Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sizce bir vokalist şan eğitimi almalı mıdır?

• jazz_blues • 11 Ocak 2005 18:00 • #447363
    sizce eğitim alınmalı mıdır yoksa alınmamalı mıdır ve neden?
  • death_glory • 11 Ocak 2005 18:13 • #447367
    ben her zaman eğitim şart derim aslında ama metal camiasında müzik anlamında eğitim pek yok, yani insanlar müzikle zaten öylesine bütünleşmiş ki kendi kendilerini muhteşem bi şekilde eğitebiliyor. Axl mesela.. harika bi vokal bence ve eğitimi de yok sanıyorum.. onun gibi söyleyebilmek için herşeyimi verirdim!
  • guadalahara • 12 Ocak 2005 12:44 • #447436
    eğitimli ses her zaman iyidir...
  • Ktulu • 12 Ocak 2005 12:51 • #447438
    Bence almalıdır.

Vokal olmayan bilemez. Ben eğitimsizliğin eksikliğini her zaman hissediyorum. 2-3 parçayı tamamen brutal söyleyin bakıyim boğaz mı kalıyo gırtlak mı... Dani Filth 2 saat konser veriyo.. Ben sıcak bişeyler içemeden kendimi toparlıyamıyorum..

Ya da Hallowed Be Thy Name'in sözlerine bi bakın. Birçok parçada bir kıta olan sözler bu parçada tek nefeste söyleniyo :)

Ya da 2 vokal olan parçaları tek başına söylemeye kalktığınızda ani ton değişimi yapabilmeniz ve ciğerlerinizi çok iyi kullanmanız gerekiyo. Yoksa ya detone olursunuz ya da sesinizin şiddetini ayarlayamazsınız ya da sözün yarısında nefesiniz kesilir :)

Eğitim şart abi.. ben eğitimsizim ama ne yapıp edip ders alıcam. O zaman eminim ki herşey daha kolay olucak..

• pinus_antares • 12 Ocak 2005 12:51 • #447439
    Eğitim almak tabi ki önemlidir.En azından konservatuar değilse bile, çok değerli sanatçıların verdiği özel kurslar var.Onlarla bu iş olabilir. Bence eğitim alması, dinleyicisine olan saygısını da gösterir. Çünkü adam şarkı söylemeyi öğreniyodur.Yani kalitesini arttırmaya çalışıyodur.Mesela oturduğum Pendik'te bir kurs var, dersleri Fatih Erkoç veriyor.O'nun dersine gir, müziği ye bitir.
  • nazmiyyeaah • 12 Ocak 2005 15:28 • #447451
    ya iyi bir kulak ve iyi bir gırtlak birçok şeyin üstesinden gelebilir. doğuştan gelen bir durumdur bu belki, ama insanın gırtlağını tanıması, sesini nerde nasıl kullanacağını bilmesi sahip olduğu sesin ömrünü uzatır. yanlış kullanım sahnedeki ömrü kısaltır. her yaşa ve müzikal aşamaya göre metod var sonuçta. 14 yaşında biri kalkıp opera söyleyemez, ses terbiye gerekir. müzikal bir yaşam merakım yok ama sırf meraklı olduğum için şan eğitimi almak istiyorum. çünkü ses en iyi enstrumandır. insanlığın ilk enstrumanıdır.
  • mi • 12 Ocak 2005 17:21 • #447458
    her ne kadar doustan olsada kulak egitim alınmalıdr gelişmesi için
    ben 2 3 sene ders aldm
    konserlerde ve programlarda sesimi dogru kullanıp hem sahnede uzun kalabiliyorum hemde gırtagm yırtılmıyo bagırırken herseyin dogrusu var güzel sarkı söylemeninde hele bi de ses güzelse
  • jazz_blues • 12 Ocak 2005 17:36 • #447459
    peki iyi bir eğitmen önerisi olan var mı?

ben vokal yapmaya yeni başladım ve kesinlikle eğitim şart diyenlerdenim.bunu eksikliğini seziyorum.sanki kapasitemin çok çok altındayım şu anda.fakat eğitim alınırken de iyi ve güvenilir bir eğitmenden yardım alınması gerektiğini düşünüyorum.
    acaba önerebileceğiniz birileri var mı?
  • Ktulu • 12 Ocak 2005 20:36 • #447474
    Ben de bekliyorum

Mi'den alıntı:
    her ne kadar doustan olsada kulak egitim alınmalıdr gelişmesi için
    ben 2 3 sene ders aldm
    konserlerde ve programlarda sesimi dogru kullanıp hem sahnede uzun kalabiliyorum hemde gırtagm yırtılmıyo bagırırken herseyin dogrusu var güzel sarkı söylemeninde hele bi de ses güzelse

jazz_blues'dan alıntı:
    ben vokal yapmaya yeni başladım ve kesinlikle eğitim şart diyenlerdenim.bunu eksikliğini seziyorum.sanki kapasitemin çok çok altındayım şu anda.fakat eğitim alınırken de iyi ve güvenilir bir eğitmenden yardım alınması gerektiğini düşünüyorum.
    acaba önerebileceğiniz birileri var mı?

İkinize de katılıyorum.

Ve ben de vokalde metal müzik için eğitim almak istiyorum... Bilgisi olan ve/veya önerisi???
  • divinemusic • 12 Ocak 2005 23:06 • #447491
    Ben de bekliyorum

Sesi isterse eşsiz ve çok güzel bir ses olsun yine de eğitim alması gerekir. Sesin yanlış kullanımında ilerki yaşlarda sağlık sorunları baş gösterebilir. Ders almak için de mutlaka ama mutlaka bir eğitimi olan bir eğitmenden almanız gereklidir. Berbat veya kötü ses yoktur, eğitimsiz ses vardır.