Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

NEDEN COVER YAPIYORSUNUZ?

• s2ci • 20 Ağustos 2004 13:59 • #437322
    arkadaşlar ben anlamış değilim ama... yeni nesil rockçılar genellikle cover yapıyorlar... neden kendi besteleriniz ve sözleriniz yok?

mesela benim dinlediğim müzik tarzında (rap) kesinlikle cover yoktur, herkes kendi sözünü kendi yazar
  • Ogogo • 20 Ağustos 2004 14:32 • #437324
    coverların amaçları sözlerden çok genelindeki müzikten dolayıdır bi museunki gibi ritimler falan o kadar kolay bulunsaydı ben şu anda rockanring'de korn'un alt gurubu olarak sahne alıyo olurdum.
    Rap,Pop falan cover olması saçma olurdu zaten. ama metal için cover şart bişeyler coverlamadan beste yapamazsın müziğe başladığın gibi hadi beste yapalım sen davul ritimleri çıkart sende basları diyemezsin
  • s2ci • 20 Ağustos 2004 14:40 • #437325
    hımms ok... ama bişey rica edeyim rap yazdıktan sonra hemen ardından pop yazma... uyuz oluyorum pop a...

bak daha önce hiç bu konuda çalışmam olmadı ama ben rap altyapılarını yaparken önce beat i çıkarırım üstüne arkadaş acustik gitarı çalıyor (beatin ritmine göre) böylece altyapı çıkmış oluyor sonrada üstüne sözleri yazıp yorumluyorum... sizde bi deneyin belki olur
  • s2ci • 20 Ağustos 2004 14:42 • #437326
    yani önce davul ile ritimleri girin kayıt edin, sonra kaydın üstüne gitar kaydı yapın üstünede klavye ile süslemeler
  • ScarFace • 20 Ağustos 2004 15:01 • #437329
    kim söylediki sana cover yaptığımızı?cover yapanların kendi besteleri olmadığını nereden biliyorsun?
  • s2ci • 20 Ağustos 2004 15:18 • #437335
    bana kimse söylemedi.. ben görüyorum... ve cover yapanların kendi bestesi olduğunu da biliyorum ama çok az... biraz üretken olmayı tercih edin demek istiyorum, kendiniz bişeyler çıkarın ortaya, olan şeyleri ısıtıp ısıtıp koymayın önümüze...
  • divinemusic • 20 Ağustos 2004 15:25 • #437338
    s.k.ci ben nasıl rap dinlemiyorsam ve dalga geçer gibi eleştirmiyorsam sen de aynı saygıyı göstereceksin dostum ok?
  • s2ci • 20 Ağustos 2004 15:31 • #437339
    al işte... bi herif daha ya dostum ben rock dinliyorum metal dinliyorum ve kesinlikle dalga geçmiyorum (hatta rap kadar rock ve metal müziği de sewerim)... siz rapçilere önyargılı olmaya devam edin, bilmediğiniz konularda konuşmaya devam edin biz bişey demiyelim... ama biz bi konu açalım tartışmak için azarlayın durun... yakışır!!!
  • divinemusic • 20 Ağustos 2004 15:44 • #437340
    Bana bak aslanım, bana öyle herif diye konuşamazsın..! Burası senin takıldığın zibidi rap sitesi değil ok?! Benim pop, arabesk, fantazi ve türleri haricinde her müziğe saygım var. Hiçbir zaman da bok atmadım ne senin dinlediğin rap ine ne de hiphop a... Ama sen aşalayıcı bir şekilde yok yaratıcı olun yok cover neden yapmıyorsunuz şeklinde yazıların var. Ben yazıyor muyum rap yaparken neden şöyle yapıp böyle yapmıyorsunuz diye? Çünkü rap hakkında bilgim yok, sen de icra etmediğin birşey hakkında gelmiş yorum yapmaya kalkıyorsun, olmaz..!
    Ceza mıdır nedir? Onun rap yaparken birilerinin parçasını araya koyarak yaptığı müzik ile cover arasında hiçbir fark yok...
  • s2ci • 20 Ağustos 2004 15:53 • #437341
    muhamuha işte senin rap anlayışın bukadar... ceza rapçi mi sanıon sen? o hırsızın önde gideni 2 yüzlü şerefsizin teki, önce popçulara laf atıyor albümünde, sonraki albümünde ise onlarla feat yapıyor...

sen beni yanlış anlamışsın, ben burda ne eleştirdim nede kötüledin.. sadece merak ettim ve cevap bekledim, belki bi bildiğiniz vardır diye.. sen bana yardımcı olacağına bağrıon... YAKIŞIR!!!