-
merhaba, ben mesela bir şarkıyı dinlerlen haftalar sonra o şarkıda yeni birşeyler keşfediyorum.mesela bir efekt ya da bir başka gitar.genelde şarkılarda fazla belli olmıyan küçük "sırlar" oluyor.sizde şarkıları dinlerken bunlara dikkat ediyormusunuz? yoksa fazla dikkat etmeden, dinlemek için mi dinliyorsunuz?
-
ben en çok efektlere ve bunları kimin yaptığına dikkat ederim,yani öğrenmeye çalışırım.bi de klip eğer stüdyo dışında çekilmişse nerde çekildiğine.
-
abi bende kimin yaptığına dikkat ederim.hatta o yüzden Dream T den soğudum.o soloların çoğunu klavye atıyor.petrucci biraz yalan..mesela blink in son albumünde paso 2 gitar var ama halbuki admalar tek gitar.paso kayıdın üstüne ikinci bir gitar giriyor.ama kliplerin açıkcası nerde çekildiğinedikkat etmedim.nasılolsa bilemem nerde çekildiğini diye.peki hiç mekanı bildiğin oluyomu?
-
müziği sadece dinlemek için dinleyenler yani müzisyenler değil sadece dinleyeciler şarkıları dinlerken altyapının farkında bile değillerdir..sadece vokal kaydını dinliyo gibidirler..ama esasında farkında olmadan altyapılar şarkıları güzelleştirir..
-
mesela radiohead in şarkılarının göründüğü kadar olduğuna inanmıyorum.zaman zaman dikkat ettiğimde yeni şeyler yakalıyorum.bunlar insana gerşekten büyük bir haz veriyor.ama bu ayrıntıları bazen arkadaşlarıma anllattığımda onlar farkına varmıyor.böyle şeyleri yakalamak için biraz da müzik birikimi ya da bu işle uğraşıyo olmak gerekiyor sanırım..
-
haklısın,blink olayına katılıyorum.kliplerin nerde çekildiğine gelince,eğer türk bi klipse yine tahminlerde bulunuyorum ama pek tutmuyo.yabancıları da tahmin edersin artık.pek tutturamasam da çok merak ederim klibin hangi mekanda çekildiğini.zaten çoğu videonun sonunda mekan adı geçiyo.
-
dikkat ederim ve genelde soğurum gruplardan... bi bakarım ton yakalansın ve ses güçlensin diye aşırı oynamışlardır vokalle gıcık olurum... arkadasın dediği gibi iki gitar yoktur ama kayıt yaparlar... delikankı gruplar azalmaya başladı anlayacagınız... ama bazen bır yerlerde harıka melodıler duyarım sarkının ıcıne gızlı kısık bır pıano ya da ufak bır solo hasta olurum o dakka...
-
vay be jordan rudess ın bukadar iyi solo atabildiği hiç dikkatimi çekmemiş,2 yıl boşuna dt dinlemişiz...arkadaş kulağın varmı senin?mümkünse tartışma uzucaksa özelde uzasın..
-
kaç senedir metallica dinlerim.her dinlediğimde ayrı bir zevk alırım.metal dinlemeye metallica ile başladım.hala kaçırdığım tonlar sesler var sanırım.kulağım sağlamdır ama yeterli değil sanırım.her dinlediğinde yeni birşeyler duyuyorsan bende dinlediğin adamların ustalıklarındandır birazda.arkadaştan bir klip almıştım.30 second to mars grubun ismi.ritim filan yok biliyorum ama olabilirde.hala katetmem gereken birşeyler var diye düşünüyorum
-
davullarında mike portnoyun imzası yoksa dinlemem :)))saka şaka