-
Bak arkadaşım.. "malmsteen sanki çokmu özgün müzik yapıyo kaliteli bi müzik olan klasik müziği gitara dökmüş.klasik müzik var olmasaymış malmsteen ne yapacakmış merak ediyorum." demişsin.. Klasik eserleri coverlamanın çok kolay bişe mi olduğunu sanıyosun..Alakasız notalar, karmakarışık akorlar sence çok mu kolay... Bi de klasik müzik olmasaydı ne mi olurdu.. Malmsteen klasik müziği keşfederdi......
-
Sana soruyorum... Eğer türkiyede bi gitarist hayal et ki en az malmsteen kadar iyi olsun.. Klasik eserleri coverlasın sadece.Enstrümantel şarkılar yazsın sadece.. Düşün ki böyle biri var... O nu kim tanırdı.... Senin benim haricimde kimse tanımazdı... Ama Cem öksal türkiyede tanınmak istiyo(bence)..
-
ya öyle saçma şeyler yazmışsınız ki ne söylesem boş.
bakın özenmekle taklit etmek farklı şeylerdir,Cem Köksal denen adam Malmsteen'i birebir kopyalamış. hakkını vermek lazım çok benzemiş. bu emek değil,emek sömürüsüdür. türkiye'den de bir virtüözün çıkabildiğini kanıtlamaya çalışan bir zihniyetin belli kalıplara soktuğu bir adamdır bu,yıllarını vermiş belli.
Malmsteen sadece klasik müziği yorumlamıyor,kendinden çok fazla şey katıyor,çok özgün teknikler kullanıyor,en basitinden keman gibi çalıyor gitarı,kendine has bir özelliği var değil mi?? bitmiştir öyle "aman efendim özgün değil,aman efendim klasik müzik olmasaydı ne yapacaktı" gibi şeyler yazmayın. Malmsteen olmasaydı eğer bunca gitarist ne yapacaktı bir de onu düşünün.
"Rock-Metal tarzında gitar müzikleri dinlemiyorum,duyduklarımın kafama kazınmasından,beni etkilemesinden korkuyorum,başka gitaristlerden ilham almak istemiyorum,tüm gün klasik müzik dinliyorum."
Yngwie Malmsteen
-
Lan iyiki bi topic kurduk... Amacın saptı...Ben Cem köksal diyorum.. Millet Yngwie diyo.... Az şu herihle ilgili görüşlerinizi yazın. Adam gibi yazsanız saçma cevaplar gelmez... LÜTFEN
-
Cem Köksal'ın olduğu yerde Yngwie her zaman konuşulur.
-
Tamam dediğin doğru ama asıl konunun Cem Köksal olduğu bi yerde hiçbişe ondan fazla konuşulmamalıdır.....
-
malmsteen i taklit etmek mi ondan esinlenmek mi bilemiyorum ama virtüözlüğüne lafım yoktur,sadece biraz daha duygu katmalı sololarına,bknz;petrucci gibi
-
Ya bence adamın soloları duygulu ama bütün sololarında aynı duygu var... Ama bence bu haliyle bile süper... Abi bir de bişe dicem... Türkiye gibi bi memleketten dünya çapında bi gitarist çıkıyo bizde onu eleştiriyoruz... Bence onun gibi bi kişi daha gelmez bu ülkeye.... Adam ülkeyi yani bizi temsil ediyo icabında...
-
Şimdi öncelikle bir müzisyenin en önemli özelliği kendine özgün bir tarzı olmasıdır. Cem Köksal iyi ve teknik gitar çalmaktadır ama daha değişik ve orjinal şeyler yapması ya da yaratması gerekmez mi? Malmsteen belki kendi içinde de kendini tekrarlıyor ama sonuçta bahsettiğimiz bu müzik türünü -kendi değimiyle "neo-klasik metal"-
Malmsteen bulmadı mı? Ağrlıklı sweep-picking tekniğiyle çalınan sololar sizin kulağınıza artık ne kadar alışılmadık gibi gelebilir.
Cem Köksal istediği yere gelme aşamasında çok büyük yollar kat etmiştir. Ama bunu yaparken kendi yaratılarına sadık kalmasını hepimiz isteriz. Malmsteen çalmak hızlı tekniğin oturmasından sonra çok kolay gelir.Malmsteen bir ekoldür ama gitar çalmak sadece Malmsteen'den ibaret diildir. Eğer Cem Köksal bizi uluslararası bir platformda temsil ederse bir gün onu tabii ki destekleriz ama o zaman dünya yaptığı müziğin esintilerine ve Malmsteen'e benzemesine nasıl bir tepki verir bilinmez...?