Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barış Manço

• Jon Lord • 7 Kasım 2004 22:36 • #443182
    Evet bayağı kiloluymuş Galatasaray Lisesinden mezun olup Parise gittiğinde oradaki bir takım müzik adamlarının ve plak şirketlerinin "Ses tamam,imaj da tamam fakat bu kilolar olmuyor böyle" demeleri üzerine kilo vermiş.
  • eelmaa • 7 Kasım 2004 23:50 • #443192
    sanırım aynı belgeseli izlemişiz :)
  • Jon Lord • 7 Kasım 2004 23:51 • #443193
    1991 senesi TRT 1 Doğan Şenerle "Grafik" programı.
  • death_glory • 8 Kasım 2004 04:33 • #443206
    hepinize katılıyorum arkadaşlar, Barış amcamız ve saydığınız bu dev müzisyenler zaten bizi ayakta tutuyo, onlar da olmasaydı...
  • Serpent_King • 8 Kasım 2004 10:41 • #443216
    Biz (yani türk vatandaşları geneli) bu kadar değerli sanatçının değerini , ülkemizde sanat adına yaptığı katkıları , nedense yaşıyorken bilemiyoruz.

Barış Manço öldükten sonra , türkiye çapında kasetleri satıldı , her yerde Barış Manço şarkıları dinledik , zihinlerimizde bıraktığı acı hatıralarla.Acaba tüm dinleyenler böylesine bir acıyı hissediyorlarmıydı ? sanmıyorum.

Piyasada öylesine gözü paradan başka birşey görmeyen insanlar var ki , bir kişinin ölümünden bile para kazanabiliyorlar.Öldüğü haftayı hatırlayın..Tüm kanallar tüm gün Barış Manço klasiklerinden oynattılar durdular.İlerleyen aylarda da herkesin Barış Manço kaseti vardı.

TÜm bu olumsuz yönlerin yanında şöyle bir noktaya değinmek istiyorum.O da aslında , halkın büyük çoğunluğunun belki de kaliteli müzikten anlayabileceği varsayımıdır.Eğer televizyonda demek ki hep böyle kaliteli şeyler sunulursa demek ki toplum da böyle şeylere yönelebiliyormuş.Tek sorun , herkesin ekmek yediği (bu laf hoşuma gitmiyor) bu teknede , kalitesiz şeyler yapan leş kargalarının kaygıları , piyasayı maffedişleri , türk müziğinin önünde kocaman bir engel olarak durmaları.
  • heimdall • 8 Kasım 2004 13:17 • #443226
    Kesinlikle kat1lm1yorum bizim halk1m1z kalitesiz ucuz seylerden hosla1r o zaman sadece m1da diye herkes bar1s mançonun kasetini ald1 o kadar yoksa kaliteli müziye yöneldiklerinden degil!zaten insanlar kaliteli müzige yönelseydi bu olurdu daha önceden bas1n halk1 belli bir ölçüde yönlendirir ama hal bas1n1 daha çok yönlendirir!Eger bu ülkede Banu Alkan1n ve onun gibilerin klipleri izleniyorsa kasetleri sat1yorsa bas1n ve plak sirketleri onlara yönelir bu gayet dogal çünkü onlar kar oranlar1n1 art1rmak isterler halk1 yönlendirmek degil,halk kaliteyi isterse ancak o zaman kalite satar ve onlar da kaliteye yönelir daha fazla kar etmek için!bizm halk1m1z asla böyle birsey yapmaz çünkü sadece müzik degil sanat1n her alan1 belli bir kültür birikimi ister ve bizim toplumumuz böyle bir birirkime sahip degil ne yaz1kki!
  • Serpent_King • 8 Kasım 2004 13:39 • #443227
    Ben sana birşey söyleyeceğim..

"Türk milleti zekidir , türk milleti çalışkandır.."

Ne olduğunuzu , neden burda olduğunuzu sorgulayın.Biz türksek ,hep türk kalacağız.Oturup biz gerizekalıyız , kültürümüz yok diyemeyiz.Bizim o , üstün tutuklarının hepsinden ala kültürümüz var.Sorun ne ? Ben size anlatayım sorunu.

Sorun , bizim insanlarımız üzerinde oynana oyunlar , batılaşma problemleri , emperyalizm dir.

Televizyon gibi kitlesel iletişim araçları da kullanılarak , insanımızı , sahip olduğu kültürden uzaklaştırarak , kendi uydurdukları , bir uydu gibi gördükleri ülkelerdeki insanları zombi gibi kullanabilmek için ortaya çıkardığı bir takım yozlaşmış şeylerle işte bu hale gelir insanlar..

Televizyonda bütün gün belgesel verilirse , herkes belgesel izler.Bütün gün kaliteli müzik verilsin , kaliteli müzik dinlenir.Ama ortaya 3 5 tane , soyunan , bozuk sesiyle şarkı söylemeye çalışan insan çıksın , bunun peşinden giden 40 akıllı olur.İşte o delinin kuyuya attığı taş , türk milletinin genelinin kafasını yaramaz arkadaşım.

Ne olduğunuzu bilin..ayıp ya!
  • heimdall • 9 Kasım 2004 12:16 • #443275
    Bir dakka yaa serpent_king hemen cellalenme öyle biz ayn1 taraftay1z!ama ben kültürün belli bir evrim sonucu olacag1n1 söylüyorum ve bizim de bu süreçte baya bir geri kald1k üstelik bizden ilri olanlarda art1k geriliyor yani biz bu sürecin en çok bizi etkileme olas1l1g1 olan dönemi kaç1rd1k bundan sonra yine yakalamam1z imkans1za yak1n bir sey dedigim gibi bu kültüre sahip olanlarda gerlerken!Biz seninle ayn1 taraftay1z çünkü ikimizde iyiy ve kaliteliden yanay1z ama bence gerçekler böyle bunun için bende üzgünüm ama bence drum böyle ve birde ben bat1 hayran1 falan degilim,bilmiyorum cumartesi gelicekmisin ama ben gelicem bulusmaya sende gelirsen tan1s1r1z ve benim bat1 hayran1 olmad1g1m1 anlars1n orada!Ben sadece gördügüm gerçekleri söylüyorum hem üstelik sen de türk halk1n1 istemedende olsa koyun yerine koydun bas1n nereye güderse oraya gider tarz1 birsey oldu senin söyledigin de bunu istemeden söyledigini biliyorum ama sanki halk kendi iradesi ile bas1na hükmedemezmis ve hakk1n1 arayamazm1s gibi birsey oldu bu! ve tabii hepimiz Türküz ve bende bundan gurur duyuyorum ama bizim kültürsüzlügümüz bundan degil bat1(bat1l1lasmay1 avrupaya yalakal1k edip onlar1n kültürünü kay1ts1z sarts1z alma yanl1s1 serefsizler) ile dogu(müslümanl1g1 araplasma olarak yans1t1p ulusu yok sayan salaklar) aras1nda kalm1sl1g1m1zdan ileri geliyor!biz kendimizi bilerek evrensel degerleri olmas1 gerektigi gibi yani kendimizi asimile etmeden alabilmeyi ögrendigimiz zaman ancak kültürümüzü gelistirip yeni anlay1slar1 kendi öz kültürümüzü yozlast1rmadan kültürümüze ekleyebiliriz ancak bana bu dünyada ve bu toplumda uzak bir ihtimal gibi geliyor!
  • Jon Lord • 9 Kasım 2004 12:31 • #443278
    Birazda Barış Manço'nun yaptığı müzikten konuşsak nasıl olur? yukarıda bir şeyler yazdım okudunuzmu ?
  • Serpent_King • 9 Kasım 2004 12:43 • #443281
    Barış Manço nun yaptığı müzikden konuşursan , konu buraya gelir her seferinde.Barış Manço çok kaliteli müzik yaparak , insanların sevgisini kazandı , şimdi kalitesiz müzikle insanların sevgilerini ( belki, başka şeylerini :P ) kazanan figüranlar var...

Gelelim türk toplumunun asimine olması olayına.Bana göre bizim gibi düşünen insanlar varlıklarını devam ettirdikçe , türk toplumunda taşlar hep üst üste duracaktır.10 kişi bile olsak toplamda yine böyle bir şansımız var ve asla bir ülkenin tamamı zeki insanlardan oluşacak değildir.Ben isteyerek söyledim koyun olayını , bu normal birşeydir tüm toplumların başına gelebilecek bir hadisedir.İnsanların beyinlerini yıkayabilecekleri çok fazla ve etkili araçlar var.Sinema , televizyon , internet...ve türk insanı da bunların hiçbirinden mahrum diğil.Böyle olması ancak ve ancak eğitim ve öğretimle ilgili problemler çözülünce sona erecektir.

Ama , türk insanının sahip olduğu bazı inançlar var.Bunları göz ardı edemeyiz.Geçmişte de , kültürümüze , bağımsızlığımıza , ırzımıza geçmeye çalışan köpeklere derslerini nasıl verdiysek , gene vereceğiz bundan şüpheniz olmasın.Benim kızmamın sebebi hemen başınızı öne eğip , "Biz böyleyiz bittik artık" demeniz.

Dünyadaki savaş artık kültür savaşı.Süper güç diye tabir edilen hükümetlerin yaymaya çalıştığı kültür emperyalizmine kaptıran insanlar , hakettikleri cezayı buluyorlar elbette.Bütün dünya hamburger yiyemez , kalitesiz müzik de dinleyemez.Ben bizim ülkemizin de , eğitildiği vakit bunlardan kendini mahrum nırakabilecek potansiyelde bir insan kitlesine sahip olduğunu hissediyorum..