Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

"...And Justice For All" vs "St. Anger"

• mjollnirian • 4 Mart 2005 10:45 • #453922
    on yaşında metal dinlemeye başladığımda çoğu kişi gibi ilk grubum metallica'ydı.metallica'nın tanrı olduğu zamanlar:)

şimdi müzik dinlemeye başlayanlar da metallica'dan az çok haberdarlar;
    ama ne metal aynı metal,ne tanrı artık tanrı,ne de şimdikiler bizim kadar şanslı.

sizce bizim metallica'mız mı, onların metallica'sı mı?
  • cc_baran • 4 Mart 2005 10:52 • #453923
    ...

metallica üyeleri eski fanlarını önemsemiyor, unutmuş gibiler neredeyse. bir kaç yazı okumuştum haklarında. avril,amy dinleyen kesimin ve üç kağıtcı pazarlamacıların sayesinde daha çok para kazandı metallica, ve bu durumdan memnunlar. mtv icons programı ilk sinyalleri verdi zaten. sonra st. anger albümü "aha biz öldük" diyordu. çektiği klipler ise bir heavy metal grubundan çok kirli amerikan hardcore grubu izlenimi verdi. şimdi de tribute albüm yapıyormuş zenciler metallica'ya.

hadi bakalım.
  • mjollnirian • 4 Mart 2005 11:15 • #453924
    ...

bu büyük komiklik.

ben diyorum ki.

acaba cliff burton ölmese.
    dave mustaine grupta kalsa..biz hala metallica tisörtleri giyiyo olur muyduk?bence olurduk:)
  • cc_baran • 4 Mart 2005 11:33 • #453926
    ...

Mustaine ve Cliff !!

tüm dünya giyiyor olurdu :)
  • MaD_Bassist • 4 Mart 2005 11:48 • #453927
    Aaaaahhh keskeeee....

Nerde be baba nerde o eski metallica nerde bildiin b.ktan hard core olmus ve hakkaten biz öldük diye baar1yorlar cok yaz1k oldu metallica ya cok yaz1k onlardan beklenmeyecek bir seyi yapt1lar...müziklerini mahfettiler...sevgiler sayg1lar...
  • Slayer_mania • 4 Mart 2005 12:24 • #453928
    Aaaaahhh keskeeee....

elemanlarla değil..!Zengin oldular ve o eski sefil ve istekle yaptıkları müziği yapmıyorlar!Çünkü eski sertlikleri ve heyecanları kalmdı!Ve tabii ki sert müzik yapma istekleri!Para insanı değiştirir derdi dedem.:p
  • Hetfield • 4 Mart 2005 13:26 • #453930
    Metallica!!

hep içimde bi..and justice,bi master çıkaracaklarmış gibi beklenti var.çıkar mı çıkmaz mı bilinmez ama şu haliyle pek ümit vermiyolar.yine de bekliyoruz işte.. belki kaybettikleri yollarını bulurlar
  • mangdasire • 4 Mart 2005 21:57 • #454022
    bence konunun para kazanma isteğiyle alakası yok metallica şimdiye kadar zaten 7 sülalesine yetecek parayı kazandı bence son albümü daha fazla para kazanmak için değil sadece değişik bir tarz denemek için yaptılar tabi ki kimse st. angerla and justice for all u kıyaslayamaz
  • Lethe • 5 Mart 2005 05:55 • #454115
    MetallicA

Arkadaşlar benim bile kafam karışmış vaziyette. Ben de gerçekten tam bir MetallicA fanıyım.
    Bence bütün suç Bob Rock ta. neden diye soracak olursanız. MetallicA'nın özel bir dergide yapmış olduğu röportajında St.Anger albumunun Bob Rock arafından tasarlanmış olduğunu belirtmişlerdir.
    Şimdi burdan yola çıkarak filmini ele alırsak, MetallicA'nın büyük bir problemi olduğunu açık ve net bir şekilde görmüş oluruz. Grup içerisinde büyük bir kaosun olduğu açık ve net. Dolayısıyla MetallicA artk eski MetallicA değildir. Düşünün bir, dunyaca ünlü bir grubunuz var ve 4 kişi söz yazmaya çalışıyorsunuz. bu bir örnekti. başka bir örnek ise Lars ile James'in birbirlerine laf atması.Aralarında geçen bir diyoloğu aktarmak istiyorum:
    James---: Ben artık Lars'la birlikte studyoya girmekten haz almıyorum artık...
    Lars----:benimle çalışmak istemeyen kendisine başka bir grup bulur...
    Gibi...olayı toparlayacak olursak arkadaşlar,kendi içlerindeki kaosu belli etmemeye çalışmışlarsada herşey bu filme su üstüne çıkmıştır. Dolayısıyla MetallicA rüyası sona ermiş bulunmaktadır. ---SAD BUT TRUE---
    Şunuda yazmadan edemiyeceğim, Kirk Hammett hakkındaki artık solo atamıyor çok yaşlandı ..vb bu tür yorumlarada filmde noktayı koyuyor. Adamda hiçbir değişiklik yok arkadaşlar... Herif bir solo saydırıyor klavye aşınacak o derecede... küfür etmemek elde değil...
    Umarım sıkmamışımdır sizleri arkadaşlar..
  • shrine • 5 Mart 2005 06:35 • #454118
    MetallicA

tüm suç bob da ama james onun için hiçde öyle düşünmüyor hatta bir yerde bob un ayrılması için imza kampanyası bile düzenleniyordu ama şu bir gerçek ki metallica son albümü rehabilitasyon amaçlı yapmışlardır bir bakıma kendilerini tatmin edecek şekilde bir albüm bu .. bu ikili tartışmanın devamında yanılmıyorsam james tedavi gördüğü dönemde ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istiyor fakat lars da o dönemlerde aile sorunları olduğudan stüdyoda daha fazla vakit harcıyordu nitekim şu anda boşandılar MetallicA çok zor bir dönem atlattı ve de şu anda bilmiyorum kaç kişi metallica nın 2004 yılıdaki konserlerini izledi ama son 10 yılın en iyi performanslarını sergiliyorlar bana göre