-
Single_FACTOR
+ 1000
Noktayı koyduk galiba :)
-
hepinize + bilmem kaç lan ehueheuehee
kardeşlerim,müziğin dili farketmez,ırk-din-DİL vs ayrımlarına daima karşıyım..kürtçesi,lazcası,italyancası,ingilizcesi,almancası(rammstein ı çok severim bu arada:)) veya diğer hiç bi dili ayırmamak gerekir...hepsi bir.önemli olan bir müziğin ruha hitap etmesidir.saygılar
-
Olur olur,bütün diller güzel anam.
-
abi ben oldum olası şu özenti muhabbetini anlayamıyorum ya? kim karar veriyor kimin özenti olduğuna? kurul felanmı var özel bu iş için , boş muhabbet bunlar , özentilik nedemek? biri açıklasın bana , kelime anlamıyla birine özenmek ve onu taklit etmek değilmi? hepimiz ünlü olmuş insanlara özenmiyormuyuz onlar gibi enstrüman çalıp şarkı söylemeye çalışmıyormuyuz? yoksa siz millete özenti deyip duranlar çok üstün varlıklarsınızda bizmi bilmiyoruz pöh! yeter ya özenti özenti , sevmiyorum de güzel değil de git dinleme , Türkiyede İngilizce müzik olacak şeymiymiş oldu canım , çok kaliteli müzik yapıyoruzda sanki...hee birde benliğimizi kaybetmeyelim muhabbeti yapanlarada şunu söyliyeyim benliğimizi belkide kaybedecek en son ülkelerden biriyiz , azınlık psikolojisine giriyorsunuz , birinin çıkıp ingilizce şarkı yaptığında dinlediğimizde benliğimiz bozulacaksa benliğimiz olmasın zaten , laf değil icraat görelim madem ingilizce şarkılar yapanlara çıkıp özenti diyor bir insan önce bir eser meydana getirsin ondan sonra altına yazsın Türkçe müzik böyle yapılır diye bizde alkışa boğalım bağrımıza basalım...laf laf laf...
-
ya bunlar ingilizce şarkı yapmayı kolay sanıyolar heralde....sen ingilizce bilmiyorsan bestesini yaparsın şarkının üzerine sözleri kim yazacak...ya gideceksin ingiltereden amerikadan ünlü bir soz yazarı bulacaksın ya da sen ingilice şarkı sözler hakkında pek bilgin olmadığı halde ve diyelimki iyi derecede ingiliczenle oturup sabahlara kadar uğraşcaksın...hem kafiyeyi düşünceksin hem şarkının anlam bütünlüğünü vs vs vs..çok zor çok....yapana ne denilebilirki.!!!!
keşke herkes ingilizce oğrenebilse
-
beğenmiyorsan dinleme kardeşim!
canım ister türkçe dinlerim, canım ister ingilizce dinlerim, canım ister arapça müzik yaparım, canım ister sanskritçe şiir yazarım!
keyfimin kahyası mısınız?
insanlar birşeylere bok atmaya ne kadar da hevesli?
bu kadar mı kompleksliyiz?
özenti-mözenti ne bu ya? en iyi müzik benim dinlediğim diye birşey YOK! açın biraz ufkunuzu.
aynı yazıları okumaktan gına geldi artık!
-
değil
alakaya maydonoz bence
-
arkadaşlar çoğunuz yanlış anlamaya ne kadar heveslisiniz ya..
benlik falan mevzularına hiç girmeyin zaten. kimse size ing müzik dinlemeyin falan da demedi arkadaşın biri de bi şeylere bok atmaya ne kadar heveslisiniz deyip bize bok atmış sağolsun...
istediğiniz dilde müzik dinleyin ama türkiye de bu işi yapan grupların çoğunun gayesi piyasaya çıkmak, reklam yapmak vs...
özentilik olayı da başka bir topic konusu onu da açalım konuşalım ama burda değil
ya tabi güzel yapanlar da vardır arada ama bazı adamlar ing müzik yapıp söylemeyi çok bi şey sanıyo(petek le tarkandan bahsedenlerle konuşmam..:)).. sanki bu bir dereceymiş gibi çok övünüyolar_
benim söylediğim ing müziği bu kadar büyük bir derece ne bileyim bir değer yargısı haline getirmeyelim...
bunun sahte milliyetçilikle alkası yok ayrıca:::
-
Olmuştur zaten... Pentagram,Athena,Mor ve ötesi,Sertap Erener...vs gibi tanınan müzisyenler ve grupların ingilizce parçaları vardır. Popüler olmayan grupların ya da müzisyenlerinde vardır. İngilizce şarkı yazmak müzisyenin bileceği iştir...artık albümüne koyar,konserde çalar orası kendi zevkine bağlıdır ve kimse onun bu tavrını acımasızca eleştirmemeli.
Türkiye'de bağımsız ve her sektöre açık bir ülkedir ve bu hakkını müzikte de kullanabilir. Alman,Finlandiyalı ya da mozambikli bir grup ingilizce şarkı yazabiliyorsa Türk grup ve müzisyenlerde yazabilir. İngilizce 1950'lerden sonra artık Japonya'dan Afganistan'a kadar konuşulan ve tercihte 1. evrensel dildir. İngilizce müzik yapmaya gelince Türk'lere mi engel var sadece?
-
noktayı koyuyorumm
türkiyede ingilizce müzik bundan önce yapıldı,yapılıyor ve bundan sonrada yapılmaya devam edecek....