-
bu besteler hani enstrumanlarla çalınıyo dimi?
ilk sevgilimin adı besteydi o da sarışındı zaten bütün kız arkadaşlarım sarışındı keh keh
-
aç1kças1 enstrumantalle söz yaz1lm1s bir sark1y1 kars1last1rmamal1. zira ikisine de ayn1 derecede emek harcanmal1 ve harcan1yordur. bana sorarsan1z sözü olan her sark1 enstrumantal de yap1labilir, tersi de olabilir. önemli olan iyi anlatabilmek. içindeki ç1kmazlar1 ya da coskular1 anlatmak için o kadar yol var ki. yaln1z vokalin anlatabilme gücü baska enstrumanlara kayd11 için hem enstrumanlar1 iyi kullanabilmek hem de dinleyiciyi anlatmak istedigin nehrin içine atabilecek kadar müzikal bilgiye sahip olmak gereklidir. ki_isel bilgilerine k1sayol veren arkadas1m bu konuda hakl1. ama yavuz çetin'in propaganda filmi için yapm1s oldugu "dünya" adl1 parçay1 dinlerse san1r1m biraz abartm1s oldugunu belirtmeme al1nmayacakt1r....
-
ben de kafamda çok yaparım saatlerce düzenlemesini yaparım ama nota bilgim sıfır olduğu için asla kağıda dökemem. Mozart'tan tek eksiğim de bu zaten :)
ama cidden büyük bir sorun bu benim için asla dökemiyorum onları ve kaybolup gidiyolar zihnimden.
-
ya enstrümental müzik deyince içimde bişeyler başlar direk satriani, vai,gilbert,halen,clapton,johnson,malmsteen,santana dinleyesim gelir bir günüm oyle geçer ertesi gün daha da dinlerim, ertesi gün dahada... enstrümental müzik hayattır, ağznızla ifade edemediinizi, bir anlık duygularınızı,korkularınızı,sevinçlerinizi,hisssettiiniz biçok şeyi notalar sayesinde ortaya koymaktır , bazen saatlerce yatağıma yatıp elime gitarı aldıım olur günün yaşanan olaylarını düşünürken sürekli melodiler çıkar ellerimden, yaşadıınız korkuysa tırsak dokunursunuz klavyeye zor çalarsınız ama çıkan melodiler sanki ogün yaşadıklarınızı özetler, kızgın bi günse deli gibi hızlı çalar aradan sert bentler, keskin slide lar ya da asabi hammer-pullar göze batar, bunalım gününüzde iseniz olaya minör kalıplı arpejlerle girer uzandıınız yerde sızar gidersiniz... işte enstrimental boyledir, merak saran hiçbi zaman bırakamaz tadından geçemez, nitekim büyük ustalar herzaman yaşadıklarından etkilenerek boyle parçalar yazmışlardır...
kalın sağlıcakla..
-
bu ülkede enstrümantal müziği pek takan yok.kralını yapsan bile işin zor.bu şarkı saplantısını anlayamadım bi türlü.herşey sözden mi ibarettir ya..yetti be! benim de enstrümantal çabalarım var ama pek az kişi dinlemeye yelteniyor.madem şarkı denen biçime,yani söze böyle aşırı bir merakları var,o zaman neden şiir okuma tembelleriyle kaynıyor ortalık? ezgiler illa söz ile birleşince mi adam oluyor? anlamak zor yani.sana başarılar ve bol sabır dilerim.
-
valla güzel bişey özellikle doğaçlama tekniğiyle ortaya akıl almaz melodiler,parçalar çıkıyor...
-
Açıkçası ben enstrümantal çalmayı çok daha fazla seviyorum.
Neden mi?
Bir şarkıda duyguları kelimeyle ifade etmek daha direkt geliyor. Sadece enstrümanınla ifade etmenin zorluğu daha çekici benim için...
-
kesinlikle aynı fikirdeyim.