-
alakası yok. malmsteen gitar okumamıştır ama dünyanın sayılı virtüözlerinden biridir. berklee yüzlerce mezun veriyor ama kaç tanesini duyuyoruz,en son petrucci çıktı,başarıyla ve çalışmayla orantılıdır bu. bir sokak müzisyeni vardır bir okul müzisyeni. okul müzisyeni devasa bir tekniğe,müzikal bilgiye sahiptir. ne verirsen çalar,hakkıyla çalar. ama sokak müzisyeni o işin içinde yeşerir,çingeneler özellikle,hayatlarını kurtarmak için diplomaya ihtiyaç duymazlar,onların çaldığı şeylerde ruh vardır,olay bu. okullular da ruh katabilir elbet,şimdi kızmasın konservatuar öğrencileri :))
-
Malmsteen'in teorik bilgisi oldukça iyidir. Adamın ne yaptığına bakarsan anlarsın. Armonik minör ve diminished gamları sular seller gibi bilir öyle kirk hammett gibi sadece sol majorden çalmaz. Adam orkestrayla çaldı sokak müzisyenliğiyle yapmadı bunu 7 yaşından beri gitar çalmıştır ama kıt bir yaratıcılığı vardır.
Ama mesela Mark Knopfler müzik bilgisini sonradan öğrendi. Önemli olan kendi stilini yaratmak ve bu stilde başarılı olmaktır.
-
Malmsteen'in teorik bilgisi oldukça iyidir. Adamın ne yaptığına bakarsan anlarsın. Armonik minör ve diminished gamları sular seller gibi bilir öyle kirk hammett gibi sadece sol majorden çalmaz. Adam orkestrayla çaldı sokak müzisyenliğiyle yapmadı bunu 7 yaşından beri gitar çalmıştır ama kıt bir yaratıcılığı vardır.
buna ters ne söyledim ben?? sokak müzisyenliğinden kastım başka bir şeydi,bu işin içinde büyüyüp virtüöz olan insanlardan bahsettim,tabi ki nota-armoni-gam gibi teknik bilgileri bilecekler,bunları çingeneler de çok iyi bilirler :))
-
Yok Baran mesela Ciguli manyak gibi akerdeon çalmasına rağmen albüm kaydında metronom tutturamıyormuş yani teori in practice olayı da lazım da lazım :)
-
e tabi,müzikte matematik :))
-
Gitar virtüözü olmak için calısmak sart da ben darbuka virtiözü olmak için napmalıyım:)
-
Darbuka çalarken rahatsız etmesin diye geyik boynuzlarını kesmenle işe başlayabilirsin :))
-
puhahahahaa :)))))))))
-
ciddi olalım önemli olan yetenek ama protokole laf geçirmek için bir diploma gerekir tabi bu olmadan kendini kanıtlayabilenler de gerçekten şanslı
-
ciddiyet der gwen,derhal derim ben :)))
diplomaya gerek yok,çalabilmektir önemli olan,konservatuar okuyan ya da mezun olan kaç tane beceriksiz var piyasada. özellikle ülkemiz için konservatuarın bir önemi kalmadı. torpille alıyorlar çünkü,bu yüzden sanatçı yetiştiremiyoruz biz,sallayın diplomaları demek isterdim ama ben de isterim diplomalı bir gitarist olmayı. bu yüzden gireceğim sınavlara.
çelişkili ifadelerin adamına sigara vermeyin...