-
Aslında müzik olarak inceleyecek olursak 1990'dan sonra kaliteli bir müzik yapmadı.Türkiyede o zaman popüler olan müzik neyse onu yaptı.Örneğin 1992'de Türkiye de Rap müzik modaydı.O da oku bakayım "Ayı" parçasını yaparak satışı arttırmak için modaya uydu.Çünkü o dönem Pop patlaması yaşanıyordu ve Rap ağırlıklıydı.1995'te en son çıkardığı stüdyo albümü olan "Müsadenizle Çocuklar"'ın ise Barış Manço prodüksiyonlarıyla ilgisi yoktu.Ha Mustafa Sandal dinlemişsin ,ha Barış Manço dinlemişsin aynı şeydi.
-
Ben barış mançoyu 84-85 yıllarına kadar sayıyorum. Daha sonra yaptığı çalışmalar midi tabanlı olduğundan çok yapay duruyor. Bu da beni rahatsız ediyor. Ayrıca bence son dönem çalışmaları sanatsal olarak pek değerli değiller. Bu arada Heimdall'a: şu ı harflerini 1 şeklinde yazdırmasan da biz de rahat rahat okusak daha iyi olmaz mı?(cevap: sana ne kardeşim, ben böyle seviyorum!)
-
:):)
-
Birde şu Kurtalan Ekspres konusuna geri dönmek istiyorum.Bugün dinlediğimiz Kurtalan Ekspres'in gerçek Kurtalan Ekspres sounduyla bir ilgisi yoktur.Kurtalan Ekspres'in eski kadrosundan sadece 2 kişi kalmıştır.Ahmet Güvenç ve Bahadır Akkuzu.Aslında grubun ilk gitaristi Ohannes Kemer'dir ve Bahadır Akkuzu'ya göre çok daha yetenekli bir gitaristtir,Barış Manço'nun baş rol oynadığı "Baba Bizi Eversene" filminde grupta 6 ve 12 telli gitar çalan kişidir.Gitar yanında Yaylı Tambur ve Bağlamada çalar,grupta 72-78 yılları arasında bulunmuştur.Birde lokomotifin makine dairesi vardırki grubun esas davulcusu Caner Bora 1974-86 arası ,grubun ses teknisyeni aynı zamanda perküsüyonisti Celal Güven 1972-1989 arası tüm kayıt ve konserlerde çaldılar.Zaten onlar ayrılınca grupta büyük bir sound eksikliği oluştu.Oktay Aldoğan,Serdar Ertürk,Serdar Akatlar grupta flüt ve saksafon çalıyordu. Mini Moog,ARP synthesizer gibi analog enstrümanları kullanarak gruba progressive hava kazandıran klavyeci Kılıç Danışman'dı (şu anda Pariste yaşıyor).Aslında 75-84 arası grubun soundu Pink Floyd'un progressive dönemine çok benzer.1992 yılında gruba katılıp halen şu andada grubun klavyecisi olan ve ağırlıklı olarak grubun soundunda etkili olan Eser Taşkıran'ın ise progressive müzikle falan alakası yoktur,tamamen pop ve pop-caz klavyecisidir.
-
hocam sen iste dükkan senin ama benim istegimle olmuyor bu klavyede yani san1r1m klavyede(ya da büyük olas1l1kla bilgisayarda)bir sorun var I harfinin küçügü öyle yaz1yor tek sorun o da degil birsürü problem var düzelene kadar ben yazarken sizde okurken zor olacak ve biraz zaman alacak galiba çünkü henüz sorunu bile bulamad1m:)
-
Rock müzik ne kadar ilerlesede onun o klasikleri asla unutulamaz,onun şarkılarının modası hiçbir zaman geçmez
-
bak şimdi "serpent_king" kültür emperyalizminden televizyonun insanlarımızı yozlaştırdığından,dış ülkelerin bize yaptığı oyunlardan,hamburger kültüründen vs..bahsetmişsin.bunlar kesinlikle gençlerimizi zehirleyen olgular değilmi.ben de sana şunu söyleyeyim;tv de belgesel yayınlayan kanallar da var eğitici öğretici programlarda TRT yıllardır yapıyor zaten bunu, ancak biz gene de gidip MTV yi KRAL tv yi seyrediyoruz,Amerikanın bize sunduğu Mc Donaltstan hamburger yiyor Levi's giyiyoruz Bunların sebebi gerçekten bizim üzerimize oynanan oyunlardır diyorsan Acizliği kabul ediyorsun demektir.Bunun anlamı da şudur;Türk kültürü geri kalmış bir medeniyetin bataklığından kurulmuştur hiçbir zaman kendimize ait medeni bir kültür geliştiremedik bu yüzdende teknolojide fikirde ve medeniyette emperyalist ülkelere gebeyiz.Çünkü biz kendini geliştiremeyen fikir üretemeyen dış ülkelere bağımlı aciz bir kültür yarattık.şu anda bile girmek istediğimiz Avrupa birliği ülkelerinden en az 100 yıl gerideyiz bunun sorumluluğunu Başkalarına atmak ve kendi beceriksizliğimizi görmemek en kolay iş elbette .
"John_Lord:dostum sana da ayıp oldu kusura bakma tutamadım kendimi."
-
onun yerini kımse dolduramaz
<üşüyen adam>
-
"Türk kültürü geri kalmıs bir medeniyetin bataklıgına kurulmustur"???????????????????????????????????????
Burada hangi medeniyetten bahsettigini anlayamadım ama benim bildigim kadarıyla Türklere ait olan kültürler her zaman çağa yön vermiştir!Eger Osmanlı Devleti'nden bahsediyorsan orada bir geri kalmıslık yoktur.Sadece kendi medeniyetlerini cok ustun gorup "Batılılar ne yaparsa yapsın teknoloji ve sanatta bizi yakalayamaz" dusuncesine saplanıp kalmanın sonuclarıdır.Bu kendini begenmislik bir sey kazandırdı mı diye soracak olursan?....
Neyse konuyu biraz saptırdım galiba?Özetle,Barıs Manco iyidir.
-
Arkadaşlar Türkiyenin geri kalmışlığını,medeniyetleri,emperyalizmi,Osmanlı Devleti'ni başka bir forum başlığı altında tartışalım lütfen,içinizde hiç Barış Manço dinleyen,müziğiyle ilgilenen biri yok mu? hep Adam Olacak Çocuk mu izlediniz?