Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce Michael Jackson Sanatsal Açıdan Nasıl?

• thriller • 28 Mart 2005 23:46 • #457550
    Pop bestecisi olarak Michael Kesinlikle 1 numara. Ama besteci olarak dünya çapında BeetHoven ve Mozart varken genelleme yapmak zor olur.

domatesmi güzel çilek mi sorusuna benzer bu...biri pop müzik yapıyor biri klasik müzik...Michael jackson pop müzikte dünyanın gelmiş geçmiş en büyük bestecisidir...Klasik müzik yapmadığı için tabi ki mozart ile karşılaştırmayacağım....ama belki de klasik müzik yapsaydı mozarttanda beethoven dan da daha iyi bir besteci olacaktı O ALANDA...[/b]bunu bilmeyiz...

M.jacksonın müzisyen yanını çıkartırsanız geriye ne kalıyor diye soran insanlara da cevap garaj forumlarında değil www.meqan.com forumlarında verilir...

ayrıca bu soruyu soran insanların dinlediği insanları buraya yazsalar kimbilir geçmişinden ne pislikler var olduğu ile ilgili 1000 tane haber buluruz internetten..Hepsi için geçerli değil...Civciv ezeninden sahnede bilmemne yapanına kadar
  • Ktulu • 29 Mart 2005 00:50 • #457561
    "guadalahara"
    tek kelimeyle mükemmel
    bi zamanlar ondan başkasını dinlemezdim.history albümünü 2 sene boyunca her gün dinledim.(laf aramızda iyi para vermiştim) :)) ve halada dinliyorum.onun gibi bi adam gelmez bi daha.

"C-None"
    adam yeryüzündeki gelmiş geçmiş en iyi pop müzik sanatçısı kesinlikle..sahne şovunu ve kliplerini hiç saymıyorum bile.
    give in to me'yi dinleyip de ürpermemek elde mi sorarım ve susar giderim..

"gokhanmuh"
    Give In To Me ...

Arkadaşlar Aranızda Rock dinleyicisi varsa. Slash'in gitarlarını çaldığı bu parçayı mutlaka ama mutlaka dinlesinler.

Yarın buraya Michael Jackson'a daha sıcak bakan biri olarak gelmezseniz ne olayım :)

Size garanti veriyorum, Bring Me To Life'ı sevenler bunuda sevecektir.

"thriller"
    Michael Jackson DÜnya Tarihininin Gelmiş geçmiş En büyük starıdır...Bence en büyük bestecisidir de...Dünyadaki müziğe yön vermiş insanların en başında gelir...Pop müzik nasıl yapılır ne demektir insanlara öğreten insandır...Ona müzikal anlamda laf soyleyen adam ya müzikten hiç anlamıyodur ya da ÖZENTİNİN TEKİDİR...

Bunlara ek olarak diyebileceğim pek birşey kalmamış...

Metallica'dan nce Michael Jackson'la büyüdük... Şimdi onu inkâr etmek O'na değil kendimize yapılacak en büyük hakarettir.

O'nun gibiler bu dünyaya ancak 100 yılda bir gelir.

Bırakın yaptıklarını, önce kendimize bakalım ne kadar günahsızı ki insanları yargılıyoruz?
  • thriller • 29 Mart 2005 01:40 • #457566
    Bunlara ek olarak diyebileceğim pek birşey kalmamış...

Metallica'dan nce Michael Jackson'la büyüdük... Şimdi onu inkâr etmek O'na değil kendimize yapılacak en büyük hakarettir.

O'nun gibiler bu dünyaya ancak 100 yılda bir gelir.

Bırakın yaptıklarını, önce kendimize bakalım ne kadar günahsızı ki insanları yargılıyoruz?

katılıyorum......
  • gokhanmuh • 29 Mart 2005 15:28 • #457613
    Buarada Sanatçının Sanatı ile Onun Özel Hayatını ayırabilen dinleyiciler görmek güzel. Ki bu dinleyici tabir ettiğim insanlar müzik üretiyor olmalılarki, güzel müziğe karşı koyamayıp, hakkı'nın hakkını hakkı'ya vermiş olsunlar :)

Özel hayatı açısından Michael sanıldığı gibi biri değil. Ayrıca beyatlatma olayıda külliyen yalan. Vitiligo denen bir hastalığı var. Bilen bilir. Ama bu konuları bahsetmeye değmez, çünkü kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez.

Benim özel hayatım Michael'ı ne kadar ilgilendiriyorsa, onunkide beni o kadar ilgilendirir. Ben yapılan işe, müziğe, sanata bakarım ...

Bu arada Michael'ın klasik bir kaç eseri varmış. Hatta birinin adı "Lowa" imiş. Janet Jackson bir röportajda söylemişti ve üstüne sizler bunu duyamayacaksınız ama biz duyduk dediydi.

Zaten Little Susie ve Chilhood şarkıları ve kendisinin mozart hayranı olması bununla uğraşmış olduğunuda gösteriyor.
  • thriller • 29 Mart 2005 19:03 • #457653
    Lowa yı dinlemek isteriz yaaa :D
  • sdqantaris • 29 Mart 2005 19:59 • #457667
    Buarada Sanatçının Sanatı ile Onun Özel Hayatını ayırabilen dinleyiciler görmek güzel. Ki bu dinleyici tabir ettiğim insanlar müzik üretiyor olmalılarki, güzel müziğe karşı koyamayıp, hakkı'nın hakkını hakkı'ya vermiş olsunlar :)

Vallahi küçüklüğüm Madonna ve Michael Jackson'a taparak geçti. Ne hayaller kurduğumu söylesem gülersiniz hatta. Birgün çok iyi bir müzisyen olup Michael Jackson'la düet yapacaktım, beraber sahnede dans edecektik, maceradan macera koşacaktık beraber. =) (Moonwalker filminin üzerimdeki etkisiydi sanırım bu maceradan maceraya koşma olayı) Çok seviyorum müziğini ama artık dinlemiyorum*, çünkü yeni bir şey üretemiyor. Bunun sebebinin de özel hayatındaki çöküntüden kaynaklandığını düşünüyorum.

Yani demek istediğim özel hayatla sanatın da ayrılamayacağını söyledim şahsi fikrim olarak. Şimdi sorarım sanatçı dediğimiz kişinin eserleri kendi hayatının izdüşümleri değil midir zaten. Düşündüğünü, yaşadığını, istediklerini, hissettiklerini aktarırsan yaptığın işe. Yani Michael Jackson da olsa konu başkası da olsa, ortada tatsız hadiseler olsa da olmasa da, bence kişinin orasını burasından ayıramazsın.

Ama elbette Sezar'ın hakkı Sezar'a. Öte yandan ne demek istediğini de anlıyorum. Olanlardan dolayı adamın sanat hayatının tümüne tu kaka demek büyük bir önyargı ve hata olur kanımca. Yukarıda bir yazında saymış olduğun tonla besteyi deli gibi severim ve güzel olmadığını da kimsenin iddia edebileceğini düşünmüyorum.

Günümüze bakıyorum ve üzülüyorum.

Saygı, sevgi.

Onur

Not: Başlığı açarken müzikten konuşmak istediğini belirtmişsin ama böyle bir konuda ister istemez başka şeyler de açılıyor. Normal bence. Olan şeyler çok çirkin çünki, tepki oluşuyor bir şekilde çoğu insanda.

* dinlemiyorum derken yani dinleyemiyorum bir şey yapmadığı için. Eskileri hala ayıla bayıla dinliyorum o ayrı. Yanlış anlaşılacak gibi olmuş da düzelttim.
  • deprofundis • 29 Mart 2005 20:23 • #457674
    1)michael jackson yaptığı işle gerçekten saygı haketmiş bir şahsiyettir!ve bunun tesadüf olduğunu söylemek zordur!gerçekten de yaptığı parçalar büyük kitleler tarafından benimsenmiştir ki bukadar çok insanı etkileyebilmiş olması bile saygıyı hakeder!

2)her ikisi de yanlış olur!çünkü sdqantaris'in de söylediği gibi bence de ikisi bir bütündür!

3)2.sorunun cevabıyla bağlantılı olarak şunu söyleyebiliriz:sanatçı sanatını genel olarak kendi hayatından aldığı parçaları birleştirerek oluşturur bence!oyüzden bence böyle bir şey yapmak çok da yanlış değildir!sınırı aşmdıkça!

en çok konser seyirciside dahil olmak üzere bu adama ait.

bir de düzeltme yapayım dedim!en çok seyircili konser rekoru yanlış hatırlamıyorsam Sting'e aittir.1.000.000 kişi ile..
  • gokhanmuh • 29 Mart 2005 20:34 • #457679
    Yeni şeyler var halen ama eskisi kadar göz önüne çıkamadılar. En son stüdyodan çalınıp internete düşen Xscape diye bir şarkısı var. Kazaa da arayın bulursunuz.

Sanat ve Özel hayat olayına gelince...

Haklısın sanatçı kendi özünden bir şeyleri eserlerine verir. Bir anlam bir duygu oluşturur. Ancak benim burda bahsettiğim şey, üretilen şeyin güzel olmasına rağmen sadece ve sadece özel yaşamdaki bazı haberleri kıstas alarak sanatçı yaklaşım.

Yani sanatçı iide üretse özel hayatı kötüyse onun ürettiğine tu kaka demek.

Örnek vereyim, benim bir tanıdığı Nilüferin her albümünü alırdı, Reha Muhtar çıktığı dönem nilüfer, almadı albümlerini, ayrılınca almaya devam etti :)

Bahsettiğim olay bu ve buna benzerleri.

Ayrıca Michael Jackson üzerinde çok çok fazla oyun oynanıyor. Ve işin aslını araştırmayan herkesin inanmaması için bir neden yok. Ama bu konulara girmek dediğim gibi gereksiz çünkü tartışma uzayacak gidecek.

Bugün Michael Jackson gibi büyük yeteneklerden, onların Allah vergisi yeteneklerinden biz müzikle uğraşanların feyz alması gerekir. Çünkü başarılı isimlerin yanlarında başarının sırlarınıda tutarlar.

Ben Michaeldan kendi adıma çok şey öğrendim ve öğreniyorumda. Bugün kendisine açılmış davalarda suçlu bile bulunsa ben bu adamı dinlemeye devam ederim, çünkü ortada müzik adına yapılmış müthiş eserler ve başarılar var.

Biraz menfaatçi mi oluyorum? Bir bakıma evet :)

Metallica 2003 Müzik ödüllerinde Michael'ın Beat It şarkısını çalmıştı. Müzisyenler arasında ben hiç ayrım ve kavga görmedim. tüm kavgayı ve ayrımcılığımı dinleyici yapıyor.

Bugün aranızdaki Şebnem Ferah hayranları, onun Tarkan'a vokal yapmayacağını söyleyebilir mesela. Halbuki şebnem 2 albümde de tarkan'a vokalistlik yaptı :)

Müzik tarzlarındaki ayrımı yapan, ortaya kavga çıkaran kişiler, dinleyicilerdir.
  • sdqantaris • 29 Mart 2005 20:37 • #457684
    Ben hassasiyetini anlıyorum, eyvallah.

Bu arada şu Xspace yeni bir şeyse hemen bulmalı. Merak ettim.

Saygı, sevgi.

Onur
  • gokhanmuh • 29 Mart 2005 20:41 • #457688
    Bassları aşmış bir şarkı. Hatta bazı clublarda listeye girdi :D Hemde şarkı resmen piyasaya sürülmeden.

Ben vokal tarzını beğenmedim çok ama birçok hayran ayıla bayıla dinliyor. Haklılarda güzel şarkı.

Şarkının içeriği ilginç :)

Xscape yazarsan nette bile bulursun. Remixleri bile var nette :)