Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Türkiye'de İngilizce müzik.. Olacak şey mi???

• dEppİŞikK • 3 Şubat 2005 18:26 • #449481
    Bu grup ve insanlar bence özenti...
    Ne biliyim yabancı grupları falan dinleyip yapıyolar bi de özenmiyoruz aynısının daha iyisini yapıyoruz falan diye çıkıyolar piyasaya...
    türkçe de güzel müzik yapıyo bazıları(Demir Demirkan mesela..)

önceden de taklit ederlerdi ama bu kadarı ço fazla

sizcede öyle degil mİ???
  • craSSa • 3 Şubat 2005 19:11 • #449484
    Eee İngilizce evrensel bir dil ya arkadaşım, sadece Türkler dinlemesin, dışarıya da açılalım şeklinde yapanlar da var, özentiden İngilizce yapanlar da var. "Örövizyon'a" bile İngilizce şarkıyla katılıyorlar (bazı sevmediğim tipler, Sertaptır Atenadır falandır filandır), tepki verenlere "evrensel bir yarışma olduğu için" gibi süper geçerli(!) bir bahane sunuyorlar. E örövizyan bitti, bazıları birincilikten de aldıkları gazla hala İngilizce takılıyorlar. Şımarıklık diye buna denir işte. Ama Rock-Metal tarzına İngilizce daha bir gidiyor sanki. Bakınız Pentagram'ın Türkçe şarkıları. Bir tek Anatolia ve Bir sevildi Türkçelerden fakat İngilizce olanların çoğunu severim ben ve daha bir çok kişi. Biraz da dinleyici istiyor sanki İngilizceyi. Şarkıcılar da "Siz istediniz biz yaptık" moduna girip sıyırıyor tabi. İngilizce, olacak ama aşırıya kaçmamak şartıyla.
  • blitzkrieg • 3 Şubat 2005 19:33 • #449490
    bakın arkadaşlar
    bu işler harici gazel okumayla olmaz.
    ingilizce şarkı yapmak bir kere her babayiğidin harcı değildir . yaptın mı adam gibi yapacaksın ben sana benliğini unut demiyorum
    özentilik olayı daha çok belli bir yaş grubunda ve belli bir pskolojik ve sosyal konumdaki DİNLEYİCİLER İÇİN geçerli . bir de müzik yaptığpını zanneden bir kaç densiz, kendini bilmez . ben ingilizce hayranı değilim hatta pek sevmem yabancıdili.( iki tane konuşuyorum o ayrı :)...). şarkılar türkçe yapılabiliyorsa türçe ,ngilizce yapılıyorsa ingilizce yapılır. bu özellikle rock ve metal müzik için geçerli.
    zaten pop müziği unutun o müzik değil.
    ben de şarkı yapıyorum türkçe de ingilizce de.
    son olarak müzik melodidir yok ben melodi aynı olsun da türkçe olsun diyenler
    MERAK ETMESİN ZATEN SABAHTAN AKŞAMA KADAR YABANCI ÜLKELERDEN ÇALINTI ŞARKILAR DİNLİYORLAR.
    HAYDİ KOLAY GEGE . SİNİRLENDİM DE..
  • leeryan2911 • 3 Şubat 2005 20:34 • #449499
    onu bunu bilmem de DEMİR'e laf söletmem; işte o kadar!
  • HayalPerest • 3 Şubat 2005 21:02 • #449502
    yabancı müzik dinleme olayını şana şöyle izah edeyim. eğer bi yabancı müzik senin mp3 playerına kadar girdiyse o tüm dünyanın süzgecinden geçmiş gelmiştir. yani kaliteli olma şansı çok yüksektir. bitti.
  • Nofx • 3 Şubat 2005 21:16 • #449504
    Demire laf söyletmezmiş al söylüyorum..

Arkadaşım bana Demir demirkanın tarzını söylersen sevinirim bir de senin ağzından duyalım..Bu arkadaş önceleri Güyaa Metal(Pentegram ne kadar metal ise)yapıyordu.Bi albüm çıkarttı pop tu.Şimdi son albümünü çıkarttı oda güyaa Raq...Para kazanmak için yapmayacağı halt yoktur bu adamın.Bi sonraki albümünü rap çıkartırsa hiç şaşmam adam tarzını oturtamamış bi kere niye laf söylemeyim.
  • chazy_chazzz • 3 Şubat 2005 22:04 • #449513
    hayalperest güzel söylemiş... ya hem bir de senin türkçe güzel müzik dediğin şey demir demirkansa hiç yapmasınlar bence...yaa türkçe yapanda var yabancı yapanda bence bu özentilikten çok daha fazla insana seslenebilmek için yapıyordur..
  • eski_AKMAR • 3 Şubat 2005 22:09 • #449515
    grup kabus vokal"i

ben şu an bi grup kuruyorum ve gothic metal yapıcaz

türkçe yapıcaz

bu arada ing söylemek özentilik değil zaten ing söyleyen değil türkçe söyleyen türkiyede piyasa oluyo bu bence özentilik değil zaten ing evrensel bir dil türkiyede evrende bir yerde olduğundan bence ing söylmek çok doğal
  • Single_FACTOR • 3 Şubat 2005 22:18 • #449517
    müzik dilinin ingilizce ya da türkce olması ne farkeder?
    lütfen bu saçmasapan sözde milliyetçi tavırları bir kenara bırakın,eğer adam söyleyebiliyorsa ingilizce de çok güzel oturabiliyor şarkılara.
    öyle benliği unutmakmış biz türküz türkce müzik yapmak zorundayız gibi şeyleri bu kavramının içine sokmayın.
    eğer konu oraya geleceksede şunu söyleyeyimki kullandığımız lisan türkçe de olsa müzik armonisi batı altyapılarından oluşmakta.
    o zaman bu da özentilik değilmi?
    mesela 7 ses değil de 9 ses, hicaz-kurdi makamlar vs kullanalım
    hatta gitar vs de kullanmayalım onlar da batı enstümanı özentilik olur sonra.
  • cc_baran • 3 Şubat 2005 22:28 • #449518
    Single_FACTOR

+ 1000