-
Bu yedikule zindanlarında yapılan konserde kurban sahneye çıktığında insanın dışkısını donduran bi soğuk vardı :)bu soğukta adamlar hiçbişey çalamadılar sadece salak saçma gürültüler çıkıyordu ..ve dediler ki soğuktan sürekli gitarların akoru kaçıyor..bu doğrumudur acaba? yani mantıken genleşme prensiplerine göre doğru gibi geliyor ama buna dayandırılarak da söylenen sıkı bir yalan olabilir gibi geliyor bana ... burada bu muhabbetlerden anlayan birileri vardır elbet ?
-
kaçabilir de o kaçan şey akor değil "akord"..yani genleşme veya büzüşme diye bişey var lisede öğretiyolar,o doğa olayları hakim bu konuya..
-
kurban bunca zaman calıp söyledi de konserde mi beceremidelr?bence yalan değildir.zaten gitarlar özellikle elektrolar ısıdan cabuk etkilenir,tum muzik aletlerinde de böyle genelde.
-
pardon pardon gerçekten büyük bi hayvanlık yapmışım harbiden akor başka akord başka tabi ki de.. kusıra bakmayın kafam dalgın biraz.
-
sıcaktan soğuktan kaçar. nemden etkilenir vsvs.
bir tek teller diyl gitarda soğuk ve sıcaktan nemden kuru havadan etkilenir.
-
Özellikle petek yanına falan koydunmuydu gitarı 10 dakka durmadan kaçar.:PBenim akordumu apo yapar...Çok rerörerö dür....:)
-
Soğuktan akordum kaçtı. Biri beni yeniden akord etsin :)
(Bu mesaj kime acaba?)
:)
-
kaçar tabi hem sen sadece kurbanı dinledin galiba...
bir iki grup dışında çoğunun akordu kaçıyodu belli etmiyolardı sehirciye çoğu ama gitar çalan sehirciler anlıyordu tabi...
-
soğuktan akord elbette kaçar.hatta soğuk olmasa bile bazen şarkının ortasında bile kaçar işte o zaman ustalık giriyo devreye.bunda da kalvyedeki notaları hatmetmek gerekiyo:)
-
öyle bi kaçiyor ki hem de, ben bi kere radyatör ün yanına bırakmıştım gitarı, bi çıkardım E den C# ye akortlanmış gitar komple. o gün bu gündür C# de çalarım.. :)