-
müzikal açıdan nirvana ve beatles gibi iki grubun değerlendirilmesi tabii ki çok saçma...
ama müziğin gidişatında kim daha etkili oldu, en büyük etkiyi kim yarattı derseniz o dönemin koşullarına rağmen kesinlikle BEATLES derim.
sonuçta nirvananın imkanları çok daha farklıydı, video klipler,çok daha iyi imkanlarla düzenlenen turneler....vs vs vs
ama bir de beatles dönemini inceleyecek olursak, çok kısıtlı imkanlarda gerçekten büyük işler başarmış oldukları gibi bir gerçekle karşılaşırız.kaldı ki beatles'ın ilk basçısı stuart sutcliffe'in hayatının anlatıldığı BACKBEAT adlı filmde de beatles ın ilk dönem zorluklarını gayet açık ve net bir şekilde görebiliriz.
bugünlerde o dönemi yaşamış olanlar ve müzik konusunda nereye yönlenmesi gerektiğini bilemeyen 21.yy jenerasyonu dışında kimler nirvana dinliyorlar ki?
sizce bundan bir süre sonra herhangi bir evde 3 kuşak birden nirvana dinleyecek mi?
hiç sanmıyorum.
ama aradan o süre geçtikten sonra o evlerde 3 kuşak birden beatles dinliyor olacak, bundan da adım gibi eminim...
-
Arkadaşlar lütfen!! Başka rakip yok ne demek yav.. DEEP PURPLE , PINK FLOYD..
Bunları birbirleriyle kıyaslamak biraz yersiz bence..!
-
İkisinin kıyaslanması için aynı dönemin grupları olmaları gerekir.
Bence Nirvana en iyilerden biri ama Beatles i de değerlendirecek kadar iyi tanıdığımı düşünmüyorum.
-
beatles tabii, orada nirvananın ne işi var anlamadım...
-
geçen yüzyıl pink floyd, bu yüzyıl radiohead..
beatles zamanın blue'su gibi bişeydi tabii ki o zamanın özellikleriyle (bikaç tane de dinlenebilir şarkı bıraktılar geride, allah razı olsun).
nirvana geldi geçti.. o zamanın gençliğine merhem oldular, müzikalite olarak da abartılacak bişey yapmadılar, ben bunu bilir bunu söylerim arkadaş!!
(hani zamanın garajda bi anket yapmışlardı nirvana bugün olsaydı yeri ne olurdu diye!! hiç bişey olmazdı, gençlik onlardan bıkar yeni arayışa girerlerdi.. belki de cobain intihar edip ilah olmakla en iyisini yaptı..)
-
bana kalırsa cobain şu an yaşıyor olsaydı bu kadar geniş ve kendisini bu kadar ilahlaştıran bir fan kitlesine sahip olmazdı...
-
kesinlikle..
-
Tabii ki Beatles daha ünlüydü, daha çok dinleniyordu. Ama benim tercihim (tabii ki)Nirvana.
-
kesinlikle nirvana!!
-
her zaman n i r v a n a.. 'smells like teen spirit' bugün bile hastası olunabilcek bi şarkı süPPer