-
Bence de en son kötü sözü hakedicek bu adamlardır bence.Birçok grubun taptığı , etkilendiği adamlar bunlar.Müziğe yeni bir felsefe getirenler de bunlar.Elektro şov yapmalı lafından birşey anlamadım ben biri açıklasın..
-
Heavy Metal bunlarla başladı. Bence 3 notayla solo atmak daha büyük meziyet Ritchie Blackmore mesela Temple Of The King ve Soldier Of Fortune'da çok basit ama olmazsa olmaz sololar atar olay budur.
Heavy Metale katkısı büyük değildir zaten Heavy Metali yaratmış gruptur. Lez Zeppelin Blues etkileşimli hard rock yapıyordu. Hepsi güzeldi ya. Metallica da süperdi Cliff etkileri gidene kadar. Sokaktan gelme imajları kaybolunca bir tuhaf oldular. Ama bence hala sokağın müziği thrash metaldir. Daima öyle kalacaktır.
-
BANA GÖRE heavy metalin üç kurucusu; led zeppelin,deep purple ve black sabbath. ve üç farklı gitarist; jimmy page,richie blackmore, tony iommi (bkz:'bıyıklı kıl herif' :D..page'in sürükleyici riffleri,blackmore'un akıcı ritmi vee iommi'nin doom'u başlatan derin sololarından biri olmasa heavy metal eksik kalırdı..özellikle iommi(bıyıklı olan)2 parmağını kaybetmesine rağmen grupta kalıcı olan tek eleman oldu adam halada grubu ayakta tutmaya çalışıyor."onlar olmasada olurdu" diyenlere, james'in en büyük esin kaynağı iommi,kurt cobain'in en sevdiği gruplardan biri black sabbath,ölene kadar dinleyeceğim üç tanrımdan biri!!
-
anderson yazmışım yanlışlıkla bak:)
-
Heeeeeeeeyyyy! dur bakalım! Ledzeppelin e laf söyleyemezsin bu 1! hiç mtv izlemiyosun galiba bu 2!
metallica konusunda sana katılıyorum ama ozzynin şu an müzik adına yaptığı kayda değer bişey yok bence.
rock black sabbath da kaldı, üzgünüm!
-
black sabbath,deep purple,led zepplin gecektende ataları bu ısın onlarsız olmaz..onlar olmazsa sdc onlar degıl bırcok grupta olmazdı..slash de olmazdı cunku slashın gıtara sevmesının ve baslamasına neden olan sarkı smoke on the waterdır..ayrıca iommide harbı baba gıtarıst ve 2 parmagıda yoktur...ıng. kralıcesıne veda olarak verlen konserlerı ızledıkten snr black sabbathı daha da sevdm ama ozzyylı halını...
-
iommy'e cansız gitarist diyenler paranoid'i tekrar dinlesin, ve gitarın nasıl çalındığına dikkat etsin derim ben.
-
black sabbath başta olmak üzere yetmişlerden itibaren ruhlarını rock and roll için satan insanlara bok atanlar, kuramadıkları cümlelerle zeka düzeylerini gayet iyi ortaya koymuşlar.
müzik bilgileri de o kadar zirvede ki bok attıkları grubun vokalistlerinden birincisi ikincisi, gitaristinden bıyıklısı diye bahsediyorlar. oysa bu arkadaş(lar) 'şov' beklerken hiç mi yayınları takip etmezler. tony iommi'nin (bilenler bilir, parmaksız derler onun için, parmakuçları olmayan gitarist), ozzy'nin, dio'nun defalarca heavy metal için harcadıkları emeğe karşılık ömür boyu başarı ödülü aldıklarını, en büyük ödülü ise 2 kuşak yanyana hala konserlerini izleyenlerin verdiğini bilmezler?
tabii yaşam ve müzik insanları olgunlaştırır, zamanla gri hücrelerin sayısı değişir, bazılarında daha ağır gelişse de...
tabii ki nevi şahsına münhasır o heavy metal dedelerini seviyoruz, isimlerini ruhlarımıza kazıdık.
-
Kardeş o kıl olduğun adamın zamanında gitar en iyi öyle çalınırdı Bunu bilesin!ben fazla dinlemem black sabbath ama zamanında türünü Eniyi icra eden gruplardan biri olduğunu söylemeliyim,ama sen illaki Herife kıl oldum diyorsan bulursun kıl olmıcan bir grup hadi sana rastgele...
-
cohen kardeşim ben saten akşama kadar bunları dinliyorum :) adamın bana karşı bi itici yönü var ben kötü demedim ama bu zamana göre kötü yani haluk levent gibi