-
Yavuz Çetin yaşasaydı müzik piyasası bugünkü gibi seviyesiz olur muydu?!
-
Abi emin ol olurdu.Biz değersiz şeylere oyumuzu veriyoruz.Yavuz Çetin yaşıyorken kaç defa adı anıldı telvizyonlarda ? Diğerlerininkinin yanında hiç kere kalır.Tarkan tarkan diyip duruyoruz , Yavuz Çetin İngiltereden Sir ünvanı almış bir insandı , tüm dünya tanıyordu oysa türkiye de onu tanıyan insan sayısı o kadar azdı ki , bu olaya beni hep karamsar baktırdı.Steve Vai nin yanında Yavuz Çetin derdik de kimse ne dediğimizi anlamazdı öyle bakardı.Petek Dinçöz dersen ama herkes anlar çalıştığı yerden sürdüğü ojenin rengine , kimle yatıp kalktığına kadar herşeyini bilirler.İşte bizim insanımızın değer verdiği şeyler bunlar...
-
ah ah öyle insanlar bol olsa ülkemizde , Berkley gibi müzik okulları olsa Akedemi Türkiye yerine , ozan yetiştirsek ozan , artık müzisyen deyince aklıma televole geliyor , ooffh ofhh
-
Yavuz Çetin kendini ekranlara satmadı. Eğer satsaydı zaten Yavuz Çetin olmazdı. Yavuz Çetin i örnek alan binlerce genç var ve O yaşasaydı bazı şeyler şu zamankinden çok daha farklı olurdu. Hani insanların gizli dünyası vardır ya kimseye el sürdürmediği, Yavuz Çetin de herkes için öyleydi...
-
Tamam ekran dünyasına satmadı belki ama olaya o yönden bakmamak gerekir.Açıkçası ben Steve Vai yi televizyondan tanıdım ya da Marty Friedman ı ilk kez rock market te izledim mesela.En azından kültürel programlarda Yavuz Çetin in yaptıkları , onur kaynağı olabilecek bir insanın yaptıkları , müziğe kazandırdıkları anlatılabilirdi yaşıyorken onun ropörtajlarını izleyebilirdik.Ben televolelere çıksın , kral tv de klibi yayınlansın demiyorum.Televizyon belki bir aptal kutusu ama aynı zamanda kitle haberleşme aracıdır.Ve eğer yaşıyor olsaydı belki binlerce genç onun izinden gidicekti ama şu anda aramızda bir Yavuz Çetin olup olmadığını biliyor muyuz ? Kendimizden bile bihaberiz biz.Bildiklerimiz televizyonda ve utanmadan rumeli konserlerinde bozuk sesleriyle şarkı söyleyemeyen insanların hayatları , güya sanata kazandırdıkları , kısır , birbirinin aynısı ezgilerden oluşan dandik şarkıları gündeme geliyor.
Tv derken en azından gündeme gelmesi gerektiğini söyledim.Biri silah zoruyla filan :) dur diyene kadar bu rezaletler devam edicek bence.Hala saçı uzun satanist oluyor mesela , pislik gözüyle bakılıyor biraz farklı giyinen şekil yapan insana.Böyle bir ülkede yaşıyoruz o yüzden halkın kullandığı at gözlüklerini önce çıkarmalıyız , çıkarırsak Yavuz Çetin gibi çok insan çıkar içimizden.Biz azimli bir milletiz , ama üzerimize dökülen emperyalizm bizim kabiliyetlerimizi de asimine etmek için var gücüyle çalışıyor malesef...
-
Müzik piyasası her zaman zalim,bir tane kurban uğrana değişemiyecek kadar benciller.Çünkü düzenleri kurulmuştur,bi kaç kişi için değiştiremezler.
''Rock müziğin geleceği,İçki Ve Meşrubat firmalarının elindedir.''Frank Zappa 1991.
Rock'n Coke ve Hertürlü Rock Festivalinde gördüğümüz Bira firmaları...
-
divinemusic sana sadece bu konuda katılabiliyorum maalesef belki nickimi görünce nefret ettin başta benden ama üzgünüm bende Yavuz Çetin hayranıyım gercekten eger yaşasaydı bu piyasayı alt üst ederdi Satılık dedi gitti...Sonra
-
keşke yaşasaydı kalması,bize bişeyler öğretmesi ve bizim de onu sahiplenmemiz gerekirdi..yavuz çetin gibi müzisyenleri yalnız bırakanlar utansın diyorum daha da yazmıyorum çünkü bunun sonu yok..
-
"gizem cobain" nedir ya, tobe tobe..
-
bi yarım gizem özdilli öbür yarım kurt cobain olsa mı gerek acaba