Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

YAVUZ ÇETİN

• death_glory • 17 Ekim 2004 17:39 • #441739
    Türkiye de Jimi Hendrix... Ya da daha iyisi mi dersiniz...
    Ne derseniz deyin; ben yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük kayıbı
    diyorum onun için. O bir müzik Tanrısıydı, çok insanın tapınma şansını
    yakalayamadığı bir tanrı, Allah'ın bize bağışladığı sayılı
    insanlardan biriydi; bir melekti o! Virtüöz, gitarist; bir insandı o
    müziği çok iyi bilen ancak kıymeti bilinmeyen bir insan...
    Yaşamak istemem diye haykırması ölümü arzuladığından değil,
    bunca cehalet, haksızlık, sefaletten uzaklaşmayı istediğindendi.
    İnsanların bu açlığı,değersiz ve anlamsız olan herşeyi yüceltmeleri,
    ve "hiç"lere tapmaları... Bu düzen, bu oyunbozanlık... Böylesine koca
    bir dağı yerlebir etti işte! O ağustos gecesine binler, yüzbinlerce
    kere lanet olsun ki o bile Yavuz Çetin'i bizden daha çok sahiplendi!
    Boğazın soğuk suları Yavuz'u bizden daha çok ısıttı. Ve biz
    bir virtüözü kaybettik!...
    İşte böyle koca bir çınarın yıkılışı. Çalınmamış bir beste,
    söylenmemiş bir şarkı ve bir efsanedir YAVUZ ÇETİN! Müzik varoldukça
    o da hep varolacak tıpkı ışık varoldukça aydınlığın varoluşu gibi...
  • ZamaZingo • 17 Ekim 2004 21:37 • #441785
    of

Baya duygulu yazmışın valla,kafam bozuldu.
    Bence yanlış yaptı Yavuz Çetin,bizi de düşünmeliydi,Sesinden ve gitarından mahrum etmeye hakkı yoktu bizi(!)
    Bir erkek ne ister hayatından\Biraz şefkat,biraz tutku,hepsi bu
    Bu nasıl kullanabilme yeteneğidir Türkçeyi,Bu nasıl gitardır,bu ne prozodidir...Sadece gitarist değil,vokalist ve ozandı o...Gerçek bi besteci...
    Ruhu rahat olsun...
  • Serpent_King • 17 Ekim 2004 21:44 • #441790
    of

Bence gereken değeri görseydi bizlerden , kesinlikle bunu yaparken bir daha düşünürdü arkadaşlar.Öldüğünde ilk kez ismini duyan insanlar tanıyorum.Acı gerçek işte.Elimizden yitirmedikçe bir şeyin değerini anlayamıyoruz ve bu yanışımızdan acaba ne zaman vazgeçebilmeyi öğreneceğiz...büyük kayıp..şimdi marty firedman , steve vai nin yanında onun da adını geçirebilmeyi ne kadar çok isterdim bir bileseniz bu ne büyük bir gurur kaynağı olurdu..
  • Legend • 17 Ekim 2004 21:47 • #441793
    of

Allah mekanını cennet eylesin müzik adına çok iş yaptı...
  • Legend • 17 Ekim 2004 21:52 • #441797
    of

bence müzik adına gerçekten iş yapmış , kendini kanıtlamış gerçek müzisyenlere Türkiye Ozan ünvanı vermeli , ve herkeste bu ünvanı alamamalı , hiç değilse dünyadan bi haber yaşayan insanlar ozan ünvanını görünce merak edip dinlerler...
  • pUnKeR • 17 Ekim 2004 21:56 • #441799
    of

burasl türkiye işte burda hiç bi seyin klymeti bilinmez ya da ölümünden sonra bilinir.. çoğu kişiye sorsanız tanlmaz ama sizler we ben biliyoruz onu umarım şimdi oda hepimizi biliyordur. insan böyle biri olupta böyle karşılık görünce dayanamaz bazen ben bile niye bu müzik için yırtıyorum aklımı sağlığımı böyle diye düşünüyorum.nasılsa bu ülkede yaşıyorum..sonuçta yine sacma sapan hiç bir müzikal değeri olmayan her önüne gelenin söylediği müzikler dinlenicek.YAVUZ ÇETİN abimiz ne yapsın..o içimizde yaşıyacak..
  • Legend • 17 Ekim 2004 22:06 • #441802
    of

boşver dostum değer yargıları yozlaşmış kör insanların yüreğinde yaşayacağına gerçekten hisseden ve değer bilen insanlarla yaşasın adı şanı yürüsün , biz fısıldayalım birbirimize onların adlarını , onlar bu fısıltılar için yaşadılar zaten , amaçları tvde bangır bangır reklam yapıp ürettikleri hemen tüketilsin diye değil...
  • pUnKeR • 17 Ekim 2004 22:12 • #441805
    of

cok haklısın ama insan yine kötü oluyo. ben onu içimde yaşatmaya başlamıştım ki bu başlığı gördüm we su an bas bas bagırarak ağlıyasım geliyo. biz kıymet bilelim yeter..
  • Serpent_King • 17 Ekim 2004 22:32 • #441811
    of

ya yaklaşık 1 buçuk saattir nedenini bende tam olarak bilmiyorum amacım sadece o adamlara bir ders verebilmekti ama boşa dil döktüğümü anladım çok mutsuzum (saçma sapan forum konuları biliyorsunuz hangileri )..mutsuzdum..bu forum başlığını ve sizin yazılarınızı gördüm , söylenenler ne kadar acı gerçekle bağlantılı olsa da , sizin gibi insanların varlığının olduğunu bilmek bana bu uğraştığım müziğe daha büyük bir ilhamla yaklaşmamı sağlıyor.

Çok teşekkür ederim.
  • kumdan_kaleler • 17 Ekim 2004 23:21 • #441816
    gecenin bu deminde yavuz çetin dinlerken heyecansız bir keşif oldu bu forum benim için.nedenleri vardır elbet ölümün yaşamının nedenlerini bulamayanlar ölümün nedenlerini ararlar.Yavuz çetin bir ruhtur bir melodidir bir simgedir gitar ve müzik adına.onu yaşatan budur zaten bu kadar düzensizlik içinde yaşamının anlamını bulmuştur çetin ölümsüzlüğü bulmuştur.bir yaratıcının en büyük hayat kaynağıdır eserleri.Seni öldü zannedenler seni dinlemezlermi yavuz şarkılarını bilmezler mi.Yavuz Çetin müzik varoldukça tüketemeyeceğiz eserlerini.Alıntıdır şükranlarımla:

Çalınmamış bir beste,
    söylenmemiş bir şarkı ve bir efsanedir YAVUZ ÇETİN! Müzik varoldukça
    o da hep varolacak tıpkı ışık varoldukça aydınlığın varoluşu gibi...