-
Ben özellikle son 10 yıldır yapılan müzikten eskilerden aldığım tadı alamıyorum.Müzik mi değişti ben mi antikayım?
-
daha 17 sin dur hele..
ne antikası..
haklısındır:))
-
genelde antika olduğum söylenir.
Sağol:)
-
işte bu yüzden MTV'yi sevmeyiz.
-
sen antikasın.. :)
son 5 senedir deli gruplar çıktı biraz etrafına bakın derim..
-
grungeforever a katılıyorum. eskilerin tadı yok şimdi. bir jimi hendrix, bir john lee hooker, janis joplin...
bu kaliteye ulaşmak imkansız bence.
-
"eskiler" dediğimiz gruplar zamanlarında temiz bi ortamda müzik yapıyolardı.medyanın oyuncağı olma gibi bi durum yoktu.ya da mtv..farkındaysanız 80lerde müzik bi ara bi kısır döngüye girdi mtv nin gelişiyle birlikte.günümüzün müziğindede geçmişe tutunmaya çalışan r'n r grupları ve avril tarcı müzisyencikcikler:)
-
Saçma sapan konuşmayın... MTV'de çıkan ya da çıkacak her grup kötü diye birşey olamaz.. Tamam %95'i MTV kültürüne uygun olduğu için çıkıyo olabilir ama Bir Radiohead, bir Björk, bir R.E.M. hatta bir Cradle Of Filth MTV'de çıkabiliyor..
Bu tabii ki "MTV iyi" falan demek değil...
Ama şöyle kafanızı kaldırıp bi etrafınıza bakın. Doğru grupları MTV'de ararsanız tabii ki bişey bulamazsınız..
İskandinavya'yı yakından takip edin özellikle.. Ne gruplar var.. Tamam eskiler de iyidir ama özellikle metal müzikte zenginlik bu İskandinav gruplarının olaya el atmasıyla başladı tamamen... Artık klasik müzik eğitimi alan insanların sözü geçiyo metalde de.. Kalite inanılmaz arttı son dnemlerde...
Bir Children Of Bodom dinleyin son zamanlardan.. Bir Nightwish, bir Epica, bir Amon Amarth dinleyin... Bakın bakalım son 6-7 sene içinde neler girmiş müziğin içine.. Önceleri metalle bağdaştırılması bile komik denilen kadın sesi grdi bi kere tüm duygusallığıyla.. Brutal kadın vokaller var artık, klavye tüm derinliği hissettirir oldu bize bu müzik türünde. "Atmosfer" denilen bi olay var artık, bir derinlik var.. Keman, violonsel, hatta bağlama ve ney girdi metalin içine...
Biraz gözlerinizi açın arkadaşlar...
Müzik MTV demek değil...
-
Baba haklsın ne varsa su eskilerde var o eskinin ne blues u ne rock ı nede punk ı kaldı hepsini cocuk oyuncağına cevirdiler bir zamanalrın devleri olan heavy metal gurplarının yüzüne bakan yok şimdi müzik değişti zaman değişti ah nerde o eskilerin sağlam müziği bu teknoloji herseyi bitiriyor (yapılan arastırmalara göre her 30 saniyede bir teknoloji yenileniyor ve bu süre azalmaya devam ediyor örneğin plasma ekranlar 20 yıl öncesinin teknolojisidir gibi...) ben derim ki insanlığın sonunu teknoloji getirecek herneyse bıktım artoık bu yeni müziklerden hiç biri birşeye benzemiyor ve hepsi birbirinin aynı bu ne yaa herneyse uzatmadan sevgiler saygılar...
-
Elektrik de kullanmıyalım o zaman?