-
blues deyince aklınıza ilk ne geliyor
benim aklıma gary moore geliyo ve ben bu adama bayılıyorm geberiyorm harbi işini iyi ve kaliteli yapıyo
mesela wishing well
the loner
still got the blues gibi parçaları süper ötekilerde güzelde sıralamıyım
-
BB King rulezz
-
pat travers da var tabi bu adamda çok iyi
-
akan sular duruyor doğal olarak. bir çırpıda isimler dökülüyor ağzımdan. bb king, john lee hooker, t-bone walker, stevie ray vaughan, jimi hendrix, robert johnson, muddy waters, albert king, eric clapton, buddy guy... ve daha niceleri. bu insanlar duygularını; gitarlarıyla sesleriyle anlattılar bize. çoğu öldü. kalanlar da 55 yaşın üstünde ama bize bıraktıkları şarkılar yüzyıllar boyu insanlığın beyninden silinmeyecek.
bir insan düşünün elinde gitarı; loş sahne ışıkları üzerine vurmuş; solo atıyor bir yandan da ağlıyor(bb king) bu ruh halini açıklamaya çalışmak en azından beni aşar. dinlemek, hüzünlenmek, coşmak...
-
çerçeveletsek mi bu mesajı? :)) son zamanlarda müzik forumunda gördüğüm en iyilerden.
-
bencede
-
Valla ben türk olarak bi Yavuz Çetini tanır bunu söylerim...
-
hooker derim..ama bluesmı caz mı dersen caz derim:)
-
ben jazz müziği bluesdan daha çok seviyorum. trt 2'de ve tv8'de akşamları bazen çıkıyorlar doğrusu dinlemeye doyamıyorum... bu arada http://www.orangecountychoppers.com/ orada photo galleries bölümünde theme bikes diye bir yer var. her neyse orada mikey's bike diye bir motor var. blues temalı harika bir şey ayrıca başka ve oldukça güzel motorlarda var bir ziyaret etmenizi tavsiye ederim. özellikle chooper tutkunları.
-
caz olarak herkeze, charles mingus'u öneririrm.
Blues da herşey zaten...herşey ondan cıktı,şimdi dolaşıyor etrafta...lee hooker iyidir.