Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

LAÇO TAYFA

• fretless • 10 Ocak 2005 23:10 • #447293
    Bu Nurhat kardeşimiz, her meseleye öyle bodoslama dalmasa, az cambaz, çok armonik olsa ok. Hebele gübele diye giren bastan illallah.

Türk müzisyenler arasında beni tatmin edebilenler yalnızca kendi bas ve armoni hocalarım, onlar da piyasadan sakınacak, ortaya çıkmayacak kadar akıllılar.

Bana bir bas partisi dinletin, aranjör ya da partiyi yazan basçı türk mü değil mi size söyleyeyim. Bilmem anlatabildim mi.
  • Phish • 11 Ocak 2005 15:12 • #447335
    Belki çok iddialı olucak ama nurhat şenseslinin tarzı bana jaco pastorious'u anımsatıyor. Jaco da 16 lik notaları falan çok kullanır, şarkıyla çok oynar, yani şarkıda çaldığı bariz belli olur.. BAzı yerlerde fazla atraksiyon yapmış kabul ama genele baktığımda çok başarılı buluyorum.

Bir de adam da yok yok yav.. finger desen var slap desen var..ton zaten ken smith.. Bir daha ki albümlerini dört gözle beklemekteyim..

Bu arada hicaz dolap albümünüde dinlemelerini tavsiye ediyorum dinlemeyenlere..
  • pinus_antares • 11 Ocak 2005 15:17 • #447336
    Abi ben bişey soracam.Prodüktör olarak kimle çalışıyolar.Yoksa kendileri mi hallediyolar o işi?Çünkü o kadar enstrüman,o kadar düzenleme.Ben emeklerinin karşılığını alabildiklerini hiç sanmıyorum ama,yani kazanabiliyolar mı?

Bu arada Kerem Görsev'i de eshefle kınıyorum.İzleyiciler Laço Tayfa'yı çağır demişler,oda yaptıkları müziğin cazla ne alakası var demiş. İşte medyamızın balonlarından biri daha.Hak edenler bu gibiler yüzünden yükselemiyor.
  • fretless • 11 Ocak 2005 22:52 • #447396
    Caz yapmakla, caz altyapıları kullanıp başka müzik yapmak arasında yapılan işlerin isimlerinden de görüldüğü üzere; fark vardır. Görsev programına bu iki işi yapanlardan "caz yapan" olanları çağırmak istemiş olabilir. laço taifenin de yükseleceği varsa buna hiç kimse engel olamaz.

Kerem görsevde takıla takıla buna mı takıldınız? Senfonik caz kavramı hiç mi beyninizi gıcıklamıyor?
  • pinus_antares • 11 Ocak 2005 22:55 • #447397
    ya bırak allah aşkına o programa buzuki üstadlarını bile çağırdı. Onların caz yapmadığını anlayacak kadar müzik bilgim var herhalde. Caz ile alakasız ne programlar yaptı.Birilerinin işine bazı şeyler gelmiyor da böyle oluyor.
  • Phish • 11 Ocak 2005 23:14 • #447402
    Butch morris prodüktörleri galiba.. doublemoon plak şirketinden çıkartıyorlar. Bu şirket bu tip müzikle ilgileniyor. ilhan erşahin in albümüdü doublemoondan çıkmıştı.
    Kazanma ise maddi olarak bilemem ama manevi olarak kazanmışlardır heralde. zaten laço tayfadaki müzisyenlerin hepsi piyasada çalışan kişiler. para konusunda sıkıntıları yoktur..

Kerem Görsev olayını bilemiycem. O da kendi çapında haklıdır heralde..
  • pinus_antares • 11 Ocak 2005 23:21 • #447404
    para kazanmaları iyi.Kazanamayanların sonu malum.Ben Trakya'lıyım. Trakya ezgilerindeki yorumlarına bayılıyorum.Yani en azından iyi paralar hak ettiklerini düşünüyorum.
  • PunKid • 18 Ocak 2005 02:38 • #447965
    Çok sağlam müzik yapıyorlar özellikle volkan öktem için yine dinlenir
  • ozgoksel1 • 22 Ocak 2005 23:09 • #448270
    brooklyn funks grubuyla çıkartıkları albüm süper bi albüm..bence tam arşivlik heleki istanbul twilight2la ska ska bop'a bayılıyorum...nurhat şensesli,volkan öktem ve hüsnü şenlendirici bence grubu götürenler...tabii diğerleride çok iyi...hele ki nurhat şenseslinin surmat'ın başında bası öttürmesi süper bi olay ya...derim ben
  • JacoPastorius • 23 Ocak 2005 01:44 • #448300
    Laço Tayfa

ben bir konuya değinmek istiyorum.laço tayfa caz yapmıyor ama caz öğelerini kullanıyor.caz müziği doğaçlamayıda içerir ve laço tayfa doğaçlama yapmayı seven bir grup.doğaçlama yapılan her parça caz parçası mıdır?önce bu sorulara cevap vermemiz gerekiyor.tek sesli müzikle çok sesli müziğide nasıl harmanlanır anlayamıyorum. kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın. salıcakla kalın