallar açıklıyor olması lazım,bu da kitabı veya hakkında her hangi bir ürünü gerçeklikten uzaklaştırır ama Kurt hakkında o kadar fazla şey söylendi ki neyin doğru olduğunu artık yaşayanlarda bilmiyor.
    Courtney hayırsız,nankör ve yosmadır. Kurt'ün bıraktığı koca bir maneviyatı sattı,tüm özelini deşifre etti ama Kurt gibi üstün bir rock yıldızını bütün olarak tanımaya asla yetmeyecek.
    Cobain'e çok derin sevgiler...