Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yaş kemale erince

• karete • 16 Mart 2005 22:57 • #455650
    :D:D:D
  • karete • 16 Mart 2005 22:59 • #455651
    tahrik etmekmi :D (açıkçası söyliyim yabancı gelmiyosun)(dlrym)
  • pmd • 16 Mart 2005 23:05 • #455653
    bana virüsü sen attın.keşfettim sonunda.
  • sdqantaris • 16 Mart 2005 23:06 • #455655
    "...heyecanın ve üstün coşkunun da rock,metal ve bazı pop eserlerinde varolduğu gayet kesin bir gerçek..."

Orhan arkadaşım, bir küçümseme olarak almadım ama ağır buldum. Yukarıda paste ettiğim şeyde söylediğinde haklısın. Evet ama dediğin gibi "bazı" parçalarda. Bazı jazz, blues parçalarında da durum keza aynı. Hatta bazı da değil, tonla şey sayabilirim, dinleyip de bayılacağın. Gerçi ne dinlediğini bilmiyorum ama içine girdikçe durum değişiyor.

Bir de şu durum var ki sanırım bu kanıyı oluşturan şu. Müzikal kabiliyetleri sergileyebilmek uğruna, duygudan yoksun şeyler de yapılıyor. Jazz'dan bir sürü örnek verilebilir, haklısın. Özellikle de modern jazzcılardan, yaklaşık 5 dakikalık fevkalade komplike bir soloyu dinledikten sonra "tamam da ne ne yanii, ne hissetmeliydim burada, ne demek istedi" diye soruyor insan kendine. Öte yandan bir de şu var. Örneğin Vai, Satriani, Johnson, Gilbert gibi adamlara bayılırken ben, aynı zamanda da Malmsteen'den zerre keyif almıyorum. Bu yeni bir Türk arkadaş da çıktı Cem Köksal, iyi bir tekniğe sahip ama hiçbir şey hissetmiyorum dinlerken.

İlk yazımda da belirttiğim gibi güzel olanı bulmaya çalışmalı, gerçekten samimi, duygularla yapılmış olanı bulmalı, dinlemeli, o tarz bu tarz diye ayırmamalı bence. (Haydi gidip duptıs disko dinleyelim demiyorum elbette, seviye tabii ki.)

Son olarak, ortam bir kavga ortamına dönmesin, tartışalım güzel güzel ama beni çok bayıyor lüzumsuz atışmalar. Durum budur demiyorum, yanlış anlaşılmasın; ama oraya gitmesin iş. Giderse ben yokum.

Saygı, sevgi.

Onur
  • HayalPerest • 16 Mart 2005 23:10 • #455657
    bana da öyle geliyor ki müzisyenler caz gibi tarzlarda kendilerini daha iyi ifade edebiliyor. yani enstrümanlar ön plana çıktığından ve doğaçlama bol olduğundan sanırım. belli bir kalıba oturmuyor bu müzik tarzları. yani looplardan falan oluşmuyor. uçlarda geziniyorsun bu tarzlarda. en yukarıdayken birden en aşağılarda oluveriyorsun. karıştı iyice neyse öyle işte. bu da benim görüşüm.
  • karete • 16 Mart 2005 23:14 • #455662
    örnek verirsek gitarın tellerine vurmaktansa dokunarak çalmayı tercih edenlerin müziği
  • sdqantaris • 16 Mart 2005 23:25 • #455664
    Bir an Cem Köksal'a fazla ağır bir şey dedim gibi geldi kendi kendime. Earthquake'i bir hayli beğenmiştim. Neyse. Kendi kendimi eleştirdim ya ne güzel barışık olması insanın kendi kendiyle. Oh. Özgürlük kendi kafanı yarmakla başlıyor. (Sapıttı bu herif galiba...)

Onur
  • thriller • 17 Mart 2005 02:29 • #455686
    Güzel bir soru...

Daha hafif şeyler denilmiş...Evet yani yaş insanı yorar...Çok sert şeyleri bile dinleyecek (ya da yapacak) enerji bulamayabilir insan..
  • karete • 17 Mart 2005 12:04 • #455707
    bence yaşla alakası yok kalite farkı
  • bimilyon1 • 19 Mart 2005 17:42 • #456130
    Daha fazla armonik yoğunluğu olan müzik yapmak istediğinizde pop kalıplarından çıkmanız gerekir bu yüzdende jazz vs. müzik türlerine kayarsınız. Bu doğaldır ve kendini aşmak denir buna. Dinlediğin ve çaldığın müziğin insana yetmemesi.