-
Müzisyenler yaşlanınca neden caz,blues,vb. tarzı müziklere kayarlar?
-
sadece bu tarzlara kayanlar goz onunde olmaya baslarlar da o yuzden derim ben,caz yaparken grind yapmaya baslayanları duydun mu hıc? halbukı var,bu arada severek caz dınleyenlerın death ve grind a kulak vermesını ve aradakı benzerlıklerı gormesını tavsıye ederım(ozellıkle baslarda)
-
bazı umutlarının aslında birer masal olduğunu anlarlar ve eski heyecanları aşama aşama sönmeye başlar.yoğun aşkın müziği ortadan kalkar ve arkadaşlık gibi daha hafif duygu durumlarının müziğini yapmaktan başka birşeyi beceremez hale gelirler.
-
HayalPerest
16 Mart 2005 Çarşamba / 19:26
Müzisyenler yaşlanınca neden caz,blues,vb. tarzı müziklere kayarlar?
ben 20 yaşındayım bende ilk önce sert parçalar dinlerdim falan filan bi sure sonra
John Mayall,Jonny Lang,John Lee Hooker,Dave Hole,Lucky Peterson,Magic Slim,Peter Green,Roy Buchanan,Stevie Ray Vaughan,Tommy Castro,Tony Joe White,Gary Moore filan falan diye gitmeye başladım ama 84 lüyüm :/ yaşlanıyormuyum ?
-
karete eminim sen en az 35 yaşındasın ve yalan söylüyorsun.
-
1) Bu bir tercih meselesi. İma edilen çok da tutarlı bir genelleme sayılmaz bence. Herkes aynı durumda değildir.
2) Hala güzel olanı dinlemekte ısrar ediyorum. Bu caz da olabilir alternatif de.
3) Henüz yaşım kemale ermiş sayılmaz ama müzikal kabiliyetlerim ilerledikçe caz ve blues'a daha bir farklı kulak kabartmaya başladım, daha önce farketmediğim ya da burun kıvırdığım "öf bu ne be" dediğim şeylerin hiç de boş olmadığına hatta durumun tam tersi olduğuna inanmaya başladım.
4) Bir süreç diye niteleyenler de var. Olabilir, bilmiyorum.
5) "...hafif duygu durumlarının müziğini yapmaktan başka birşeyi beceremez hale gelirler." yorumu biraz fazla ağır gibi geldi bana.
Saygı, sevgi.
Onur
-
sdqantaris,benim o cümlem bir küçümseme değil.ama gerçek heyecanın ve üstün coşkunun da rock,metal ve bazı pop eserlerinde varolduğu gayet kesin bir gerçek.bu değerlendirmenin sadece bana özgü bir yanılgı olduğunu sanmıyorum.
-
pmd yaşına göre davran sakin ol
-
karete ilişme bekçiye şikayet ediyormuş :))
-
karete sen garaj bekçisinin yakın arkadaşı mısın? ve neden beni tahrik etmekten zevk alıyorsun? ne yaptım da senin bana gıcık olmanı sağladım,anlayamadım bir türlü?