Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

---caz---

• düşyılmaz • 19 Aralık 2004 23:28 • #445578
    bana türkiyede caz dan bahsetsenize, gercekten.. bir ona egilmedim, ama , ahanda egildim iste.. en son onder focan i dinledim bir konserinde(hacettepe m salonunda) ...
    ruacan lari biliyorum birde.... sizleri kimleri bilir dinlersiniz?? hacettepeli olupda, beyazevde vakit harcamis olaninizda vardir belki? bekliyorum..
  • düşyılmaz • 21 Aralık 2004 01:36 • #445621
    tamam ulan.. demek alemde caz ci yok, hep metal hep gurultu ha ( :) )
  • karete • 21 Aralık 2004 05:49 • #445622
    varda yazacak bişi yok :) saten amator turkıyede fazla bilinmiyo :) ya da ben bilmiyorom
  • düşyılmaz • 21 Aralık 2004 11:37 • #445631
    yok be karete, Önder Focan in neresi amatör, Nuket Ruacan in... Olmaz olurmu, bilen yazsin iste, su forum se yarasin müzik adina yani, hani müzik birimi ya burasi , hani..
  • minasius • 21 Aralık 2004 13:16 • #445637
    Sanırsam Türkiye'de epey bir profesyonnel cazcı var! Ancak öne çıkmaları pek mümkün olmuyor ve sadece Jazz barlarda veya özel gecelerde güzümüze görünüyorlar (her gece çıkanlardan bahsetmiyorum).
    En iyi bildiğim Foton Jazz Band var (Davulcuları hocam olur da:P).
  • Nem • 21 Aralık 2004 13:32 • #445638
    Türkiye'de caz çalınan mekanların fazla olmaması da bu müzisyenlerin öne çıkamamalarının sebebi olabilir.

Bu arada geçen haftaki Foton konseri gayet zevkliydi, grup biraz daha oturduktan sonra çok daha sağlam olacaklar gibi görünüyor. Bu tür grupları daha çok desteklemek, bilmeyenlere tanıtmak gerekiyor bence.
  • nesya83 • 21 Aralık 2004 15:55 • #445643
    sessiz ve derinden yapılıyoo bu ülkede..'ben bunları zaten biliyorum' dedirten (!) bir duygu alıyosunuz..
    aslında bu ülkede cazın tanımı yapılamaz..çünkü belli bir akıma ve ritime sahip değil..hala bişiyler deneniyoo..ama herşey yolunda gibi görünüyo, bu işi sağlam ve esnek yapan insanlar kesinlikle var..ve bilenler biliyo..
    Türkiye'de caz dinliyicilerinin bu müzikte bir devamlılığı var...festivalleri, bar ve geceleri takip eden, albümleri tüketen ve koleksiyon sahibi insanlar...
    bi Miles Davis'le Neşet Ruacan'ı karşılaştıramıyosun mesela..bis kendimize göre yapıyoruz cazımızı...
    bis bu durumda 'caz' yapıyoruz yalnız 'jazz' değil..(:

frank sinatra - my way...
  • talena • 21 Aralık 2004 16:04 • #445644
    kerem görsevvvv??!!yani..
  • jubei • 21 Aralık 2004 20:03 • #445645
    kuartet muartet
    passiflora
    aydın esen( rahatsızın en önde gideni )
  • düşyılmaz • 21 Aralık 2004 20:30 • #445646
    nedir ki caz in tanimi zaten (sankim müzigin tanimi varda, birde indirgeyip caz? diyoruz ha :) ) ..
    caz, yarataicilikta, hakiki, böyle ele gelir, dise deger dogacta vardir..
    kerem görsev de caz c1 diiüümüü? duymustum adini..
    peki su davulcusu hocan olan elemanlarin mp3leri mevcutmu nette ¿