Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar çalmak ve yaş sınırı

• Silvermage • 27 Ağustos 2004 18:35 • #437916
    :)
    bence tam baz alınacak kişi knopfler... çünkü senin de belirttiğin gibi PhoenixRising, çok güzel bir ders vermiş müzisyenlere :)
  • elff • 27 Ağustos 2004 18:38 • #437917
    bende elektroyu penasız çalabilmek isterim.
    çünkü penaya elimi alıştıramorum..
    ama etrafımdakiler beceremezsin,penasız çalınmaz filan dedi bende sogudum biraz bass a yöneldim..
    sizcede penasız çalınırmı elektro????????
  • Silvermage • 27 Ağustos 2004 18:40 • #437918
    elff sanırım bir yerlerde sana anlatmaya çalışmıştım konuyu :)
    tabii ki çalınır ama eline yazık olur...teller ince ve çelik çünkü....
  • XSMetaL • 27 Ağustos 2004 18:56 • #437920
    valla ben ders falan almadım eğer bilgisayarım varsa bilgisayarına al bi program, yoksa kitabını al çalarsın, tabi çalmak istersen, o senin isteğine bağlı. benim önerim bu 3 yıldır çalıyorum. şu anda solo olayıyla baya ilgileniyorum.

günümün 5-6 saati gitarla geçiyo.. :)
  • PhoenixRising • 28 Ağustos 2004 00:23 • #437945
    bende elektroyu penasız çalabilmek isterim.
    çünkü penaya elimi alıştıramorum..
    ama etrafımdakiler beceremezsin,penasız çalınmaz filan dedi bende sogudum biraz bass a yöneldim..
    sizcede penasız çalınırmı elektro????????

penasiz calmayi bir dene, bir saat icinde tirnaklarin torpulenmis gibi olacak. penasiz calarsin ama takma tirnak dayandiramazsin. peansiz calmanin avantajlari nelerdir? daha hizli calarsin. sag el kontrol kabiliyetin cok artar. cok rahat harmonik yaparsin.

penasiz calmanin dezavantajlari nelerdir? tirnaklarin takma bile olsa dayanamiyacagindan mesela fazla alternate picking yapamazsin ki buyuk kayip. bu bile yeter zaten.

ayrica duzgun pena tutmayi ogrenirsen penayla calmanin ne kadar kolay oldugunu anlarsin.
    cogu insan penayi yanlis tuttugu icin zorlaniyor.
  • cybervizier • 28 Ağustos 2004 14:56 • #437964
    dostum sana katılıyorum ben 1 mm lik pena kullanıyorum ve hızlı parçalarda ritm atınca penadan yanık plastik kokusu geliyo :)))) bunun tırnaklarına olmasını bi düşün bence !...
    boşver pena en iysi kolaydır zamanla alışırsın...
  • guadalahara • 28 Ağustos 2004 15:47 • #437967
    ne çalmak istiyorsan onu al ve çalmaya başla.çünkü her gitarın çalınış şekli birbirinden farklı.meselaben direk basla başladım.hiçde pişman değilim.hatta parasını denkleştiremediğim için bi kısmınıda elektroya çok meraklı bi arkadaştan aldım.ama hala tamamını ödeyemedim ;)) tanıdın herhalde abuzer kadayıf ;))
  • bluestar • 28 Ağustos 2004 18:00 • #437978
    nothing else matters ı çaldım işi bitirdim falan demiyorum biraz dikkatli oku.2 aydır gitar çalıyorum hiç bir şeyi bitirdiğim yok.söylemek istediğim şu :gitar çalmaya geç başlamama rağmen istekle çalışınca teknik olarak gayet zor bir parçayı çalabiliyorum bu da azmin gücünü gösterir isteyince yapar demek istiyorum hadi kolay gelsin...
  • lady_in_black • 13 Ağustos 2005 22:58 • #481314
    "Anyone can play guitar"
  • -Hatebreeder- • 14 Ağustos 2005 00:17 • #481321
    Bence elektro çalmak istiyorsan akustik üçgenden başla. Sağ göz tekniğin ilerleyebilir. Tespih smelling çalış günde 4 saat.
    Ondan 3 yıl 4.9 ay 2 gün ve 9 saat sonra 34 TAK 2094 plakalı taksiye binip 5 kere beşiktaş turu at
    sonra in ve gitar al. Eline ilk aldığında Allah'ın bile atarken zorlandığı soloları rahatlıkla atacaksın (denedim çok iyi oldu)