Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce Michael Jackson Sanatsal Açıdan Nasıl?

• gokhanmuh • 28 Mart 2005 18:18 • #457456
    Michael Jackson'ın sadece sahne ve müzik anlamında nasıl buluyorsunuz?

Eğer ki popülist yaklaşmaktan kaçıp onun özel hayatıyla ya da hakkında çıkan haberleri göz ardı edip yorum yapabilirseniz çok güzel olur.

Sadece ama sadece yaptığı müzik ve besteler, dans ve sahne açısından değerlendirin. Yani dünyanın en çok satmış albümü onunki olması ve toplamda yine en çok albümü onun satmış olmasını hak ediyormu bu adam??
  • bimilyon1 • 28 Mart 2005 18:49 • #457463
    elbetteki o adam gerçekten çok büyük
  • sdqantaris • 28 Mart 2005 18:55 • #457468
    Elbette büyük insan ama bir insanın özel hayatını mesleki hayatından ayırabilmek gibi bir şey söz konusu değil. Özel hayatıyla birlikte müzikal hayatı da çöküşe uğradı.

Eski şarkıları da dansı da sahne performansı da başarılıydı.

Saygı, sevgi.

Onur
  • hcancik3 • 28 Mart 2005 19:02 • #457469
    Yani gercekten iyi sanatci ama su son gunlerde olanlar nasil bir düsüste oldugunun bir göstergesi.Ayrica beyaz olmak için yaptiklari gercekten yuzunu mahvetti.
  • grungeforever • 28 Mart 2005 19:43 • #457485
    Michael Jackson'u severim de zenci kalsaydı daha iyiydi.
  • gokhanmuh • 28 Mart 2005 19:58 • #457487
    Dediğim gibi sanatsal açıdan değerlendirelim.

Mesela Rock Ve HardRock Parçaları:

Dirty Diana
    Give In To Me
    Beat It
    Black Or White

Tadından yenmez büyük hitlerdir.

Ya da RnB Parçaları:

Billie Jean
    Rock With You
    Remember The Time
    Off The Wall

Aynı Şekilde...

Mesela Pop Şarkıları:

Smooth Criminal
    Who is it
    Heal The World
    They Dont care About Us
    Liberian Girl
    You Are Not Alone
    Stranger In Moscow
    Earth Song
    One Day In Your Life

Ya da Klasik Taddakiler:

Little Susie
    Will You Be There
    ChildHood

Ya da Funk Tadındakiler:

Dont Stop Till you Get Enough
    Wanna Be Starting Something
    Working Day And Night

Yukarda Yazılı Olan parçalardan daha fazlası dünya çapında büyük hitler oldular. Müzikte dünya tarihinde yapılmış en büyük rekorların hepsi buna en çok konser seyirciside dahil olmak üzere bu adama ait. Müzikte bu kadar başarılı olmak tesadüf olabilir mi?

Acaba bu kadar farklı tarzda şarkı yazıp yorumlayabilen ve bunların hit olmasını sağlayan kişiye sanatsal açıdan bakıp feyz almak mı doğru olur, yoksa popüler kimlikle mi değrlendirmek?

Popçu dediğimiz ezik tipleri popülerizm yüzünden aşağılıyoruz ve onlarda bunu ahk ediyorlar, peki bizim popülist davranıpta bir sanatçı sanatı dışındaki şeylerle yargılamamız ne kadar doğrdur?

Bir de bu bir çelişki mi? Bu üçünü istiyorum :P
  • grungeforever • 28 Mart 2005 20:05 • #457488
    Haklısın.Sanatsal açıdan sınıfı geçer.
  • likablegirl • 28 Mart 2005 20:45 • #457500
    Bence de özel hayatındaki skandalları göze almassak çok büyük ve bulunduğu yeri hakeden biri .
  • guadalahara • 28 Mart 2005 21:54 • #457513
    tek kelimeyle mükemmel
    bi zamanlar ondan başkasını dinlemezdim.history albümünü 2 sene boyunca her gün dinledim.(laf aramızda iyi para vermiştim) :)) ve halada dinliyorum.onun gibi bi adam gelmez bi daha.
  • C-None • 28 Mart 2005 22:10 • #457520
    sanatsal açıdan sınıfı geçer mi? peki hocam sağol be..:))
    adam yeryüzündeki gelmiş geçmiş en iyi pop müzik sanatçısı kesinlikle..sahne şovunu ve kliplerini hiç saymıyorum bile.
    give in to me'yi dinleyip de ürpermemek elde mi sorarım ve susar giderim..