-
İyi yapıldığı fazla mekanize olmadığı zaman gayet dinlenilir.
Belinda Carlisle, Bazı George Michael şarkıları, Duran Duran , Alphaville, Depeche Mode, Camouflage, Phil Collins ama pop da 80'lerdeydi nerdee şimdi o şarkılar.
aslında 1970'lerin ortalarına kadar fazla bir pop ve rock ayırımı yapılmıyordu daha sonra popçu rock'çı ayırımı yapılmaya başlandı örneğin 1970'lerin başındaki müzik listelerini incelediğimizde sıradan bir pop grubunun albümüyle deep purple'ın "fireball" albümü aynı listede ilk 5 arasına girebiliyordu.
ben deep purple dinlediğim kadar,modern talking'te,jean michel jarre'da dinliyorum.şimdi size bir kaç anket sorusu?
-beatles'in yaptığı müzik pop mu,rock mı?
-m.f.ö'nün yaptığı müzik pop mu rock mı?
-
pop 70'lerde disko'nun devamı olarak çıkmamıştır rock müzik kavramı yokken 1950'lerde de pop müzik vardı.rock müzik kavramı 1960'ların sonlarında çıkmıştır.pop müzik sadece aşk konularını içermez örneğin 80'lerde "rönesans" adında bir pop şarkı vardı bu şarkı sırf rönesans'ın dünyaya kazandırdıklarını anlatıyordu içinde şarkı sözü olarak aşk falan geçmiyordu.pop müziğin bir felsefesi olmadığı doğrudur.ancak her rock müzik parçasıda mesaj içermez.
deep purple türkiye'ye geldiğinde basın toplantısında ian gillan'a müziğinizle ne gibi mesajlar veriyorsunuz? gibi bir soru sorulmuştu ian gillan'da cevap olarak "biz mesaj vermeyiz" demişti,hakikatende deep purple'ın bir "speed king" parçasını dinleyin şarkı sözlerinin hiç bir anlamı yoktur.
ayrıca pop müzik yapmak rock müzik yapmak kadar basit değildir pop müzik daha karmaşık bir müziktir,ben bunu bizzat yaşadım.
-
aslında çok iyi bi "şey" dir, ancak günümüzde yozlaşmış, içine edilmiş, berbat olmuş bir "şey"dir.
-
kaliteli olanları da vardır ama halkımız dandikleri ön plana çıkarıyor...(yıkılıyooooo)
-
ayrıca pop müzik yapmak rock müzik yapmak kadar basit değildir pop müzik daha karmaşık bir müziktir,ben bunu bizzat yaşadım.
vay be bunları düşünebilen insanlarda var demekki garajda..helal..
-
:)
-
herkes emin olsun ki burda kimse bilgi konusunda tek değil herkes de bişeyleri düşünebilecek kapasiteye sahip..öncelikle pop müzikteki karmaşıklığı açıklayabilir misin? ve hemen ardından rock müzikteki kolaylığı(popa nazaran..)?
-
POP MÜZİK müzikal açıdan hiçbir şey üretmeyen ve buna karşılık bu sektörde de bu işin meyvesine tamamen çoraklanan nacizane bir tarzdır...! pop müzikte müzik adına üretilen herşey mevsimliktir..başta büyük fırtınalar koparır sonra herbiri unutulur gider..(bu,olayın gerçekten de en trajik yanıdır...(!) rock müzikle afedersin göt bile yarıştıramaz ki bu lafı demem bile gerçekten saçma.. sırf bu başlıktan dolayı nickimle ilgili kuşkularım oldu açıkçası...umarım yanlış anlaşılmaz..:)
-
Sevgili popcorn,
"POP MÜZİK müzikal açıdan hiçbir şey üretmeyen ve buna karşılık bu sektörde de bu işin meyvesine tamamen çoraklanan nacizane bir tarzdır"
bu sözlerine katılamıycam pop müzik müzikal açıdan bir şey üretir,pop müziğin dönemleri,tarzları ve kendi içinde ayrı soundları vardır.pop müziği sadece mtv'de sık çalan ruhsuz hip-hop şarkılarla veya günümüzdeki türk popunda kullanılan tekno ritm alt yapılı detone solistlerin söylediği arabesk-türk müziği karışımından oluşan müzikler olarak algılamamak gerekir.Bu arada herkes pop müzik dinlemek ve sevmek zorundada değildir.
Şimdi pop müziğin unutulmazlarından örnekler verelim.
Nights In White Satin - The Moody Blues
Self Control - Laura Branigan
Big In Japan - Alphaville
One Way Ticket - Euroption
I Like Chopin - Gazebo
Wild Boys - Duran Duran
Hotel California - Eagles
Diday diday day,Ele Güne Karşı -MFÖ
Birde 50'li 60'lı yılların pop parçaları vardır.Örneğin Beatles'tan Yesteday,Michelle veya Elvis Presley Rock'n Roll şarkıcısıdır fakat unutulmayan pop parçalarıda vardır.
Pop müzik yapmak rock müzik yapmaya göre daha zordur çünkü pop müzik alt yapı olarakta,solo ve kullanılan sesler olarakta rock müziğe göre daha zengindir.
Birde senin için söylemiyorum fakat bu sitede genel olarak "rock müzik iyidir diğer müziklerin hepsi kötüdür" görüşü hakim bu saplantıdan kurtulmak lazım.pop ve rock müzik haricinde başka müzik türleride vardır örneğin newage müziği hakkında hiç konuşulmuyor.