Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

amatör rock gruplarının bitmeyen çilesi...

• Serpent_King • 15 Şubat 2005 16:19 • #451267
    Bir sürü insan zamanlarından aşırıp müziğe duyduğu sevgiyi başkalarına da ulaştırabilmek için grup kuruyor ve konserler vermek kendini geliştirmek istiyor.

Bunların desteklemek amaçlı internet siteleri açılıyor.Fakat sanki göze ters gelen şeyler meydana geliyor gibi bu sitelerde.Grupları eleştirirken kullanılan üsluptan öte , grupların müzik diğilde sanki 20 yıllık gruplarmış gibi kullandıkları kelimeler , şarkı isimleri , grup isimleri gibi anlamsız yönleri eleştirilip , bu gruplar için kötü tanımlaması yapılıyor.Oysa ki bu insanların gelişmesi ve yanlışlarını düzeltmeleri için daha akılcı bir tutum sergilenmesi gerekmez mi ?

Bazen bu sitelerin grupları desteklemek yerine , yanlızca kendi arkadaşlarının kurdukları grupları yüceltip diğerlere bok atılmasına göz yumduklarını düşünmeden edemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz ?
  • Single_FACTOR • 15 Şubat 2005 16:26 • #451271
    Müziğinizi kendiniiz için yapmıyorsanız Eleştirinin iyisine de kötüsüne de saygı duymalısınız.
  • Serpent_King • 15 Şubat 2005 16:31 • #451273
    ben iyi kötü eleştiri münakaşası yapmak istemiyorum lütfen yazdıklarımı anlayarak okuyun çok grubun bahsettiğim şeyden rahatsız olduğunu bildiğim ve bilmeyenler bilsin diye yazdım bu başlığı.

Eleştirinin üslubu ve amatör bir grup için değinmesi gereken asıl mevzular ne olmalıdır ... şunun üzerinde duralım lütfen.!!
  • Lindsay • 15 Şubat 2005 16:38 • #451276
    Tamamda, elestirirkende amatör gruplara saygi duymak gerekmiyormu
    insanların gelişmesi ve yanlışlarını düzeltmeleri için daha akılcı bir tutum sergilenmesi gerekmez mi

adam gibi elestir, b.k atacagina yardimci ol hic olmazsa...
  • bimilyon1 • 15 Şubat 2005 17:58 • #451304
    ya eleştirilere açık olacaksın ya da yapmayacaksın bu işi. imkanlar falan yoktu para bitti gibi bahaneler bulmayacaksın. adam gibi yapacaksın.
  • Nem • 15 Şubat 2005 18:05 • #451305
    Eleştiriye açık olup olmamak değil, eleştirinin kalitesinden bahsediliyor burada.

Yani sizin nick'inizin aynı zamanda grubunuzun adı olduğunu varsayarsak, "neden grubunuzun adını birmilyonbir yazmadınız da bimilyon1 yazdınız? siz kötü grupsunuz, bir işe yaramazsınız!" şeklinde saçma sapan, hiç bir yapıcılığı olmayan eleştirilerden bahsediliyor..
  • bimilyon1 • 15 Şubat 2005 18:15 • #451311
    dikkat edersen ben isim şarkı ismi falan gibi boşşeylere girmedim yalnızca yapılan ortaya konulan iş bahabında konuştum
  • thriller • 15 Şubat 2005 18:32 • #451317
    ya 5 kişiden oluşan bir grup nasıl oluyoda studyo parası bulamıyo bende onu anlamıyorum.tamam fakir bir ülkede yaşıyoruz ama bu kadar da değil heralde ya....
  • Nem • 15 Şubat 2005 18:39 • #451318
    Ben de ondan bahsediyorum zaten. Konuyu yanlış yere götürüyorsunuz. Grubun eleştiri kabul edip etmemesi değil problem.

Serpent_King
    Grupları eleştirirken kullanılan üsluptan öte , grupların müzik diğilde sanki 20 yıllık gruplarmış gibi kullandıkları kelimeler , şarkı isimleri , grup isimleri gibi anlamsız yönleri eleştirilip , bu gruplar için kötü tanımlaması yapılıyor.
  • bimilyon1 • 15 Şubat 2005 18:42 • #451319
    cevabı çok basit. pazarlık yaparız fiyatı düşürürüz diyolar ama evdeki hesap çarşıya uymuyo ve dandik bi stüdyoda dandik aletlerle dandik tonmaysterle bi sürü dandik sanat eserleri ve bahaneler çıkıyo ortaya.. keh keh..

not: 9 senelik stüdyo deneyimi..