-
En başta sorulan soruya cevabım şudur: Beatles ve Elvis Presleyin dünyaya etkilerini düşünün. Bu kafidir.
Hiç kimse onların yaptığı pop değil rockn rolldu demesin. Rockn roll (ya da ne yaptiklarini düsünüyorsaniz)yapmak demek pop yapmıyorlar demek değildir.
-
Zaten hem pop hem rock bir arada yapılabilir.Rock yapılıyorsa pop yapılmaz diye bir şey olamaz bence.
-
yaa nasıl farklı düşünüyorum demek için böyle konuşulabilir ki?anlamıyorum pop popüler olan anlamında dır ve elvis,beatles da popülerdir o nedenle pop denir onlara yani o dönemlerde böyle bir ayrım olmadığı için!
lütfen müzk tarihini objektif olarak bi arştırın birz teknik terimlere bakın!ben çok profesyonel olmasada müzikle uğraşıyorum ve kesinlikle pop "genellikle" yüzeysel ve basittir!herkes anlasın diye kolay oluyor pop müzik işte!bi jazı herkes anlamaz çünkü kalitelidir rock da öyle!
-
Bu mesaj bana sanırım
Bilmiyorum farkettin mi ama aynı şeyi söylüyoruz
-
Pop müziğin bir tarz olduğuna inanmıyorum ayrıca pop müzik basittir denilmesini de yanlış buluyorum. Pop un popüler müzik olduğu aşikardır. Yani zamanının en çok tutulan dinlenen parçaları pop müzik olarak lanse edilir. Çoğunlukla da herkesin anlayabileceği, fazla bir müzik birikimine sahip olmadan, zevkle, düşünmeden dinlenebilecek şarkılar pop müzik olarak ciddi kitleler tarafından dinlenmiştir. Haliyle pop müzik basittir gibi bir düşünce ortaya çıkabilir. Ben bugün radyoyu ya da müzik kanallarını dinlediğimde fazla miktarda rock müzik çalındığını görüyorum. Yani Mor ve Ötesi, Duman vs. Bu müziklerin çok dinlendiğini gören müzik şirketleri yavaş yavaş piyasaya basit ritmlerden oluşan Rock parçaları sürmeye başlayacak ve Rock kökenli bir pop müzik kültürü doğacak bence... Umarım olmaz.
-
pop müziğin şu anki haline bakarsan neden basit denildiğini de anlarsın sanırım..
-
Pop müzik basit müziktir diye birşey yok bence de, sadece o hale getiriliyor. Arz-talep derken cılkı çıkıyor. Pop müzik, popüler olan müziktir.
Ben dünyayı anlamaya başladığımda Madonna vardı, şimdi de var. Korkarım, bizim çocuklarımız filan da Madonna dinleyecek. En âlâsından pop müzik işte, daha nolsun.
-
-her popüler müzik yüzeysel ve basit değildir fakat pop müziğinde rock müziğinde basiti vardır.
-her basit olan müzik kötü değildir.
-pop müziğinde kaliteli ve kalitesiz olanı vardır.
-pop müzik rock müziğe göre genelde daha komplikedir neden? çünkü pop müzikte yeri geldiğinde 6 akompanya aynı anda kullanılabiliyor,yani 6 ayrı ses ayrı şeyleri çalarak bir ritm üzerine adapte edilebiliyor,
rock müzikte böyle değil.
-pop müziğin etkilenim alanı rock müziğe göre daha geniştir.pop müzik dünya üzerindeki tüm müziklerden etkilenebilir,rock müzik etkilenim alanı genelde en çok blues,klasik müzik,jazz ve soul'dur.
ha burada böyle şeyler yazıyorsam kimse beni popçu falan sanmasın sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum ben özellikle 70'li yıllardaki hard rock'ı ve progressive rock'ı en iyi takip edenlerden biriyim,Türkiyedeki en geniş Deep Purple arşivine sahip olanlardan biriyim piyasaya çıkmamış eski bootleg konser kayıtlarda dahil olmak üzere.
-
son sıralar kendini bişeyci hissetmeyen aklı başında her konuyu tartışabilen insanlar görmek ne güzel
-
Bu formu okudukça okumak istedim...Gerçi tartışmada biraz seviyeyi düşüren kişilerde vardı(başta popcorn).neyse onların yazdıklarını da görmezlikten geliyorum şahsen...