-
Süha kızdığına göre bişey vardır bu işte diyorum.
Henüz bahsettiğin olayı incelemedim ama nasıl bişey olduğunu veya nerde olduğunu tahmin edebiliyorum. Birazdan açar bakarım.
Ama okumadan önce şunu söyliyim:
Garajdaki birçok grup, sadece kendi arkadaş çevresi tarafından destekleniyor. Neden bilmiyorum ama ya başka grupların elemanları ya da o grupta arkadaşları olanlar ve onların arkadaşları (!!) :) diğer grupları rakip olarak ve önlerinde bir engel olarak gördüklerinden olumsuz eleştiride bulunarak o grupları yıldırmaya çalışıyorlar. Ben sizin grubunuz olan Constantinopolis için böyle eleştiriler gelebilmesine şaşırmadım. Sizi kendine rakip olarak görebilecek gruplar var burda. Ama yaptıkları çok yanlış. Bunun ilk örneğini YardımlaşaROCK I 'de görmüştüm. Belli gruplar sadece kardeş gruplarının mükemmel, hatta şahane, süper, harikulade,dehşetötesi olduklarını vurgular, hatta bas bas bağırırken diğer gruplara saçma sapan bok atmalar olmuştu. FlashRoyal'e bile birçok olumsuz eleştiri gelmişti bunu hatırlıyorum. Yok çok yumuşakmış, yok bilmemneymiş.. (Benim de Flashroyal'de beğenmediğim bi nokta var ama bunu her seferde üzerine basa basa söylüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Eleştiri amacımı herkes biliyor.)
Aslında isim vermek istemiyordum ama insanlar abartıyolar bu işleri. Şu anda tabiri caizse "piyasa yapmış" garaj gruplarının geleceğini pek iyi görmüyorum. Çünkü sadece kendi arkadaşlarının destekleriyle gidiyolar. Eğer dışardan da ciddi manada destek almaları ve konserlerine artık sadece garajdan insanların ya da o anda şanseseri orada bulunan insanların gelmelerini istemiyorlarsa oturup bu konu hakkında ciddi ciddi düşünmeleri ve "biz ilah grubuz" havasından arınmaları gerekiyor. Bu grupların içinde gerçekten kendini bilen ve gruplarına çeki düzen verebileceğini düşündüğüm insanlar var. Umarım önceki "garaj grupları" yazım gibi bu yazım da insanların bön bön bakışları ve "ne diyo bu lavuk" dermişçesine düşünüp umarsızca mouse'larını sayfanın başka yerlerine tıklayan insanlar yüzünden eriyip gitmez.
Bunlar önemli konular ve amaç karizmadan önce "müzik" yapmaya çalışmaksa zaten böyle olması gerekiyor. Zaten 1000 kişiye yapılan karizmayla kimse para falan da kazanamaz :)
Evet aslında benim kendi grubum da bu tür eleştirilerden nasibini aldı fakat buraya bu topici açmamın sebebi benim grubumun ki gibi bir sürü grubun bu tip ataklara ve saldırılara maruz kalmasıdır.Yani sanki yardım amaçlı açılan siteler "köstek" olma yolunda ilerliyor gibi geliyorlar bana.Bir insanın bir grupta beğenmediği yüzlerce şey olabilir fakat , muhtemel nedenlerden birisi "kıl oldum" , "tipleri yok" , "Grubun ismi kötü" filan gibi nedenler olunca ister istemez lanet filan okuyabiliyoruz.Amatör bir grup profesyönelliğe adımını atarken zaten yapımcılar onların bu tür hatalarını görecek , gerekli iyileştirmeleri yapacaklardır.Burda önemli olan şey dinleyici kitlesinin daha çok grubun müziğindeki özellikleri eleştirir bir hale gelebilmesidir.
Mesela ktulu akadaşım FlashROyal örneği vermiş çok güzel bir örnek.Adamlar çıktılar yardımlaşarock ta çok güzel bir performans sergilediler bana göre ve ben beğendim kendilerini.Ama bir çok insan isimlerinden , tiplerinden filan ötürü olay yerinde sıcağı sıcağına tepkilerini dile getirerek nasıl bir eleştirme yeteneğine sahip "dinleyici" olduklarını gösterdi...
Bu tipteki eleştirileri takmamak da tabi ki grupların elinde diyebilirsiniz ama çoğu zaman heves kırıcı olabiliyor bunlar.Ve bence bir kere dinleyip çöpe atmaktansa 100 kere dinleyip neler kazanabileceğimizi düşünelim amatör gruplardan...
-
+1
serpent_king öyle diyosan öyledir abi!!! stüdyo parası meselesine gelince durun abi! biz bikere m.köyden tünele ordan tekrar şişliye kadar yürümüştük ve dört arkadaş bi simit parası çıkarıp yiyememiştik... hey gidi günler gerçi stüdyoya girdiğimiz zamanlar paranın bol olduğu zamanlardı ama bazen açıkta kalıyo insan! bu ülkede müzik ve müzik yapan insanlar için olumlu hiç bişey yapılmıyo ki abi buyüzden yakınmayı kesin! bak millet manga diyo başka bişey demiyo şimdi! niye! herifler cool tabi. yahu ben ne anlatıyorum bu dertler bitermi sanki...
-
Manga denilen gruptan çok daha "cool" gruplar var garajda ama dediğimiz sebeplerden dolayı bu insanları kimse tanıyamıyor.
Hatta bazıları kendilerinin tanınmalarını engelliyolar ama farkında değilller bunu yaptıklarının.
+4 taco bonus verdim bu laflara...frp ciler bilir :P
-
ktulu sana katılıyorum abi
bence amatörlerin bir yanlışıda birşeyler yapmaya başladıklarında hemen hayallere kapılıp uçuyolar göklerde. sonra yedikleri ilk tokatta sönüp artık hiçbirşey yapmıyolar.
bir ikincisi özgün olma çabasından ziyade piyasa ne bekliyosa onu yapma amcı var ve daha kötüsüde artık çürümeye yüz tutmuş türkiye gibi bir ülkede asla yapılamıcak müzik türlerinin peşinden kör gibi koşmaları.
bence asıl sorun piyasada değil insanda aha örneği sevmesemde manga
-
Ben de sana katılıyorum :)