Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Arabesk nedir? Ne degildir?

• Black Exodus • 11 Şubat 2005 02:36 • #450569
    iyi midir? kötü müdür? merak ettim..ülkem rockerlari ne düsünür??
    iyiyse kimleri dinlersiniz? kötüyse neden..vs..vs..

ben sahsen ibo hayraniyim..eski sarkilari cok damar..
  • heimdall • 11 Şubat 2005 02:53 • #450570
    Arabesk rock vb birçok müzik türü gibi isyan amaçlı çıkmıştır ama Türkiyede çıkmasına rağman Türk müziği temelini değil daha çok arap müziği temelini almıştır zaten adı da buradan gelir!
    ilk zamanlarda orhan gencebay ve ferdi tayfur gibi sanatçılar tarafından yapılan ve orhan gencebay tarafından bulunan bir müzik türüdür ancak zamanla yozlaşmıştır ve basit,yüzeysel duygu sömürüsünü ve esas olarak bundan para kazanmayı hedefleyen bir tür olmuştur yani poplaşmıştır!hatta bu türün en eski sanatçıları bile modaya uyup bu yozlaşmanın bir parçası haline geldiler!
    ben orhan gencebayın eski bir kaç parçasını severim ama arabesk dinleyen biriyim diyemem ve genel anlamda sevmediğim bir sahtelik içerir bana göre arabesk!
    varoşları ve ezilmişliği kullanır,cehaleti ve fakirliğin verdiği ezikliği bir üstünlük olarak yansıtarak ve sömürerek topluma zarar veren bir yaşam tarzını oluşturur!
    benim bilgimle anlatabileceklerim şu an için bu kadar gerçi çok şey konuşulur ama özet olarak bu kadar umarım yeterlidir!:)
  • Black Exodus • 11 Şubat 2005 03:05 • #450571
    Aslinda ben sözlük anlamini sormamistim..Gercek arabeskten bahsediyorum..Simdikiler fantazi-arabesk (o da neyse) yapiyorlar..Arabesk dusmani deqilim..Bugun Türkiye'de inanilmaz arabesk dinleyen bir kesim var..Ben de arabeskçiyim diyemem ama saygi duydugum bir kaç isim de yok degil..Ne de olsa "oriental" bir toplumun çocuklariyiz..Yani inkar etmemiz, arabesk müzigin Türkiye'de varolmadigi anlamina gelmez..
  • thriller • 11 Şubat 2005 03:18 • #450572
    arabeski inkar eden yoktur heralde..ben dinlemem ama eğer güzel bişey olursa mp3 olarak bulunur bilgisayarda :) örneğin ibo veya ebru gündeş(gerçi bu fantazi) yani gidipte kasedini almam ama ..
  • Nofx • 11 Şubat 2005 03:52 • #450578
    arabesk insanın kendine yakışanı giymesidir..Çok rerörerö oldu...
  • Black Exodus • 11 Şubat 2005 03:53 • #450579
    rerörerö den kastettigin kofti filan mi:)
  • heimdall • 11 Şubat 2005 04:14 • #450581
    yok ben de sözlük anlamını yazmadım sadece dün ne olduğunu,bugün ne olduğunu ve benim yorumumu da yazdım!:)
    ama dediğim gibi sevmem ve Türk müziği olarak görmem çünkü değil(hani bazıları bu bizim özümüz bizim müziğimiz diyor onlara itafen)ama benim bütün bunları söylemem bile böyle bir müzik ve yaşam tarzının varlığını kabul ettiğim fakat beğenmediğim anlamına geliyor!
  • Nofx • 11 Şubat 2005 04:50 • #450582
    Hayır rerörerö kofti falan demek değil..:??
  • Black Exodus • 11 Şubat 2005 05:23 • #450583
    e bi açikla da aydinalanalim yahu..
  • fidelio • 11 Şubat 2005 09:21 • #450586
    Orhan Gencebaydır, Ferdi Tayfurdur, Cengiz Kurtoğludur...
    arabesk türkiyelileştirilmiş blues müziğidir.
    arabesk minibüs müziği değildir.