Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

METALLİCA DAN NE KALDI

• shrine • 14 Aralık 2004 17:16 • #445201
    eğer efsane bir grubu savunmanın yaşla ve özentilikle hiç bir alakası yoktur eğer istediğin bir kaç çanta dolusu farklı gruplardan arşivse ya da çeşitli gruplar dinlemekse bende fazlasıyla var savuna bilirim :)))) ne kadar saçma bir düşünce ama olsun madem öyle. ama bütün bunlar zamanında bizlerede yapılan ezikliktir.
    -ne sende mi metallica dinliyosun.
    tamam bende isterim eskisi gibi şarkılar yapsın ama adamlar müziğe daha az zaman ayırıyolar (evlendikten sonra gerçi lars boşandı ama)
    neyse daha fasla konuşamıcem
    james in dediği gibi
    ESKİ HAYRANLARI SİKİYİM :)))
  • ScarFace • 14 Aralık 2004 17:33 • #445207
    metallica'nın kimlere göre bi grup olduğunu gerçek metal dinlemeden zaten bilemezsin. asabımı bozma şurada.

cc_baran efendi asabın bozulsa ne olur?Metallica kimlere göre grupmuş o üstün zekan ile anlatırmısın.Sen Metallica yı load,reload a göre eleştiriyorsan zaten bi halt bilmiyosundur.Delikanlı adam TAŞ GİBİ kill'em all,and justice for all albümlerine laf atar.Bu albümlerede kötü diyorsan terket dünyayı.Eminimki sen Megadeth dinliyorsundur.Megadeth i Metallica'dan ayrı kefeye koyup gerçek metal dinleyenler için diyebiliyor isen daha sana denecek bi şey yok.Kabul et gelmiş geçmiş en önemli 10 gruptan bir tanesidir Metallica.Hepiniz kabul edin.O yumuşama şarkılarını Korn ya da onun tarzında yeni çıkmış bir grup yapsa eminim fan kesilirdiniz.Metallica'yı 90 dan öncesi ile yargılayın o kadar müzikten anlıyorsanız.Bu adamlar birer efsanedir.Kirk ün gitarını lars ın davulunu beğenmezsiniz.Çıkın 75.000 kişinin önüne Wembley stadyumuna One gibi bir şarkı çalın hatasız.O zamanda kendinizde cürret bulup Metallica bi B*ka yaramaz diyebilirsiniz.Ama ben size anca gülerim.O şarkıların albümlerin her birinde muhteşem ezgiler vardır.Cliff ölmese o yavaş albümler olmazdı.Ama Metallica her zaman baba şarkılar yapabilecek kadar büyük bir grup.
    Dostumuzun sorusuna gelince Metallica'dan ödüller,rekorlar,müthiş şarkılar kaldı.Yenileri için ya İSTEMELERİNİ BEKLEYECEZ ya da yeni bir METALLICA çıkmasını bekleyecez.James'in de dediği gibi:
    OBEY YOUR MASTER..............
  • metaligirl • 14 Aralık 2004 18:56 • #445212
    Metallica kadar taş düşsün kafanıza!!!!
  • JackSparrow • 14 Aralık 2004 19:49 • #445223
    Dinlerken şimdiki hallerine üzüldüğüm bir kaç albümden başka hiç bir şey kalmadı elimde... aşırı sapıttılar artık bende pes ettim fazla kaldıramıyorum yaptıklarını... İlk 5 albüm gerisini salla ancak iyi Rock albümdür diğerleride ama adlarına yakışır gibi metal felan değil o kesin... Yaptıkları işler unutulmaz..
  • cc_baran • 14 Aralık 2004 21:42 • #445232
    ScarFace ne biçim bir insansın sen yahu??
    başlığa bak istersen,metallica'dan ne kaldı diyor,bende bir şey kalmadığını,metallica'nın bittiğini,işi paraya vurduklarını,artık sıfırı tükettiklerini,kalitelerini kaybettiklerini,bir şeyler üretemdiklerini söylüyorum. asıl çöküşlerini metallica the black albüm ile başlar,tarzı değiştirecekleri burada belli olur,sonra aradan yıllar geçer ve hiç umulmadık bir load albümü çıkar,toparlamak isterler ama bu seferde daha kötüsü reload çıkar. garage inc. ve s&m onlar için ara dönemlerdir,sonra st. anger rezaletin ötesine taşır metallica'yı. metallica'nın metallica olduğu son albüm and justice for all'dur. kill'em all'a,ride'a,master'a ve justice'a bir şey diyeceğim yok,çıkış demoları no life till leather metallica'nın trash devi olacağının sinyallerini veren bir demo olduğunu o yılların ağır abileri söyler. metallica hakkında yeteri kadar biliyorum,bir arkadaş laf atmış,doğrudur metallica'yla büyüdüm ve şimdi müziklerini sevmiyorum,bu nankörlük değil müzik zevkidir çünkü metallica'nın hiç bir yönü bana seslenmiyor artık.
    evet büyük bir megadeth fanıyım,Mustaine hayranıyım,ve 80'lerin başlarındaki metallica konserlerinde Mustaine gitarı coştururken "Mustaine is God!!!" yazan pankartları ben tutmak isterdim,James'in gözlerindeki çaresizliği görmek isterdim.
    metallica ve Megadeth arasındaki fark ve benzerlikleri özele gelin anlatayım çünkü benim temelimi var eden bunlar olmuştur.
    Şimdi trash hastasıyım ve kabul edersinizki metallica'dan zevk almam.
    ama metallica büyük grup,metallica 80'lerin metaline çok şey katan bir grup,metallica benim gibi bir çoğu için müzik işine girmede ilahlaşmış bir grup ama artık kalmadıklarını biliyorum.
    yazımı okumadan,bu işe verdiğim değeri bilmeden gelip atıp tutmayın burada,kimin ne olduğunu biliyoruz öyle değil mi?? metallica zaafa ve ihtiraslara yenik düştü,arkasına mtv'yi aldı gidiyor. ama ihtiyacı var mıydı? hayır. zaten büyükler miydi? evet.
    bunları kabul ederim,bir şey yazmadan önce iyi düşünün ve zekanız ve bilginizin ne derece yetersiz olduğunu göz önünde bulundurun.
    saygılar,sevgiler..
  • ScarFace • 15 Aralık 2004 12:21 • #445258
    o zaman düşündüğünü adam gibi yaz.
  • cc_baran • 15 Aralık 2004 12:29 • #445259
    önce adam gibi oku ondan sonra "adam gibi yaz" deme hakkına sahip ol.
  • JackSparrow • 15 Aralık 2004 20:07 • #445280
    cc_baran kardeşim....

Diyorsun ki ben Megadeth ve Mustaine fanıyım... Mustaine biraz adam olaydıda Metallica'nın yaptığı hataları değerlendirip kendi primini yapsaydı...

Mustaine'nin nakalt olmak üzere olan Metallica'ya son darbeyi vurması gerektiği yerde adeta kendini öldürüşünün bir kaç işareti...

1.Load ve Re-Load'tan sonra Mustaine'nin açıklaması : Lars bana hep risk almamı söylerdi.. Eğer riskten kasttetiği saçlarımı kestirip pop yapmak ise asla riske girmem... İşte size Risk der ve Risk albümünü yayınlar ama Risk Mustaine'nin söylediğinin aksine Megadeth'in piyasa kurallarına en çok uyduğu ve en vasat albümü olur..

2.1986 yılında Mustaine'in yaptığı bir açıklama daha : Kirk Hammett'i gitar tanrısı ilan ediyorlar ama adamın bir halt ettiği yok onun bütün sololarını Cliff yazıyor kendisi akordan başka bişey bilmiyor..
    Cliff öldükten sonra 1988 tarihli and justice for all... albümü çıkışından 1 yıl sonra solo tekniği açısından Kervenly Konservatuarında gitar bölümü öğrencilerine tavsiye edildi... Kirk'ün cevabı adrese gitti Dave gene apıştı...

3.Mustaine Metallica için : Müziklerinde ruh yok çünkü gruplarında arkadaşlık yok, sadece iş arkadaşı gibi stüdyoda karşılaşıp şarkı yapıp evlerine dönüyorlar biz ise barlara gidip kafa çekiyor aynı evde kalıyoruz... Bu açıklamasından 3 yıl sonra Mustaine'den habersiz davulcu Jimmy DeGrasso Suicidal Tendeces'te çaldı Basçı David Eleffson Megadeth metaryallerini gruptan habersiz film ve oyun şirketlerine sattı, diğre grup elemanları Mustaine'e sormadan albüm anlaşması imzaladı ve en sonunda Dave kolundanki rahatsızlığı bahane edip grubu dağıttı... Çok övdüğü arkadaşları Mustaine'e sırt çevirip bunları yaparken Metallica hala dağılmadı...

4.En son olarak Mustaine Metallica'nın arkasından bu kadar atıp tuttu ama Lars'ın özel isteğiyle Some Kind Of Monster belgeseline röpörtaj için Metallica'nın stüdyosuna gitti... Sonra pişman olmuş olacak ki Bana haksızlık ettiler benim ağladığım sahneleri yayınlamışlar ama diğer grup üyelerinin ağlamak için banyoya gidişini DVD'ye koymamışlar.. O çekim yaptığımız gün 12 Eylül 2001'di Terör yüzünden Amerika yanıyordu benim doğumgünümdü abim bana bir Mercedes hediye edecekti (görgüsüzlüğün kralını yapmış burda) ama ben bu aptal belgesel için Fransisco'aydım der... ve Metallica üyelerine karşı gene kendini rezil duruma düşürür..

Eğer Metallica osuruksa Mustaine boktur bunu böyle bil kardeş... Kendi doğrularını kabul etmişsin sen Mustaine'i savunuyorsun ama Mustaine'nin kırdığı cevizler Metallica'dan daha fazla emin ol...
  • cc_baran • 15 Aralık 2004 22:14 • #445291
    cc_baran kardeşim....

arkadaşım birincisi Mustaine benim arkadaşım olsaydı gider konuşurdum bunları.
    ikincisi Mustaine ve metallica arasındaki ilişki hakkında pek çok şey söyleniyor,bunları fan kulüplerinin karşılıklı atışması olarak değerlendirmek lazım.
    Ellefson'ın yolunu ayırması onun ayıbıdır,Mustaine bunun hakkında basın açıklaması yaptı,Ellefson Mustaine'in hastalığı konusunda sağda solda atıp tutmuş. Mustaine de telif haklarının dağıtılıp bu işin kapanmasını istemiş. sanırım atışmışlar ve Ellefson Mustaine'ye tazminat davası açmış.
    Chris Poland Mustaine'in bir kaç gitarını yürüttü diye gruptan atılmıştı,yıllar sonra tekrar görüştüler ve son albümde o çaldı.
    Nick Menza turne için Megadeth'le birlikte olacağını söyledi.
    Bu Mustaine'in diğerleriyle kurduğu bağların yıllar sonra dahi yıpranmadığını gösterir. Mustaine başından beri dürüst ve delikanlıydı,sadece Risk vasat bir albümdü,haricinde hiç bir şey kaybetmediler,hız kesmeden devam ettiler,ne ideolojik açıdan,ne müzikalite bakımından hiç bir şey yön değiştirmedi. Kirk'le Mustaine'in gitar tekniklerini karşılaştırmaya kalkmayacaksın umarım.
    Mustaine isteseydi metallica'yı kullanarak para kırabilirdi,ama onlar daha kemikleşmiş ve gerçek bir kitleyi tercih ettiler. hetfield eski fanlarına söven,yenilerinse yüzüne bakmayan,gitarı bilmeyen bir moloz olarak çok şımarık,Mustaine hayranlarına gitar manyetiğini veren,saatlerce muhabbet kuran,herkesin gözlerinin içine bakarak konuşan bir insan. en basitinden 2001 türkiye konserlerinde onun yanındaydım.
    kişilik olsun,müzik olsun Mustaine tektir,metallica'nın yeri önemli ama artık kendilerini ve benim gibi bir çoğunu kaybettiler. evet bir sürü insan da kazandılar,parayı daha çok kırdılar ama mtv kuklalarını dinleyen herkes metallica fanıda oldu aynı zamanda. yanlış anlamayın,ben yeni başlayan tiplerden bahsediyorum. 1000 tane concon hayranım olacağına 1 tane adam gibi metalci hayranım olsun. Megadeth zaten Mustaine'dir ve Mustaine hiçbir zaman taviz vermemiştir.
  • metaligirl • 16 Aralık 2004 00:23 • #445301
    cc_baran kardeşim....

Load ve Reload'u küçümseyenlerin müzik zevkinden şüphe ederim......