-
Michael Jackson'ın sadece sahne ve müzik anlamında nasıl buluyorsunuz?
Eğer ki popülist yaklaşmaktan kaçıp onun özel hayatıyla ya da hakkında çıkan haberleri göz ardı edip yorum yapabilirseniz çok güzel olur.
Sadece ama sadece yaptığı müzik ve besteler, dans ve sahne açısından değerlendirin. Yani dünyanın en çok satmış albümü onunki olması ve toplamda yine en çok albümü onun satmış olmasını hak ediyormu bu adam??
-
elbetteki o adam gerçekten çok büyük
-
Elbette büyük insan ama bir insanın özel hayatını mesleki hayatından ayırabilmek gibi bir şey söz konusu değil. Özel hayatıyla birlikte müzikal hayatı da çöküşe uğradı.
Eski şarkıları da dansı da sahne performansı da başarılıydı.
Saygı, sevgi.
Onur
-
Yani gercekten iyi sanatci ama su son gunlerde olanlar nasil bir düsüste oldugunun bir göstergesi.Ayrica beyaz olmak için yaptiklari gercekten yuzunu mahvetti.
-
Michael Jackson'u severim de zenci kalsaydı daha iyiydi.
-
Dediğim gibi sanatsal açıdan değerlendirelim.
Mesela Rock Ve HardRock Parçaları:
Dirty Diana
Give In To Me
Beat It
Black Or White
Tadından yenmez büyük hitlerdir.
Ya da RnB Parçaları:
Billie Jean
Rock With You
Remember The Time
Off The Wall
Aynı Şekilde...
Mesela Pop Şarkıları:
Smooth Criminal
Who is it
Heal The World
They Dont care About Us
Liberian Girl
You Are Not Alone
Stranger In Moscow
Earth Song
One Day In Your Life
Ya da Klasik Taddakiler:
Little Susie
Will You Be There
ChildHood
Ya da Funk Tadındakiler:
Dont Stop Till you Get Enough
Wanna Be Starting Something
Working Day And Night
Yukarda Yazılı Olan parçalardan daha fazlası dünya çapında büyük hitler oldular. Müzikte dünya tarihinde yapılmış en büyük rekorların hepsi buna en çok konser seyirciside dahil olmak üzere bu adama ait. Müzikte bu kadar başarılı olmak tesadüf olabilir mi?
Acaba bu kadar farklı tarzda şarkı yazıp yorumlayabilen ve bunların hit olmasını sağlayan kişiye sanatsal açıdan bakıp feyz almak mı doğru olur, yoksa popüler kimlikle mi değrlendirmek?
Popçu dediğimiz ezik tipleri popülerizm yüzünden aşağılıyoruz ve onlarda bunu ahk ediyorlar, peki bizim popülist davranıpta bir sanatçı sanatı dışındaki şeylerle yargılamamız ne kadar doğrdur?
Bir de bu bir çelişki mi? Bu üçünü istiyorum :P
-
Haklısın.Sanatsal açıdan sınıfı geçer.
-
Bence de özel hayatındaki skandalları göze almassak çok büyük ve bulunduğu yeri hakeden biri .
-
tek kelimeyle mükemmel
bi zamanlar ondan başkasını dinlemezdim.history albümünü 2 sene boyunca her gün dinledim.(laf aramızda iyi para vermiştim) :)) ve halada dinliyorum.onun gibi bi adam gelmez bi daha.
-
sanatsal açıdan sınıfı geçer mi? peki hocam sağol be..:))
adam yeryüzündeki gelmiş geçmiş en iyi pop müzik sanatçısı kesinlikle..sahne şovunu ve kliplerini hiç saymıyorum bile.
give in to me'yi dinleyip de ürpermemek elde mi sorarım ve susar giderim..