-
anathema we opeth tarzı ne yha??
anathema depresif doom, opeth death yapıyor. ikisini nası aynı kefeye koyuyorsun ?
-
yaa ben anathema da dinliyorum opeth te ve bunun yanıonda dinlediğim bir sürü grup var ama aynı tarzda oldukları için değil hoşuma gittiği hatta beni kendimden geçirdiği içimn dinliyorum..istersen sana bir kaç bir şey yazayım sende dene(eğer dinlemiyorsan)
tool
at the gates
katatonia
The Sins of Thy Beloved
Empyrium
Draconian....:))))
-
Ya arkadaşlar, Opeth death havası da verir bazı parçalarda ama Opeth'in asıl olayı progressive'dir ve hayvan gibi doom yaparlar. Anathema'yla aynı kefeye kon-a-maz.
Ayrıca Tool progressive olarak OK'dir ama At The Gates fec-î bi thrash grubudur.
chazy, bu saydıkların arasında Anathema'ya en yakını Katatonia. Anathema dinleyen rahatlıkla Katatonia da dinleyebilir. Ayrıca bu tarza en yakın olan H.I.M.'i de.
Ama At The Gates ağır gelecektir arkadaşa :)
Ayrıca daha da depresif bi grup dinlemek istersen My Dying Bride ve Lacrimas'ı da önerebilirim.
bencede pek alakasız grup bu iki grup ama ikisi de depresif ağırlıklı olduğu için arkadaş "aynı hissi alabileceğim grup" demek istemiş herhal..
-
Abi Opeth'in son albüm "Damnation" hariç hiç bi albümü depresif değildir ki :))
Hatta gazdır. Sen hiç deliverance ya da Blackwater park parçalarını dinlemedin mi? Headbang yaparken kafamı dizlerime çarpıyorum ben bu parçalarda :))))))))))
Adamlara nerdeyse death diyolar doom'dan çıkmış artık sen depresif yaptın hea :)
yavv valla zaten anathema opeth arasında bi ilgi alaka kuramadığımdan bende bari şöyle sıkuı bir kaç grup yazayım dedim..yani aynı tarz sayılabilecek sadece katatonia var aralarında tool at tha gates filan sadece iyioldukları için yazdım yanii...ayrıca opeth depresif değildir..yani tüm albümleriyle değerlendirirsek depresifliğin yakınından bile geçmez hatta:)))
-
abi benim opeth'ten aldığım hava o!! evet Opeth fanıyım ve benim de Demon of the Fall sırasında headbang yaparken boynumda sağlam kalan damar sayısı en fazla iki oluyo ama o şarkıda bile acı var bence.benim hissettiğim bu.Deliverance albümünde bu olay çok daha az ama onda da var.özellikle de By the pain I see in Other'da.şarkılar ilk bakışta öküz gibi gaz ama bana hep yoğun bi melankoli havası verir yani.bak şöyle söylim ; örneğin Demon of the Fall'u dinlerken deli gibi kafa sallamak ya da yatakta uzanıp moda girmek arasında kalıyorum.anlatabildim mi?
Damnation albümü de dediğin gibi tek kelimeyle ölüm.en neşeli anımda bile moda sokar beni.ya öyle işte
-
bence "Opeth kesinlikle depresif hava vermiyo" demek tamamıyla yanlış.en sert şarkıları bile moda sokar beni.sıradan death metal gruplarından farkları da zaten süper bi progresif anlayışa sahip olmaları ve "hüzün"ü çok iyi işlemeleri.