Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

MÜZİKTEN ANLAYANLARA SORU_2_(öZELLİKLE DAWULCULARA!)

• mkcervy • 29 Mart 2005 17:37 • #457628
    klavyeci brovo yaw!!bizi ne çok bilgilendirdin...sağolasın var olasın...başımızdan eksik olmada mazallah sen soru sormazsan öğrenemiyoruz bişey :)
  • YaWuZ • 29 Mart 2005 18:02 • #457632
    :)))))))))
  • klavyeci • 29 Mart 2005 18:09 • #457634
    klavyeci brovo yaw!!bizi ne çok bilgilendirdin...sağolasın var olasın...başımızdan eksik olmada mazallah sen soru sormazsan öğrenemiyoruz bişey :)

Eyvallah dostum.Zeki adamsın vesselam...
  • paradigm_shift • 29 Mart 2005 21:30 • #457715
    delinin biri bi kuyuya taş atmış,kimse kılını kıpırdatmamış..vizeler başlıyo haftaya,iyi oturtacak bana..
  • gizem_cobain • 30 Mart 2005 09:50 • #457785
    o zaman konservatuar okumayıp müzik yapmaya çalışan insanlar bi b.ka yaramıyo yani öylemi?bak;insanları aşağılamaktır bu.sorun değil ben 2 seneye kadar teoriyi,armoniyi yutarım;okulunu okuyorum çünkü.ama bu müzikten tamamiyle anlayabileceğim anlamına gelmez.dışarda ne cevherler var.müzik yapmak,önce ruh ister;teori değil.

pazarda limon satacak kadar ekmek kazanma derdinde olduğunu da sanmıyorum...
  • klavyeci • 30 Mart 2005 16:29 • #457874
    o zaman konservatuar okumayıp müzik yapmaya çalışan insanlar bi b.ka yaramıyo yani öylemi?bak;insanları aşağılamaktır bu.sorun değil ben 2 seneye kadar teoriyi,armoniyi yutarım;okulunu okuyorum çünkü.ama bu müzikten tamamiyle anlayabileceğim anlamına gelmez.dışarda ne cevherler var.müzik yapmak,önce ruh ister;teori değil.

pazarda limon satacak kadar ekmek kazanma derdinde olduğunu da sanmıyorum...

Yaa güzel abiciim.Benim demek istediğim şu:Davulda bu olayı yapabilen var mı-yok mu,yapan varsa dilinin döndüğü kadar açıklasın.Ya da belki davulcular için bir egzersiz olur,hoş vakit geçirir.Allah allah yaa sanki küfür ettik topicte.Haa şu da var bu olayı yapabilmek için,gerçekten müzikten 'anlamak!'gerekiyo.Sadece ruh yetmez müzik için.Bana sakın romanlardan örnek vermeyin.Basma kalıp edebiyat yapmayalım lütfen.Konservatuar okuyupta teori bilmiyorsan tembelsin.Bilip te uygulamıyosan 2 defa tembelsin.Bilipte uygulamaya çalışıyorsan süpersin...
  • HardrocK • 30 Mart 2005 17:45 • #457909
    Tartışmadan cevap versek hiç fena olmaz

Hoca eğer anlattığın ritm benim anladığım ise,bu adam 16lık ritm üzerine 16lık geçiş koyuyor yani 2-2-2-3 düzeninin 2lerindeki zil geçişi sürekli 16lık oluyor buda abartılacak kadar zor birşey değil,yani uğraşılıp yapılabilir ama birde bu düzenin son 3lü vuruşu var.Burada 16lık zil geçişi biraz 32 liğe kayıyor yani burası biraz zor işte.Genede aşırı bi zorluğu yok gibi...

The Wolfram
  • klavyeci • 30 Mart 2005 18:05 • #457916

Hay Allahına kurban olayım.Ne demek istediğimi anlayan biri çıktı sonunda.
    Ama herif sondaki 3lüdeki 16 lık vuruşta 32lik yapmıyo.Yine 16 lık devam ediyo.Yani 2/4 metronom temiz gidiyo(32lik vurmuyo).Sanırım 2/4 cymbal,2. mezurda ters vurmaya başlıyo..
  • HardrocK • 31 Mart 2005 19:05 • #458144

Ya bi daha bi düşündüm de son 3lükteki 2/4 lük ziller ne 32 lik ne 16lık aslında gelişmiş 16lık ta denebilir,bugün bizim stüdyoda denedim son 3lüğe kadar tertemiz yaptım ama son 3lükte takıldım,gerçi daha ilk denememdi genede uğraşırsam yaparım diye düşünüyorum...

The Wolfram
  • klavyeci • 31 Mart 2005 19:16 • #458149

Az kalmış...Haydi kolay gelsin kardeş...