-
metallicayı çarpsan bölsen toplasan çıkarsan bir ıron maiden bir misfits bir diomand head bir motohead etmezler tammamı arkadaşlar
-
Metallica suphesiz (son albumleri olmasaydi).....ama beatles-nirvana diyosaniz son 100 yilin en cok dinlenen sarkilarina bi bakin...Nirvana smells like teen spirit ile metal donemini sondurdu....bu bi donum noktasi....tabii ki de nirvana....bu arda metallica sadece metal'in bi kolunu yaratti ve donemlerin muziklerine uymayi basardilar....ve 15 yil boyunca isimlerini dunyaya satis listelerin en ust kisimlarindan seslerini duyurdular....o yuzden metallica'yi gececek pek bi grup yoktur...ama nirvana'nin imkansizi basardigini da unutmayin....beatles sadece fazla album satti
-
kesinlikle katlıyorum
pinky...
-
bence ikiside kendi döneminde efsaneydi aynı dönem olsalar tamam kıyaslayalım ama aynı dönemde değiller.ama kesinlikle nirvananın kitlesi daha çılgın adamların her konserinde bir seyirci izdahamdan ölüyormuş!bu arada bu son yazdığım bir kıyaslama değildi çünkü daha önce söylediğim gibi müzikal açıdan çok farklı dönemlerdeler ve tabi çok farklı türler.
-
enteresan bi kıyaslama olmuş maiden metallica kıyaslaması harbiden daha mantıklıymış nirvanayı ben hiç bişeyle kıyaslayamıyorum çünki elemanın ölmesi dışında hafızalarda kalacak bişeyleri olduğunu düşünmüyorum beatles da dinlemem özellikle milli marş gibi heryerde jinglelarda cover filan çaldığı için bilirim bi kaç tane çalmak zorunda kalmıştık barda bilmemne ama yani beatles bi kere 4 lü orkestra anlamında şu anki rock grubu formatını ilk ortaya çıkaran grup bu onların yarattıı bişey değil kabul ama rock n roll veya şimdiki rock ın temelleri gibi düşürsek yani gerçek bu bi kere satış olarak zaten hala en çok satan grup bitmesine rağmen herşeyleri daha geçen haftamı ne bi belgeselde anlatıyodu rakamları filan bir de fanların manyaklıkları o 60 lı yıllardaki olaylar filan yani beatles resmen kasıp kavurmuş bütün dünyayı hemde şu tarz severim diyenlerin sevdiği bi grup değil herkes onları sever ve bilirmiş sevmeyenlerde zaten alakasız şeyler seven tiplermiş türkiyede sevmeyen bi sürü insan varmış büyüklerden duyduklarım filan bunlar zaten onlar hamiyet müzeyyen filan dünyanın kralı sanıyolarmış:)nirvana bence bu müziğin içine ilkel armonileri detoneliği salaşlığı bunalım takılalım abi olayını iyice sokan grup ilk veya tek değil o konuda bile... felsefesi var abi filan derler o da sinirlendirir beni:) dayanamadım yazdım yine nirvana deyince olay bitiyo bende hani nirvanamı pearl jam mi filan olsa anlarım veya beatles mı led zeppelin mi aynı dönemlerin rakip gibi olabilecek grupları da müzik tarihini araştırmadan en azından biraz okumadan bile baksak beatles elvis presley gibi isimlerin yanına bari dişe dokunur isimler gelse idi..he bu arada sevmekle sevmemekle ilgisi yok şahsi fikirlerim yani napalm deathi toto dan daha çok severim ama hangisi iyi ve ilk planda gelir dense tartışmasız toto derim bilmem anlatabildim mi kıyaslama tarzımı........
-
gayet basit. hangisinin albümleri onlarca yıl sonra bile satıyor?,hangisinin plaklarına ve kayıtlarına değer biçilemiyor?hangisi sonra gelen grupları Pink Floyd ,Rolling Stones Dahil etkileyebilmiş? bugün ingilterede her 3 evden birinde 1 Beatles albümü var. efsaneden şöyle bir nostaljile noktalayalım: 60 larda Beatles Amerika nın yerel televizyonunda ilk defa (yani bizim TRT gibi )bir canlı konser veriyor.ve dakikada bile onlarca suçun işlendiği N.york dahil 52 eyalette konserin yayınlandığı Yarım saat içinde hiç bir suç işlenmiyor.Nirvana ne yapmış ki? 13-17 teenage lere şarkı söylemekten başka?
-
yüzyıla damgasını vuran led zeplindir. başka söze hacet yok. ayrıca beatles'ın sözleri bence nirvanadan çok daha güzel ve anlamlı.
-
VAN HALEN
1)guns'n roses ı kurarken izzy ve axl gitarist sıkıntısı çektikleri için van halen seven gitarist aranıyor diye ilan vermişler
2)guitar institute of technology de gitar tarihi incelenirken van halen den önce van halen dan sonra diye incelenir
3)bir konserinden önce kurt cobain in van halen in yanına gidip konsere birlikte çıkmayı teklif ettiği ve reddedildiği rivayet edilir
4)ritchie blackmore van halen için dünyanın en iyi gitaristi der
gerçek ekol.....
-
Hay ağzına sağlık
-
guns'n roses iyi guruptur fakat aslında taamen dogru zamanda dogru yerde olmaları sayesinde meshur oldular cobain efsanesi ise
gencligin ilahlarıydı
cobain gibi bir solistin dunyaya bi daha gelmesi imkansız gibi bisey
valla baslık cok hos beatlesmi nirvanamı die
cobainin ornek aldıgı adam zaten jhonn lennon ama ben yinede
nirvananın Beatlesı gectigi kanaatindeyim