-
ben bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir.şahsen ayna fanı'ı değilim ama beğendiğim bikaç parçaları var...bunu sorduğum kişiler ise tamamen tribal olduğunu söylüyor..bilenler söylesin...niye ayna'yı sevmez rockçılar
-
Şimdi bence böyle bir genlleme yapamzssın ama çoğunluk svmiyor bu doğru ndeni ise bu grubun piyasaya yönelik rock imajlı" pop" müzik yapmasıdır yani ayna rock grubu değil rock imajını kullanan bir pop grubudur!
doğal olarak da rock dinleyen ve seven inasanlar pop müzik sevmezler çünkü felsefe olsrsk ve kalite olarak bu türe karşı olan bir akım ve müziktir rock,üstelik kendi türlerinin kullanılmasıda rock dinleyen insanların hoşuna gitmez üstelik en sevmedikleri şekilde!
Şahsen bende sevmem o grubu rock müziği bir piyasa metası haline getiren ve yozlaştırıp imajını alan ve içini boşaltan bir grup bence ayna!
bu tıpkı punk akımının ilk çıktığı zmanlarda olduğu gibi insanların yırtık kot giymeleri ve bunu genelde parasızlıktan ya da giyime kuşama önem vermemlerinden kaynaklanması sonrasında bunun bir tarz ve o müzik türünün ve felsefesinin bir simgesi olması fakat bunlardan sonra bu türün bütün felsefesi ve müzikal aykırılığının bir kenara bırakılıp sadece imaj kısmının alınması ile örneklendirebiliriz!
şu an bilindiği üzere punkla uzaktan yakından ilgisi olmayan herkes etrafata kırmızı,yeşil,mor kafalarla dolaşıp yırtık kot giyiyor!(yırtık kot giyenlere iki örnek gerekirse ben bizzat gördüm Serdar Ortaç ve Seda Sayan işte komik ve piyasanın işleyişini gösteren bir örnek)
bu tarz kapitalizme en sert tepkiyi veren tür olmasına rağmen şu anda o türe ait özellikler piyasanın metalaştırdığı özellikler!
işte böyle bir örnekten yola çıkarsak aynanın da piyasanın bir malzemesi olduğu ortaya çıkıyor zaten o grubun kitlesi rock dinleyen değil pop dinleyen kitle!
-
Abi cok basit saşğlam bi rock cı onu dinleyeceğine gider baska bi albümü tekrar bastan dinler değil mi ya da şöyle diyebilirm ki rock cılar aynayı sevmez çünkü ayan bir rock gurubu değil...sevgiler saygılar...
-
hem kel hem fodul diye bir laf vardır ya, hah o işte..
-
Ayna'nın olayı nedir ki böyle rockçı dostlar kol kola girip onları dinlesin??
bana sigara vermeyin...
-
ya bu ne biçim soru? ona bakarsanız ayna dinleyenler de rock dinlemezler... aynı tarzda müzik yapan iki kişi ya da grup için sorulsa tamam da.. adamların tarzları farklı...
-
rock çılar bişeyci oldugu için popa yakın şey yapanı sevmez(o ne demekse)
-
1. rock yapmıyor
2. sevilecek bi grup degil..
-
ayna grup değilki....kornea erhan ve saz arkadaşları..Bir de gitar çalmayı bilmeyen kornea cemil vardı ayrıldı...Büyük kayıp tabi.Rock müziğinin R si ile alakadar olmayan bişey yapıyorlar ve hitab etmiyolar
-
rockcılar ya da kendini oyle sananlar neyi seviyorki aynayı sevsinler :))
dipnot: aynanın iyi şarkıları vardı zamanında..gerçekten süperdi..fakat daha sonra erhan güleryüzün tuana adlı grubun bir şarkısını çaldığını duyunca soğudum o heriften..hatta nefret te ediyorum..çalmış bi de utanmadan göktan diye birine vermiş.benim şarkım diye :))
şarkıda (sen vaktinden sonra oten sevdalı bir yağmur çiçeği vs vs vs. idi)