Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Arabesk nedir? Ne degildir?

• AYŞA • 11 Şubat 2005 10:11 • #450587
    ?????

düşüncelerinize saygım sonsuzdur.kimsenin sataşmayacağını umarak yorumumu yazıyorum.
    "arabesk"
    arap müziğinden esinlenilmiş,
    zirvede kalan,
    bazı insanların kendilerine işkence yaparak dinlediği,
    bazılarınınsa efkarlanınca mırıldandığı
    bilgisayarımda hiç bir zaman bulundurmadığım halde bütün şarkılarını ezbere bildiğim bi tür.
    açıkcası sevmiyorum,
    dinlemiyorum
    nasıl ezberlediğime bi anlam veremiyorum.
    Ayrıca "ORHAN GENCEBAY" arabesk müzik yapmıyor.(kendisi bizim komşumuzdur)..
    ORHAN GENCEBAY türkçeyi en iyi şekilde kullanan,Türk müzik sanatçısıdır(bu nasıl oluyosa:)anlayın işte..
    ayrıca arabesk dinleyenlere saygım sonsuz ama Türkçemiz bu kadar saptırılmaz ki
    Türkçenin dejenere edilmiş hali oldu çıktı..
    o boğazdan çıkan hııggg gıhhhhhhh sesleride beni öldürüyo:(
    bakınız:
    heglvanı yereemmm işşallahhh senen
    helvanı yerim inşallah senin :)
    sapıttım ya
  • Nofx • 11 Şubat 2005 13:23 • #450635
    rerörerö insanın kendine yakışanı giymesidir....puahhahaha
  • The_Luger • 11 Şubat 2005 13:30 • #450639
    Bence arabesk yara kabuğunu soymak gibidir. Canınız acır ama yapmak istersiniz. İşte arabesk dinlerken de insanın canı acıyo sevdiği falan geliyo aklına ama hala dinliyo. Arabesk tamamiyle aşkla ilgili bişey bence ve o kadar da kötü değil. Özellikle Orhan Gencebay'a bayılırım
  • AYŞA • 11 Şubat 2005 13:33 • #450641
    düşüncelerinize saygım sonsuzdur.kimsenin sataşmayacağını umarak yorumumu yazıyorum.
    "arabesk"
    arap müziğinden esinlenilmiş,
    zirvede kalan,
    bazı insanların kendilerine işkence yaparak dinlediği,
    bazılarınınsa efkarlanınca mırıldandığı
    bilgisayarımda hiç bir zaman bulundurmadığım halde bütün şarkılarını ezbere bildiğim bi tür.
    açıkcası sevmiyorum,
    dinlemiyorum
    nasıl ezberlediğime bi anlam veremiyorum.
    Ayrıca "ORHAN GENCEBAY" arabesk müzik yapmıyor.(kendisi bizim komşumuzdur)..
    ORHAN GENCEBAY türkçeyi en iyi şekilde kullanan,Türk müzik sanatçısıdır(bu nasıl oluyosa:)anlayın işte..
    ayrıca arabesk dinleyenlere saygım sonsuz ama Türkçemiz bu kadar saptırılmaz ki
    Türkçenin dejenere edilmiş hali oldu çıktı..
    o boğazdan çıkan hııggg gıhhhhhhh sesleride beni öldürüyo:(
    bakınız:
    heglvanı yereemmm işşallahhh senen
    helvanı yerim inşallah senin :)
    sapıttım ya
  • heimdall • 11 Şubat 2005 13:38 • #450644
    ?????

Ayşa şuna katılıyorum orhan gencebay ve ferdi tayfur(ama ski halleri)
    arabesk ise diğerleri değil ki bu böyle çünkü bu türü orhan gencebay bulmuştur eğer,diğerleri arabskse orhan gencebay ve ferdi tayfurun eski halleri arabesk değil!
  • bimilyon1 • 11 Şubat 2005 15:37 • #450690
    yıllarca stüdyolarda arabesk müziği yaptım. yaşım ilk çıktığı zamanlarda nasıl yapıldığını bilmeye yetmiyor ama şu an için büyük bir çoğunluğu müziği hiçbir şekilde bilmeyen insanlar tarafından yapılan bir müziktir. intro, aranağme ve kontrşanların da kullanılan sazlar (keman, ney, bağlama vb.) %90 olarak arap müziği ezgilerindedir. fakat arap müziği de tarihte türk müziğinden etkilendiği için ülkemiz içinde kendine kolayca yer bulabilmiştir. kolay ve anlaşılır olması yüzünden de tutulmuştur. (pop yani popüler müzik kültürü deniyor buna da). şahsi olarak sevmiyorum.
  • fidelio • 11 Şubat 2005 16:02 • #450694
    Orhan Gencebay arabesk yapmıyor demek neden moda bilmiyorum (başka yerlerdede duydum hatta birisi orhan gencebay çok enstrumanla çalışıyo diye arabesk yapmıyo demişti:) arabesk kötü bişeymiki? orhan gencebay türkiyedeki en iyi müzisyenlerden bence ve arabeski yaratanlardan, ondan sonrakiler seninde yazdığın gibi "heglvanı yereemmm işşallahhh senen" şeklinde saçmalasalarda o türkçeyi gayet düzgün kullanan arabeskçidir.
  • grungeforever • 17 Mart 2005 22:42 • #455827
    arabesk ilk yıllarında baba bi tarzdı İsyan,başkaldırı gibi temaları işledi ve kente adapte olamayanların sesi oldu.Sonra popüler kültürün parçası halşne geldi ve bitti
  • Kanpp • 18 Mart 2005 18:21 • #455977
    arabesk bir yaşam tarzıdır...
  • Glorfindel • 18 Mart 2005 21:47 • #456000
    aha

Arabesk,içinden çıktığı taşra kültüründen bir türlü kopamamış,aşk acısı çekmeyi çok büyük ve erdemli bi olay olarak gören,bunun için kendini jiletle doğramaktan bile çekinmeyen belkide ülkedeki genç nüfusun çoğunluğunu oluşturan insanların yaşam tarzıdır.ya da ne bileyim öyle bişey olmalıdır.