-
yani ilk rock müzik kimle ortaya çıktı ve bu kişi ya da grup kim
-
kimle bilmiyorum ama blues tüm müziklerin babası!!!
-
ya ne biçim bi soru kardesim bu. herkes birbirine giricek simdi. biri bi tane metal grubu söylücek öbürü ona laf aticak. sana göre blues babasi ona göre metal bana göre punk. allah allah ...
-
rock müzik ilk rock n roll ile başladı arkadaşlar bunu bilmeyen yoktur. onun kim ile başladığını söylememe gerek yoktur bence ama yine de söyleyim Elvis Presley
-
Elvis Presley
-
tabii ki Elvis ama Elvis'ten sonra rock bayagi degisti, sertlesti bence
-
tarihteki hemen hemen bütün rock'n roll grupları bluesdan etkilenmiştir hatta blues bile çalmışlardır(bakınız:rolling stones.bu grup ismini bir blues parçasından almıştır) ayrıca dünya müziğinde önemli etkileri olan beatles da gençliğinde blues çalmıştır.cazda bluesdan çıkmadır,pop cazdan gelmedir,rock'n roll bluesdan,rock rock'n rolldan.....yani olay bir fanatiklik değil sadece bu müziği ilk yapmaya başlayan adamların bluesdan etkilendiğini ve besleniğini söylüyorum ben
-
o kadar derinlere dalarsak blues nerden geldi deriz.. tarih öncesi devirlere kadar çıkarız yani:)rock rock'n roll un kısaltması gibi kullanıldı önceleri. bu da 60lardaydı beatles zamanında.. Rock'n roll da bill haley ile başladı diye biliriz. Gerçi o zamanlar Rhytm and blues diye geçiodu.. biraz da zenci müziği sayılan Ryhtm and blues'un beyazları korkutmaması için kullanılan bi isimdi rock'n roll:) e blues dan geldiği doğru ama kelime olarak rock diye geçmesi rock'n roll a folk motiflerinin eklendiği 60lı yıllara denk geliyor..
-
Sonuçta bu tarzların tümü, Amerika'ya zorla getirilip köle edilen zavallı zenci kardeşlerimizin kendi aralarında türettiği bir müzik tarzından kaynak alır. Ben bugünkü müzik piyasasına baktığımda Zencilerin Beyazlardan öc aldığını düşünüyorum. Her konuda Amerika'yı temsil ediyor adamlar :) Şiddetle izliyorum :P
-
Rock Müzik jimi hendrix, led zeppelin, deep purple ile baslad1 arkadaslar, rock'n roll sadece küçük bir müzikal kal1p bulundurur ama güzeldir ama yinede rock müziin baslang1c1 içinde kendi ad1ma sayamayaca1m.. kal1n sagl1cakla..