-
kopar biziiii baaaaaraaan!!
yetenek önmeli olan ben hala nota bilniyorum şu an piyasadakilerin çoğunun diploması yok ama içlerinde bir sürü iyi müzik yapan adam var dimi
-
tabi ki..
"müziğe notunu değil kalbini vereceksin"
baran freud
-
Egitim sart(Geyik boynuzlarımı törpüledim) ama konservatuar falan degilde iyi bir müzisyenden egitim almak sart!Tabi biraz temel olması lazım.Önce kendin oturup biraz calıscaksın,hamuru hazırlayacaksın daha sonra kendine saglam bir hoca bulacaksın hamura sekil verip pişirmesi için!
-
berklee yüzlerce mezun veriyor ama kaç tanesini duyuyoruz
kesinlikle haklısın...şevket akıncı harcanıyomu dersin?
..
bir sokak müzisyeni vardır bir okul müzisyeni. okul müzisyeni devasa bir tekniğe,müzikal bilgiye sahiptir. ne verirsen çalar,hakkıyla çalar. ama sokak müzisyeni o işin içinde yeşerir,çingeneler özellikle,hayatlarını kurtarmak için diplomaya ihtiyaç duymazlar,onların çaldığı şeylerde ruh vardır,olay bu. okullular da ruh katabilir elbet,
arkadaşlarımla bi kenarda çalıp, kendimiz oynayıp, kendimiz ağladığımızda çaldıklarımıza...çok iyi çaldığımızda bile kimse bakmazdı...şimdi birtek ben kaldım ben ülkede..diğer hepsi kaçtı ve kurtuldu..çünkü buna mecburlardı
diploma olup olmaması nekadar önemli? kıymet bilmedikten sonra..farketmedikten sonra..sen bağır,duyulmuyoo...
!!
-
Uwe Kropinski diye bir isim duydunuz mu? Gerçekten gitarı nasıl çaldığına bir bakmalısınız! Çok merağı olan varsa bi araştırsın derim. Malmsteen'e 5 basacak biri desem heralde bikaç kişi çıkıp "Naslolur?" diye serzenişte bulunabilir ama, demeden önce bi dinlemenizi, ya da mümkünse videosunu bulup izlemesini şiddetle tavsiye ederim!
-
Malmsteen gencliginde hergun 6-7 saat parmak egzersizleri yaptıgı için cok hızlı gitar calan ama aslında gamları hızlı hızlı inip cıkmaktan baska hic birsey yapmayan biridir.Simdi bazıları cıkıp diyecekki Malmsteen gitarı keman gibi calıyor!Olabilir.Teknik olarak oyle ama sanatsal olarak hiç bir sey ifade etmiyor.Bütün sarkıları birbirinin tekrarı.Bir de hayatımda bu kadar megaloman bir adam görmemistim!
-
Malmsteen kraldır,sanatsal olarak ne ifade ettiğini Rising Force,Seventh Sign ve Trilogy'de bulabilirsiniz. inanılmaz bir armoni bilgisine sahiptir,çok da güçlü bir kulağu vardır,aileden gelen bir sanatçılık söz konusu,bu işten büyük kitleler edinen nadir metal virtüözlerindendir,megaloman olsun bırakında,saygı duyarım.
-
abi elemanın mesajı neden silinmiş? neyse... valla üni'yi bi kazaniyim, gece gündüz gitar çalışocam..olmuyo böyle günde 2 saat çalışmakla...
-
ya sen malmsteen e boyle laf soylemişsinde bir de konserinde bulunup karşısında şu sözleri sarfetsen valla ben konserinde (ankarada saklıkentte) adamın neler yaptığını gördükten sonra gitarı bırakmak istedim bence en iyisi o gitar konusunda ne derseniz deyin..
-
İyidir güzeldir, iyi çalar, hızlıdır filan da hep aynı şeyi çaldığını kimse inkar edemez. Çok yaratıcı ve üretken bir gitarist olduğunu düşünmüyorum.