tarzda ayrıntılara girmeye kalkışırsak eğerki bir şeyin farkına varırız ki aslında her grubun kendine has bi tarz ı var ki bu da her grup için ayrı bi tarz adı bulmak anlamına gelir ki biz bunu yapmaktansa daha kolaylaştırarak birbirlerine yakın şeylere verilen isimleri kullanıyoruz ki derin derin kuyularda boğulmayalım diye.ama ben illa down tempo dicem diyosan ki ben saygı duyarım diyelim tabi hep bir ağızdan...ama gerek yok bence çünküm ki zaten çok çok farklılıklar yok aralarında.hatta bazı insanlar var ki zero 7 ı acid jazz diye nitelendiren ki onlara da saygı tabi.
boranimo vallahi senle aynı düşüncedeyim.insanlardaki bu katarogi manyaklığını çözebilmiş değilim.insanlar anlamıyolarki hiçbirzaman yarattıkları katagoriler yeni grupları ya da şarkıları nitelemeye yetmiyicek.. yanlış anlamayın tip hop için filan demiyorum.genelde..
bence sadece birkaç belirgin tarz olması yeterli.rock ya da flamenco gibi.sonuşta bırakın her grubu her şarkının tarzı ayrıdır.
müziği kategorilere bölmenin benim için bir takıntı değil de önemli bir ayrıntı olduğunu belirtmek isterim.Ama dediğim gibi ayrıntı-yani bişeyi dinlemek
o şeyin ne tarz olduğunu bilmekten daha önemlidir bence.zaten downtempo ve trip-hop arasında ince bir çizgi olduğunu söylemiştim.Ayrıca müziği alt kategorilere ayırmayı da gereksiz bulmuyorum.Şöyleki; trip hop un temel olarak hip hop,blues ve elektronik müzik harmanlaması olduğunu bilmek dinlediğimiz müziğin kökenleri hakkında bilgi sahibi olmak demektir.İşte bu da gereksiz değil.Tabi bunlar benim görüşlerim...