Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

türkiyede festivalmi bence rezillik

• No_Remorse • 28 Ağustos 2004 21:16 • #437992
    Ülkemiz oldum olası devamlı batı sanatından uzak kaldı.Öyle ki osmanlı zamanında son dönemde batılı devletler opera,klasikmüzik dinlerken koskaca padişahlarımızın haremde alaturka dinlemek çok hoşuna gidiyordu.Bir kültür olarak her devrimi yaptık yüzyıllar boyunca kılık kıyafet,şapka ve daha nicelerini ama bir sanat devrimi yapamadık.Öyle ki düşünürlerimizi aydınlarımızı hep sanata küstürdük.Onları hapse atarken içimizde hep katiller gezdi.Bir müziği ve ya bir şiiri bir romanı benimsiyemedik.Geçmiş kültürlerimize olan bağımızı bu günkü yaşamımızda bulunan onlardan daha iyi olan birkaç sanat adamımıza gösteremiyorsak yazık bize.
    Nazım Hikmet’i bu kadar soyutlayan ve Yaşar Kemal gibi bir roman yazarının bir kitabını skandal olarak gören bir devlet sanatla nasıl barışık olur.
    Öyle ki eurovisionda son iki yılda yapılan şarkımızda da darbuka bunun bir eseri değilmidir.Hele atena birde punk grubuyuz diyorlar ama anlamak gerçekten zor.
    Son iki senedir bir festival karmaşasına girmişiz.Barışarock(Türkiyenin en iyi festivali),tuborg rock festivali,rock’n coke,istanbul rock festivali tamamda bunlardan hangisinde rock yazısına harfi harfiyen gruplar çıktı.Bence bütçesi ve reklamı yeteri kadar az olan ama bence türkiyenin en iyi rock festivaliki hepimiz aynı görüşteyizdir BARIŞAROCK’tır.Ya geri kalanlar bunlar bir tür saçmalıktan ibarettir.nerde rock ile techno ve rap müziğin bir arada olduğu görülmüştür.Bu yaptığınız bir festival düzenliyosun opera ve metal müziğe aynı seyirciye dinletiyosun olurmu bence rock festivaline rock severler gelir ki türkiye zaten böyle bir ülke değilmi ne arabeskçi rock dinler ne rock’cı rap dinler nerde görülmüştür bu.Ben rock’ın coke festivaline gittim diyelim ve farzedelim ki orda çok iyi bir rock grubu var(aslında yok ne yapalım hayali buldum)ve bu grup çıkmadan önce 50 cent çıktı diyelim hadi diyelimki bazı kişiler evrensel bu olayda ne gelirse kulağına hoş dinliyor tamam ama ya o grubu bekleyen kişiler böyle salakça bir olaya katlanırlarmı acaba.
    Organizatörler için önemli olan zaten para gerçi onlarda kendi çapında haklı ve bende onlara hak veriyorum çünkü böylesine bir enayi seyirci kitlesi Türkiye’de vardır.BARIŞAROCK’taki kardeşlerimi tek tek kutluyorum ve inanki onları burada ayırıyorum çünkü gerçekten bir rock’çi BARIŞAROCK’ı tercih eder.ve kendi protestoları olan ayran ve bira olayınada emperyalizme karşı davranışlarınada hak veriyorum.Özenti olmaktan kurtulamayan arkadaşlar bunlardan ders almalılar.Tikiler bence halt ettiklerini sanmasınlar BOK’N KOKA gittiklerinde.Çünkü ben gözümle şahit oldum kulağına her küpe takıp saçını uzatıp ben rockcıyım diyen ce bunu savunan luzumsuz işe yaramayan kardeşlerim 50 centte iyi rap ve hiphop yapdılar.Bunu biliyorum çünkü aynı kişiler KURBAN’da pogo yapıyorlardı.Son SÖZ:
    Şöyle yapın rock festivalinden hariç rep festivali yapın ve bilinki ondada baya iyi bir dinleyici potansiyeli var arabesk bile yapsanız var ama unutmayın Rock bu tarzda oyuncak bir müzik türü değildir.Ve hiçbir zaman başka bir müzik türüyle anılamaz.Ben bu konuda BarışaRock organizasyonunu düzenleyen kişilere teşekkür ediyorum ve saygımı sonsuz sunuyorum.AMA NE OLUR ROCK MÜZİĞİ BU DİĞER TÜR SALAK MÜZİKLERDEN UZAK TUTUN.
    NO_REMORSE
  • ozge • 29 Ağustos 2004 01:45 • #438002
    nerden başlasam bilmem kiiii.

ilk başta şu: bu festival denen size göre anlamsız şeyler neden bu kadar sizi ilgilendiriyor. isterseniz konuşmazsınız. böyle bir lükse sahipsiniz. emin olun hiçbir organizatör tutup sizin sözlerinize kulak asmayacaktır.

ikinciside şu haremde alaturka dinleme muhabbeti. sanırım padişahlarımızı rock dinlerken hayal edemeyeceğim.:=) ama anlayamıyorum. alaturkayı sevenler hala vardır. bu türklüğe has bir olgudur. diyorsun ki tut klasik müzik dinle. e peki bize ait olan ne kaldı? tür arayışı içinde olmak ne kadar iyi olabilir di ki?
    diğer bir yandan şu rock yapanlardan özenti olmayan bir grup veya müzisyen söyler misin bana? herneyse söyleme! çünkü hiç objektif olmayacaksın.

nazım hikmet/yılmaz güney/yaşar kemal ve niceleri içinde söyleyecek lafım var!

tüm bu adamlar neden köreltilmeye çalışıldı bir düşünmek ister misin arkadaşım?

sanat politika ve devlet eleştirisi demek değildir. böyle bir zihniyeti göden insan nasıl sanat yaptığını düşünebilir. sanırım siz ne stanley kubrick ten habersizsiniz ne de bir ron howard ne de bir björkten.

tüm bu saydığım isimlerin hiçbiri politikayı, bulunduğu ortamı, devletini eleştirme yoluna gitmemiştir. nedeni de kısaca şu: sen bir insanı sürekli eleştirir sürekli salaksın dersen daha beter olur. onlar bunu yapmadı....

bizimkilerse varsa yoksa politika dediler...insanlıkla ilgilenmediler, psikolojiyi bıraktılar, felsefe zaten gazali ve mevlana da kalmış. e şimdi bunlar sanat mı yaptı oluyor...anlamıyorum!düşünsel olan ne kaldı. evde ki kardeşim ahmet dünya hakkında namık kemalden ne öğrenecek! devletimizi mi? peki ne kadar faydalı olacak?

bir sanatcı ilk önce evrensel olmalı. evrensel olduğu vakit söz sahibi olmuş olur saygı duyulur. ancak o vakit eleştirileri kısıtlanamaz ve doğruluğu araştırılıp uygulanmaya alıp.

düşün! köşe başından müzik hakkında hiç bilgisi olmayan adam "mozart da kim! şimdi bu müzik mi?" dese sana ne kadar eleştirel ve saygı duyulur gelir.

fark burada. neyse fazla yazdım galiba. ama tartışmak isterim.

sevgiler
  • No_Remorse • 30 Ağustos 2004 20:49 • #438074
    sen sanattan anlıyorsan bu kadar insan anlamıyor demektir. :))))
  • olcayto • 30 Ağustos 2004 22:10 • #438081
    ya isteyen gelir istemeyen gelmez
  • mordiken • 31 Ağustos 2004 13:35 • #438141
    sana katılıyorum.bizde zaten bu festivali yapmaya devam edicez.bizimle aynı düşünen gelir,düşünmeyen nereye istiyosa oraya gider.bu kadar basit...
  • No_Remorse • 31 Ağustos 2004 17:48 • #438160
    ozgecim sen bence çok embesilsin kusura bakma ama olay bu sen bu kadar büyük sanatçıları eleştirecek kadar ne yaptın tabi ki sen ne yaptın sen kendine ortam yaptın :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • theslimshady • 31 Ağustos 2004 22:24 • #438191
    baba ya senin azından bal damlıyo ya bi defa millet tamam 50 centi sevmez ben rapi çok severim ama yeri gelir metal de dinlerim o da benim tarza din gibi bağlanmadığımdandır tmm herkes benim gibi değildir ama benim anlamadığım millet rock'n coke ta nie doluştu 50 için gecenin o saatinde servislere binseler ne rahat giderlerdi the orb u çok seven varsa acayip patladı biyerlerinde zaten ama bu kadar fanatik dinleyeni de yoktur sonuçta herkes 50 için kaldı neden estival alanı birden boşalmadı madem rockçıyız die geçiniyosunuz nası dayandınız millet ellerini havaya kaldırmış sallıyo bana kalsa bü rüyam gerçekleşti ama rasmusta da tüylerim diken diken oldu mesela şu an bu sitedeysem rock ı gerçekten sevdiğimdendir yakında bass ta çalmaya başlıcam daha ne diyim benim gibi bi hiphop manyağı için...
  • ozge • 1 Eylül 2004 03:11 • #438214
    büyük sanatcılar haa! kime göre büyük sanatçılar?

karşısındakini analamk yerine, objektif olmak yerine "embesil" gibi harika bir sözcüğü kullanıpta "sanat" diyen birinin, yüzsüzlüğü diz boyu olsa gerek. neyse fazla pas verdim?

şunu belirtmek isterim. sanattan anlamak için sanatçı olmak gerekmez. sadece göz ve sağlıklı bir beyin. daha fazlasına lüzum yok. ha birde alternatifleriniz var. iyi ve kötüyü birbirinden ayırdedebilirim.

söylermisin kaç tane kemal romanı okudun? özel mesajla bekliyorum...

hoş okuyupta anlamayan bir gruptan olmalısın, çünkü kemal okuyupta ADAM gibi yazıp ADAM gibi cevap verenleri çok iyi tanırım...

sevgilerimle
  • No_Remorse • 2 Eylül 2004 14:16 • #438330
    hemen hemen hepsini sen embesilden de öte daha kötüsü saygısızsın yazık bu forumda senin gibi insanlar yüzünden iyi şeyler olmuyor
  • ScarFace • 2 Eylül 2004 14:48 • #438336
    sana katıldığım tek bir nokta var o da rock'n coke organizasyonu...ama gerisi için ya sen anlatamadın ya da ben anlamadım.Yazdıkların birbiriyle çelişiyor.
    mesela kendi kültürümüze ve sanatçılarımıza gereken önemi vermediğimizi söylüyorsun düşünen insanları hapise attığımızı söylüyorsun ama öz Türk çalgılarını küçümsüyorsun.Neymiş darbukanın ne işi varmış.Bu nasıl bir alaka anlamadım.Musuki veya alaturka bizim kendi müziğimizdir.Herşeyde devrim yaptık diyorsun müzikte yapmadık.Bu devrimlerin gerçekleştiği tarihte kaç tane musuki cemiyeti kuruldu acaba bir fikrin var mı?Amerikalılar country i nasıl benimsiyor.Bizimde kendi değerlerimize böyle sahip çıkmamız gerekmez mi?Ben Rock dinlerim.Hemde fazlasıyla.Poptan nefret ederim.Ama iş musukiye gelince sevmesemde eleştiremem.Bunun nedeni gerçekten emek ve hüner isteyen bir müzik dalı bence.Kaç tane kendi enstrumanı,kaç tane makamı var.Tamam ben Rock tan aldığım keyifi alamam ama eleştirecek cürreti kendimde de bulamam.
    Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet olayına gelince...Evet ikiside büyük edebiyat insanları.haklı olduğun nokta onlara gereken önemin verilmemesi.Ama o zamanki şartları düşün.Siyasi çevreyi analiz et.Bunu tüm Türk halkına mal edemezsin.
    Peki sen sanatçılarımıza nasıl önem veriyorsun.Türkiye de bizim dinlediğimiz müziği layıkı ile yapan kimler var?Erkin Koray Rock'n Coke çıktı diye millet adamı asacak nerdeyse.Haketmedimi Erkin Koray bu onuru.Adı Rock olan bir festivalde Türkiye'de ilk elekto gitar çalan insanın yer almasında ne kötülük var.Tamam bütün şarkıları Rock değil ama önemli bir adım atmıştır.Sen Türk müzisyenlerden kimleri biliyorsun?Ya da ressam? ya da tiyatrocu?Sanatı sırf darbuka-athena-nazım üçlüsüne bağlayamazsın.Türkiye'de iyi şeyler olmaya başlıyor.Yavaş yavaş insanlar kendilerini daha özgür hissedebiliyorlar.Bu müziğe de yansıyacak zamanla.Bundan 30 yıl sonra bu sefer bizler gıpta edecez erken gelmişim dünyaya diye belkide.Çünkü bizim normlarımız popüler olacak.Ama ne Nazım unutulur,ne Yaşar Kemal ne de Türk Sanat Müziği...