Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

nightwish dinleyeniniz var mı?

• lacunacoil • 27 Şubat 2005 22:59 • #453251
    efendim konumuza dönelim!!!

ONCE albümünü tavsiye ederim
  • Ktulu • 28 Şubat 2005 12:15 • #453303
    Müzikte zenginlik

Ayrıca şunu da belirtiyim:

Nightwish bildiğim kadarıyla metal grupları arasında en çok satan grup. Cradle Of Filth'ten bile geniş bi kitleye sahip. Bunu en çok kızların da en az erkekler kadar Nightwish hayranı olmasına bağlıyorum. Nightish'in klavye, soprano bir vokal ve tek, sert ve melodik bi gitarı olmasından dolayı böyle büyük bi kitleye hitap edebildiğini düşünüyorum.

Çok enteresandır ki 5 sene öncesine kadar dünyada metal, thrash ve heavy hakimiyetindeyken son 5 senedir power ve black tartışmasız en çok dinlenilen ve tutulan tarzlar oldu. Bunu da müzik teknolojisinin de artık iyice gelişmesine ve stüdyo kayıtlarında yapılan hilelerin artık canlı performanslarda da sergilenebilmesine bağlıyorum. Artık klavyesiz bir metal grubu piyasada çok kolay tutunamayacaktır. En azından bunun için çok sağlam ritmler, melodiler, riffler, davul atakları, vokalde büyük farklılıklar gerekiyor. Tabi bunları sağlayan gruplar zaten kendilerini belli ediyorlar.

Ancak bir çok kişinin aksine klavyenin metal müziği çok daha zenginleştirdiğini ve yeni boyut kattığını düşünüyorum. İleride diğer mizk aletlerinin de metal grupları tarafından kullanılacağını düşünüyorum. Şimdi bazı örneklerini gördüğümüz gibi (keman, çello, flüt, ney, hatta zurna gibi...)
  • a_lost_soul • 28 Şubat 2005 18:11 • #453333
    Dinlerim,severim ama hastası falan değilim.Mesela çok sevdiğim gruplar veya parçalar benim için müzik olmaktan çıkıp farklı bir boyuta ulaşır(Anathema).Nası anlatsam bilemiyorum ama Nightwish de bunu yakalayamadım-henüz-.
  • --gözyaşı-- • 28 Şubat 2005 19:07 • #453342
    he he var var

dinliyorum dinliyorum hatta gothic metal yapıyorum ve nightwish cover"leri çalıyoruz yeterlimi?
  • blitzkrieg • 28 Şubat 2005 20:09 • #453357
    Müzikte zenginlik

ben tarja ya aşığım bu yetermi :
    (sesine tabiğiki)
  • MeDuSa_62 • 1 Mart 2005 09:39 • #453370
    Müzikte zenginlik

evet...beni en kafayı yedirten olay ise...şim di piyasa olan bir çok bok grubun(isim vermek istemiyorum zaetn anladınız....adını bir daa duyarsam kuscam çünkü..)....başharfi e::::P işte bu grubun solistinin...gothic in ilahı olarak gösterilmesi:///...laa tarjanın yanında bok yemiş insaaan!!!...senin neyine gothic!!!!.....allam atırdı gene tepemin tasını........hrrrrrrrzzzz://
  • Nightwish • 1 Mart 2005 14:28 • #453409
    BEN ŞAHSEN HİÇ NIGHTWISH DİNLEMEM =)

Hatta nicki Nightwish olan arkadaşlar var :) Yakaşık 1 hafta nce msn'imi açtığımda 3 kişinin nickini Nihgtwish görünce dumur olmuştum bunu da güzel bi anı olarak konuya serpiştiriyim daha tatlı olsun :)

Hatırlanmak güzel şey,,, böhüy böhüy duygulandım =) Lem Tuncay kimmiş o benim nickimi kullanan hainler,,, söyle hemen vereyim cezalarını =)

Eveeet şimdi yeşilsincap kardeşimizin sorduğu soruyuda cevaplayalım elimiz değmişken,,,
    Ben şahsen hiç Nightwish dinlemem ve türkiyede de dinleyen olduğunu zannetmiyorum =) (Bu yazdıklarımın hiçbirisi yeşilsincap kardeşimizle dalga geçmek için diildir yanlış anlaşılmasın lütfen,,, sadece eğlendim biraz kendimce...
  • erdyy • 1 Mart 2005 16:03 • #453422
    efendim konumuza dönelim!!!

olma mı???nediyosun:))))forum biraz garip olmus.dinleyen 'evet'yazsın haaa!!!!!!!!!!!!
  • Ktulu • 1 Mart 2005 16:07 • #453425

ueheuheue....

Ya birini sildim şimdi zaten diğeri de bikaç gün kullandı değiştirdi :)

Bu arada Epica'dan bahsediyosun heralde Medusa :)

Epica'nın vokalistiyle Tarja'nın vokalistliği arasında dünya kadar fark var. Tarja tüm metal grupları arasında en iyi kadın vokaldir bence. Yalnız Epica'nın vokalistinin de henüz 16 yaşında olduğunu söylersem sanırım insanların bu tepkisinin sebebini de anlarsın :)

(İnternetin yalancısıyım)
  • Nightwish • 1 Mart 2005 22:50 • #453500

Yok abi o Evanescence den bahsediyo,,, hani Amy Lee yi gothic kralice ilan etmişlerdi ya onu diyo(ne salak millet),,, komik ama gerçek,,, naaparsın... =)