-
benim çallışıp didinip kulagımı geliştirmem lazım tabı bılgısı olanlardan yardım beklıyorum .. laviniac 2a okuyorum yapacağımız bişey var mı.
-
müzik kulağı doğuştan gelir ama istersen gelişir de. laviniac bilgini arttırır ama kulağını geliştirmez. bence bol bol çok sesli müzik dinleyip sesleri ayırt et.
-
ben müzik kulağımı klasik batı müziği ve türk sanat müziği (sevdiğimden değil) dinleyerek/seyrederek, sonra da gözümü kapatıp şu ses şu enstrumana ait bu ses de şuna diye ayırt etmeye çalışarak geliştirdim. kimseden eğitim almadım ancak, sanırım iyi bi yöntem. çünkü müzik kulağım gayet iyi.
belki doğuştan gelen bir durumda var. çünkü küçükken duyduğum müzikleri hala mırıldanıyorum. bahsettiğim, sadece enstrumental olanlar. şarkı sözünü hiç aklımda tutamam buna karşılık.
benim gibi yap. iyi oluyor.
-
Absolut kulak doğuştan varolan bir özelliktir...
Ses denilen olgu zaten doğada varolduğu için insanların da genel olarak bu sesleri duymaya yatkınlıkları vardır zaten... Ama sesleri ayırtedebilme özelliği kişiden kişiye farklı boyutlarda kendini gösteren bir durum...Sesleri ve ritmleri daha iyi ayırtedebilen insan grubuna müzikal yeteneğe sahip,ya da iyi kulağa sahip denmesi de bu yüzden...
Tabii iyi duymayla olay bitmiyor.Duyulan sesleri adlandırmak,ses aralıklarını anlayabilmek için bir takım öğretim yöntemleri var...Solfej eğitimi de buna dahil...Laviniac 1A dan başlayıp seri sonuna kadar gidebilirsin....
Ama solfejin yanısıra başka bir müzik eğitimcisi gözetiminde dikte eğitimi alman lazım...Piyanoyla yapılan birtakım egzersizler senin duyduklarını karşı tarafa doğru iletebilme yetini kazandırır...Bunu kendi başına yapamazsın...
Ayrıca müzik dinlemek de önemli bir konu...Zaten yukarıda anlattıklarımı yerine getirdiğin takdirde müziği dinleme şeklin inanılmaz değişecek...Dinlemekten öte anlayabileceksin...ve doğru anlatabileceksin...
-
müzik kulağı doğuştan gelir arkadaşım...beste yapmak gibi..ama çeşitli tarzlarda müzik dinleyerek geliştirilebilir bence..
-
müzik kulagi vucudun neresinde kaliyo? ya da sagdaki mi soldaki mi?
benim sagdaki olabilir.. muzik calinca yanip sonmeye basliyo
:)
herkese selam
iyi gunler
-
muzik kulağının pek geliştirilebileceğini zannetmiyorum onun gelişmişlik evresi yoktur ama kişiden kişiye gelişmişlik oranı vardır bende varsa belki başkasında daha iyi var ama o kişi yaada ben bunu geliştireceğimize inanamıyorum saten bu gelişecek bişey değil
-
canım benim gerçekten de müzik kulağı herkese bağışlanmamış bir nimettir! doğuştan gelen bir yetenek diyebiliriz onun için.
ama gelişmez diyemeyiz tabi. sen müzikle içiçe oldukça, kulağını müziğe verdikçe gelişicek ancak dinlerken seçici olmalısın dinlediğin müziğin MÜZİK olmasına önem ver öyle iki de bir detone olan mucurumları dinleme kulağının dengesi bozulur!!!