Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzikte felsefe nasıl olmalıdır?

• Decadence • 5 Şubat 2005 17:27 • #449685
    Felsefe bir çok olgunun başlangıcı olarak kabul ediliyorsa müziğe etkileri nasıl olmalıdır ve nasıl bir sevgi ve peşinden koşma yöntemi izlenmelidir?

İlgilenen arkadaşlar fikirlerini açıklama güzelliğini lütfetsinler...
  • Single_FACTOR • 5 Şubat 2005 17:54 • #449687
    şimdi buna cevap yazsak açıklamak ya da anlatmak için sayfalarca yazmak lazım. ayrıca konu net değil.hani mesela desen ki: müzik yaratıcılık mı? sistemmi? diye. o zaman daha iyi cevap verebilirim
  • Decadence • 5 Şubat 2005 18:05 • #449688
    Zaten amaç birçok insanın fikirlerini öğrenmek. İstersen 100 sayfa yazarsın. Herkesin fikri farklıdır ve buda alternatif yaratır. Ben müziğin sistem ya da yaratıcılık olduğuyla alakalı değil,insanların bu konudaki genel düşüncelerini veya izlediği felsefi yolları öğrenmek istiyorum. Konu genel,net değil değil... Amaç fikirleri paylaşmak ve farklılıkları algılayabilmek...
  • medussa • 5 Şubat 2005 18:22 • #449689
    müzik zaten ayrıntıdır bence ayrıntılar kalıpları oluştuturur belkide insanın şuuraltıdır müzik doğanın sesidir müzik senin benligiğindir.herkes farklıdır müzikte öyle milyonlarca ritm vardır
  • Decadence • 5 Şubat 2005 18:27 • #449690
    teşkkürler Medusa...=)
  • virtioz • 7 Şubat 2005 16:44 • #449860
    güzel bir soru!Bence müzik felsefeden de önce vardı.O yüzden felsefeye etkilerine bakmak lazım.Bakmayı denersek;müzik insanoğluna düşünmeyi sağlamış olmazmı ve bunun yanında insanoğluna bilmediği duyguları ve aklına yeni yeni gelen soruları da getirmiş olamaz mı?hatta bu soru gibi....
    Velhasıl,müzik çok yaşlıdır,gençletmek için yeni melodiler yeni rtimler yeni armoni döngüleri bulmak lazım.Aynılıktan ve tekrardan uzak durmazsak yaşlılıktan ölebilir...
  • Ktulu • 7 Şubat 2005 18:18 • #449866
    Müzik, insanın beynindeki "felsefe yapma dürtüsünü" harekete geçiren bi tetikleyicidir bence.

Ayrıca iyi seçilmiş bir müziğin insanın bu yolla zekasını da geliştirebileceğini düşünüyorum. En önemlisi de hayalgücü ve müzikle, hikâyenin, bir olayın ve/veya duygunun bütünleştirilmesi; ve bu olayların insanlar tarafından dinlenip, anlaşılıp yorumlanması.

Birçok insan dinledikleri "müziğin" etkisinde kalıyor. Ama pek az insan bi felsefenin etkisinde kalıp bu felsefe için müzik yapıyor. Bu yüzden "sanatın" felsefeyi doğurduğuna inanırım.

Amaç felsefeyse zaten bu yapılan propogandadan başka birşey değildir bence... Aynı şey sanatın resim, heykel, tiyatro, bale, opera vs. dalları için de geçerlidir benim kanaatimce. Eğer işin içinde bir fikir empoze etmek dürtüsü yatıyorsa insan zaten zorlandığığını hisseder bundan faydalanıyorken. Sanatta esas olan estetiktir. Kulağına, gözüne ya da her ikisine birden zorla dayatılmaya çalışılan şeyleri ancak fiziğimiz kabul eder. Bakarsın, duyarsın ama "hissedemezsen" hiçbir anlamı yoktur bunların.

• oqz • 7 Şubat 2005 19:35 • #449873
    Müzik, insanın beynindeki "felsefe yapma dürtüsünü" harekete geçiren bi tetikleyicidir bence.

Ayrıca iyi seçilmiş bir müziğin insanın bu yolla zekasını da geliştirebileceğini düşünüyorum. En önemlisi de hayalgücü ve müzikle, hikâyenin, bir olayın ve/veya duygunun bütünleştirilmesi; ve bu olayların insanlar tarafından dinlenip, anlaşılıp yorumlanması.

Birçok insan dinledikleri "müziğin" etkisinde kalıyor. Ama pek az insan bi felsefenin etkisinde kalıp bu felsefe için müzik yapıyor. Bu yüzden "sanatın" felsefeyi doğurduğuna inanırım.

Amaç felsefeyse zaten bu yapılan propogandadan başka birşey değildir bence... Aynı şey sanatın resim, heykel, tiyatro, bale, opera vs. dalları için de geçerlidir benim kanaatimce. Eğer işin içinde bir fikir empoze etmek dürtüsü yatıyorsa insan zaten zorlandığığını hisseder bundan faydalanıyorken. Sanatta esas olan estetiktir. Kulağına, gözüne ya da her ikisine birden zorla dayatılmaya çalışılan şeyleri ancak fiziğimiz kabul eder. Bakarsın, duyarsın ama "hissedemezsen" hiçbir anlamı yoktur bunların.

aynen katılıyorum, ellerine sağlık Ktulu abi kesinlikle bu konudaki tüm düşüncelerimi yazmışsın :)